Etien Velikonja je na prvi tekmi dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je na prvi tekmi dosegel dva gola. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Amel Mujčinović
Celjski vratar Amel Mujčinović opozarja na previdnost. Foto: MMC RTV SLO

Vijoličasti so na prvem srečanju z dvema goloma Etiena Velikonje razblinili vse dvome o zmagovalcu. Da so v tem trenutku močnejše moštvo od Rudarja, so nato pokazali tudi v prvenstvu, kjer so v soboto Velenjčane odpravili z 2:0 (Lesjak, Berić). V sredo bodo tako lovili še tretjo zaporedno zmago nad "knapi" v tednu dni. Trener Darko Milanič ima z izjemo poškodovanih Nejca Potokarja in Jasmina Handanović na voljo vse igralce.

Milanič: Nismo še v finalu
"Niti po naključju nismo v finalu, tega se moramo zavedati. Igra se še dolgih 90 minut, v katerih moramo biti zelo zbrani. Prva polfinalna tekma nam je pokazala, do česa pripelje pasivnost in premajhna agresivnost. Kljub temu verjamem, da bo prišla do izraza naša kvaliteta in bomo potrdili uvrstitev v finale," pravi trener Mariborčanov Darko Milanič.

Prenos tekme Celje - Garmin Šenčur si v sredo od 16.30 naprej lahko ogledate na TVS 2 in na MMC-ju.

Mujčinović: Z neba nam ne bo nič padlo
V drugem polfinalu bi Celjani morali uveljaviti kvalitetno premoč proti Šenčurju. Toda vratar domačih Amel Mujčinović opozarja, da jim ne bo nič podarjeno. "Z neba nam ne bo nič padlo. Čaka nas zelo težko tekma, kajti Šenčur ni ekipa, ki bi se že vnaprej predala, potem ko je v letošnjem pokalnem tekmovanju že izločila Nafto in Koper, zato nas čaka zahtevno delo. Dobro je, da smo v soboto v Kopru iztržili neodločen rezultat, tako da bomo povratno tekmo polfinala pričakali v pozitivnem vzdušju. Upam, da nas bodo gledalci spodbujali od prve do zadnje minute," je za klubsko spletno stran dejal Mujčinović.
POKAL HERVIS
POLFINALE, povratni tekmi

Sreda ob 16.30 (prenos TVS 2/MMC):
CELJE - GARMIN ŠENČUR 1:1

Ob 17.30:
MARIBOR - RUDAR 4:2

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Finale bo 23. maja v Stožicah.