Etien Velikonja je bil z dvema zadetkoma prvo ime srečanja v Velenju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Etien Velikonja je bil z dvema zadetkoma prvo ime srečanja v Velenju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor
Mariborčani so upravičili vlogo favoritov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Garmin Šenčur
Drugoligaš Šenčur je popestril pokalno tekmovanje. Foto: sportnodrustvo-sencur.si
Maribor z eno nogo in pol v finalu
Zadetki s polfinalnih tekem Pokala Hervis

Vijoličasti so v Velenju povedli v 17. minuti, ko je Etien Velikonja ušel ofsajdzanki domačih, nato pa s strelom po tleh z roba kazenskega prostora matiral Bobana Savića. A že pet minut pozneje so domači izenačili. Po podaji Uroša Rošerja z desne strani je Leon Črnčič z glavo zatresel mrežo Maribora.

Pridigar dobil dvoboj s Klinarjem
Zadetek je dal krila domačim, ki so bili nevarnejši tekmec. V 30. minuti se je Denis Klinar nekoliko nepričakovano znašel sam pred vratarjem Pridigarjem, vendar je slednji ubranil žogo. Klinar je v 43. minuti še enkrat sam prodrl pred Pridigarja, a mu je mariborski vratar spretno izmaknil žogo.

"Prvošolski" napaki usodni za Rudar
V drugem polčasu so se drugega vodstva na tekmi veselili Mariborčani, potem ko je Boban Savić naredil katastrofalno napako. Vratar Rudarja je namreč po strelu Aleša Mejača z okoli 20 metrov že ubranil žogo, a nato dovolil, da se mu je odkotalila v mrežo. Malo pozneje (61.) je bilo že 3:1. Luka Žinko in Savić sta po podaji Daliborja Volaša le gledala žogo oziroma čakala drug drugega, tako da ju je prehitel Velikonja in s strelom med nogami matiral Savića. Vsi upi domačih pa so bili dokončno pokopani v 65. minuti, ko je Agim Ibraimi z roba kazenskega prostora zatresel mrežo Savića. Ibraimi je v 78. minuti stresel še vratnico.

Majcen omilil poraz
V 82. minuti je Rudar znižal zaostanek, potem ko je Luka Majcen v kazenskem prostoru lepo prejel dolgo podajo, nato pa s strelom iz obrata žogo, ki je oplazila Aleksandra Rajčevića, poslal pod prečko, s čimer je postavil izid tekme.

Verbič izvlekel Celjane v Šenčurju
V Šenčurju so domači, ki so predtem izločili Luko Koper in Nafto, povedli v 47. minuti, ko je Luka Pavlin približno meter znotraj kazenskega z levico neubranljivo sprožil za desno vratnico Mateja Kotnika. Gostom je uspelo izenačiti nekaj minut pred koncem. Benjamin Verbič je ustrelil z okoli 25 metrov, žoga se je odbila od enega izmed domačih branilcev, nato pa končala v mreži.

POKAL HERVIS

POLFINALE, prvi tekmi

GARMIN ŠENČUR - CELJE 1:1 (0:0)
600; Pavlin 47.; Verbič 86.

Garmin Šenčur: Šmajd, Babič, Aljančič , Kern, Ajdovec, Rant Roos, Brezarič (57./Košnik ), Kotnik, Bunderla , Pavlin, Božičič(73./Svibenj).
CM Celje: M. Kotnik, Krajcer, Bezjak, Bakarič, Gaber (54./Verbič), Gobec , Centrih, Močič (56./Škafar) Vidmajer (66./Krljanović), Žurej, Medved.

RUDAR - MARIBOR 2:4 (1:1)
1.400; Črnčič 22., Majcen 81.; Velikonja 17., 61., Mejač 58., Ibraimi 65.
Rudar: Savić, Dedić, Novaković, Stojnić, Rotman , Žinko, Tolimir, Kline, Rošer, Trifković, Črnčič (64./Podlogar).

Maribor: Pridigar, Milec, Vidović, Rajčević, Viler, Ibraimi, Mertelj, Filipović (46./Mejač), Cvijanović (46./Lesjak), Volaš, Velikonja.

Povratni tekmi bosta 18. aprila. Finale bo 23. maja v Stožicah.

Maribor z eno nogo in pol v finalu
Zadetki s polfinalnih tekem Pokala Hervis