Bian Paul Šauperl (št. 9) je po Luki Zahoviću postal drugi strelec Slovenije na EP-ju do 17 let. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Bian Paul Šauperl (št. 9) je po Luki Zahoviću postal drugi strelec Slovenije na EP-ju do 17 let. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Sven Dodlek
Kapetan Sven Dodlek (št. 10) je bil zamenjan v 47. minuti, potem ko je na začetku 2. polčasa prejel rumeni karton. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Slovenci remizirali s Poljaki

Najboljši slovenski nogometaši do 17 let so na dobro obiskani tekmi v Lendavi remizirali s Poljsko (1:1) in jih zdaj v sredo v Mariboru čaka jasna naloga: zmaga nad Belgijo, ob tem pa računajo na ugoden izid tekme med Poljsko in Nizozemsko.

Poškodba branilca malce pokvarila načrte
Strelec izenačujočega gola Bian Paul Šauperl se je obregnil ob način, kako je Slovenija spet prejela gol: "Tekma je bila zelo napeta, živčna. Veliko se je porabilo moči, veliko se je preteklo. Gol smo dobili malce po nesreči, to je bil že četrti gol iz predložka, čeprav ravno na tem delamo, da ga ne prejmemo. Zaslužili smo si zmago, zagotovo pa najmanj ta remi."

Pogled na tekmi s Poljaki je v pogovoru za Radio Slovenija razkril tudi selektor Miloš Kostič: "Vedeli smo, da bo zelo težka tekma. Gre za zelo dobro organizirano moštvo, ki je tekalno zelo močno. Stavili so na dolge žoge, na kar mislim, da smo se kar dobro pripravili. Dve mehkejši igrišči terjata svoj davek pri samem teku, žal se nam je že v 1. polčasu poškodoval osrednji branilec Vuklišević in smo morali porabiti menjavo, s katero bi lahko v 2. polčasu še bolj osvežil ekipo. Fantom ne morem zameriti nič. Tudi izid je bil na koncu pošten, pri čemer smo lahko od nas pričakovali več priložnosti, strelov od daleč."

Premalo agresivnosti v napadu
Najbolj samokritičen je bil Domen Črnigoj: "Nisem zadovoljen. Imel sem nekaj slabih podaj, ustavljanj žoge. Na koncu smo remizirali, čeprav bi lahko tudi zmagali. Imamo preveliko željo po dokazovanju."

Ob igrah mladih Slovencev je moteče predvsem pomanjkanje priložnosti za zadetek, pobude in narekovanja ritma. Vzroke za to je potrdil kapetan Sven Dodlek: "Neizkušenost in prevelika želja. Gole smo prejeli po neumnostih že proti Nizozemcem. To se nam kar vedno dogaja in to moramo popraviti na naslednji tekmi. Manjka nam več agresivnosti v napadu in podaj v globino."

Ob morebitnem remiju na prvi tekmi vse zaman
V sredo ob 20. uri bo že znano, kako bodo v Lendavi odigrali Nizozemci in Poljaki, oboji imajo po 2 tekmah po 4 točke, ob morebitnem remiju pa bosta v polfinale napredovali obe omenjeni reprezentanci. Zmaga prvih ali drugih odpira priložnost Sloveniji in Belgiji.

"Gremo od tekme do tekme, naš primarni cilj je zmagati. Verjamem, da bom iz fantov iztisnil še zadnje atome in bomo uspeli. Ob tem pa upamo, da se bo po naših željah odvila tudi druga tekma," pred vrnitvijo v Maribor razmišlja selektor Kostić.

Slovenci remizirali s Poljaki