Steve McClaren je končno le sprejel službo pri
Steve McClaren je končno le sprejel službo pri "srakah". Foto: Reuters

"Počaščen sem, da sem bil izbran za trenerja Newcastla. To je velik klub s krasno zgodovino. St. James Park je v soboto popoldan kot katedrala, pravi simbol mesta in res sem vesel te priložnosti," je pojasnil McClaren, ki je dvakrat zavrnil službo pri "srakah". Prvič decembra, ko je odšel Alan Pardew, in drugič tri tekme pred koncem pretekle sezone.

Newcastle je zadnjo lovoriko osvojil leta 1955, ko je bil najboljši v Pokalu FA. "Moja glavna naloga je, da bo po 60 letih končno osvojimo kakšno lovoriko. Klub že predolgo čaka na naslov. V Premier ligi moram končati med najboljšo osmerico," je dodal McClaren, ki je leta 2006 in 2007 vodil angleško izbrano vrsto. Bil je tudi trener Middlesbrougha, Nottingham Foresta, Wolfsburga in Twenteja. Od septembra 2013 je sedel na klopi Derby Countyja, ki je sezono v drugi ligi končal šele na osmem mestu in McLaren je prejšnji mesec moral oditi.

Carver je obdržal Newcastle v Premier ligi, a ni izpolnil apetitov vodstva kluba. Od januarja, ko je zamenjal Pardewa, je v 20 tekmah dosegel le tri zmage in štiri neodločene izide.