Fabio Capello je bil pred nekaj dnevi v raziskavi časnika Times razglašen za najvplivnejšega moža v britanskem športu. Foto: Reuters
Fabio Capello je bil pred nekaj dnevi v raziskavi časnika Times razglašen za najvplivnejšega moža v britanskem športu. Foto: Reuters
David Beckham
David Beckham zaradi poškodbe ahilove tetive ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
Pozdrav Afriki - predstavitev Anglije

Miklavič, ki je bil gost ponedeljkove oddaje Pozdrav Afriki na TV Slovenija, meni, da se je kakovost angleške izbrane vrste samodejno dvignila zaradi dviga kakovosti angleške lige. "Z angažiranjem Capella so Angleži naredili še en korak naprej. Mislim, da bo reprezentanca v Afriki gotovo pokazala drugačno sliko, kot jo je pokazala na zadnjih prvenstvih. S Capellom je dobila neko novo dimenzijo. On je znan kot trener, ki igra na rezultat. Gotovo ga bo poskušal doseči tudi v Južni Afriki," je povedala Kekova desna roka.

V izbrano vrsto manj zaupajo na Otoku, saj je nedavna anketa v časniku Guardian pokazala, da 57 odstotkov ljudi ne verjame, da se bo uvrstila med štiri najboljše, kar si je Capello zadal za temeljni cilj.
Miklavič o:

- Waynu Rooneyju
: "Njegova največja kakovost je enostavnost in racionalnost. Ko ga potrebuje ekipa, pa tudi pomaga ekipi. Ni neki zvezdnik, podreja se določenim situacijam v igri in zelo dobro izkorišča priložnosti, ki jih dobiva. Včasih je malce preveč agresiven, a to je vse v službi ekipe."
- Davidu Beckhamu: "Reprezentanca z Beckhamom ali brez njega je čisto druga stvar. Capello Beckhama uporablja, da je več pozornosti namenjene njemu in manj soigralcem. Zato imajo ti veliko več miru za normalno delo. Seveda želi, da bi bil kljub poškodbi v Afriki, saj se zaveda, da če je Beckham zraven, bo spet naredil stvari zunaj igrišča, ki so zelo potrebne za mir v ekipi in na treningih."
- Fabiu Capellu: "Pred leti sem na treningu Rome v Kapfenbergu videl njegov odnos do igralcev. Ta odnos se mi je zdel malo čuden, če primerjam z drugimi trenerji, a to je pač njegov odnos, ki mu daje uspeh. Capello se noče približati igralcem. V tistem trenutku, ko se približaš igralcem, začnejo delovati neke emocije, zato takrat ne moreš strokovno razmišljati. Ko sestavljaš ekipo, moraš odločati le strokovno in zraven ne sme biti emocij. On se tega zaveda, zato drži igralce od sebe, kar je gotovo pravilno. Vendar si tega ne moreš privoščiti v vsaki reprezentanci. In tudi vsak trener si tega ne more privoščiti. On si to lahko privošči in ima s tem uspehe. Zakaj bi te stvari spreminjal, če so ga naredile za enega najuspešnejših trenerjev? Njegovih tekem ne moreš vedno z "guštom" pogledat, a v končni fazi je zelo pomemben rezultat."
Priznani britanski športni novinar Keir Radnedge o Capellu: "Je res pravi mož za angleško reprezentanco? Ja, najbrž je. Zato ker je iz Italije in ima popolnoma drugačen pristop. Svojega pristopa ni spreminjal. Moštvo vodi zelo strogo in disciplinirano. Ni se prilagodil angleški igri. Rekel je, da bo moštvo vodil po svoje. Angleški igralci so drugačni od drugih. Angleškim igralcem veliko pomeni, da jih vodi uspešen trener, zato ga tudi spoštujejo. Capello je kot igralec in trener osvojil skoraj vse. Je nedvomno uspešnejši od katerega koli angleškega reprezentanta. Od samega začetka so bili navdušeni nad njim, njegovim slovesom in uspehi. On se ni poskušal prilagajati igralcem, oni so se morali njemu. Če igralca ne uvrsti v moštvo, ga ne objame in potolaži. Pomočnikom prepušča skrb za samozavest igralcev in se posveča zgolj izbranemu moštvu. Osredotočen je le nanj. Nekateri mladi igralci, na primer Rooney, se ga skoraj bojijo."

Pozdrav Afriki - predstavitev Anglije