Mladi Jan Oblak ni imel svojega dne. Foto: Marko Madžarac
Mladi Jan Oblak ni imel svojega dne. Foto: Marko Madžarac
Mladi upi nemočni proti Ukrajini

Varovanci Tomaža Kavčiča imajo po štirih tekmah tri točke. V Celju so bili Ukrajinci večji del tekme boljši tekmec, pri obeh zadetkih pa se ni izkazal mladi vratar Jan Oblak.

Mihelič zadel le okvir vrat
Že v drugi minuti je Rene Mihelič z 20 metrov zatresel vratnico, v 24. minuti pa je Armin Bačinovič namučil ukrajinskega vratarja Antona Kanibolockija. Tretjo lepo priložnost je v 40. minuti zapravil Josip Iličič, ki je meril točno v gostujočega varuha mreže.

V 34. minuti je po prostem strelu in slabem posredovanju branilcev ter vratarja Oblaka do žoge prišel Mikola Morozjuk in zadel za vodstvo. V 44. minuti ga je povišal Lugačev, toda predvsem po zaslugi znova slabega Oblakovega posredovanja, ki je navidez nenevarno žogo s prostega strela z desne strani spustil v mrežo.

Po neumnosti Bačinoviča lahko delo gostov
V drugem polčasu so bili Ukrajinci boljši tekmec. Slovenci so si priigrali zelo redke priložnosti, najlepši pa Etien Velikonja v 64., ko se je po podaji Tima Matavža znašel sam pred ukrajinskim vratarjem, a žogo poslal čez gol, in Bačinovič v 66. minuti, ko je iz bližine zgrešil cilj. Toda prav vezist Maribora je tako rekoč tudi potopil vse upe Slovencev po ugodnem razpletu. V 67. minuti si je prislužil drugi rumeni karton in moral z igrišča. Ukrajinci so tako do konca imeli bolj ali manj lahko delo pri ohranjanju zanesljive prednosti in druge zmage v teh kvalifikacijah.

U-21, skupina 8:
SLOVENIJA - UKRAJINA 0:2 (0:2)
500; Morozjuk 34., Luhačov 44.
RK: Bačinovič 67./Slovenija

Slovenija: Oblak, Struna (46./Skubic), Vidovič, Balažic, Tolimir (60./Gerič), Matavž, Mihelič, Velikonja, Škarabot, Bačinovič, Iličič (78./Marčeta).

Ukrajina: Kanibolockij, Matvejejev, Petrov (40./Česnakov), Krivcov, Kurilov, Morozjuk, Zozulja, Lugačev (81./ Fedorčuk), Fartušniak, Konopljanka (87./Garmaš), Pašajev.

Že odigrano:
BELGIJA - FRANCIJA 0:0

Lestvica:   
UKRAJINA 4 2 2 0 6:3 8
FRANCIJA 4 2 2 0 7:3 8
BELGIJA 4 2 2 0 4:1 8
SLOVENIJA 4 1 0 3 3:7 3
MALTA 4 0 0 4 0:6 0

V dodatne kvalifikacije napreduje 10
zmagovalcev skupin in 4 najboljša
drugouvrščena moštva.


Mladi upi nemočni proti Ukrajini