Darko Milanič je s porazom začel svoje službovanje na Otoku. Foto: Reuters
Darko Milanič je s porazom začel svoje službovanje na Otoku. Foto: Reuters

Prvi zadetek je po lepi akciji dosegel Španec Jota v 45. minuti, končni izid pa je v 77. minuti postavil Alan McCormack, ko je žoga močno spremenila smer in končala za hrbtom Marca Silvestrija.
Leeds je bil pred 10.886 gledalci večji del tekme v podrejenem položaju, najnevarnejši so bili gostje na začetku drugega polčasa. Vratar Brentforda David Button je z dobro obrambo preprečil izenačenje po strelu kapetana Jasona Pearcea z glavo, nato sta imela priložnosti še Souleymane Doukara in Mirco Antenucci.

Kluba zamenjala položaja na lestvici
V prvem polčasu so gostitelji zastreljali še 11-metrovko, James Tarkowski je žogo poslal čez prečko. Prekršek nad Andrejem Grayem je storil Pearce.
Klub z Elland Roada je bil predtem na štirih tekmah brez poraza. Začasni trener Neil Redfearn, ki z nasveti zdaj pomaga Milaniču pri spoznavanju moštva, je s svojimi varovanci osvojil deset točk. Brentford je na drugi strani na zadnjih dveh tekmah prejel sedem zadetkov.
Leeds je po četrtem porazu zdrsnil na 13. mesto na lestvici (ima 13 točk), medtem ko se je Brentford s četrto zmago povzpel na 11. (14 točk). Na vrhu je Norwich z 20 točkami.