Mario Monti je za zdaj rešil italijanske finance, predlaga pa tudi rešitev za očiščenje
Mario Monti je za zdaj rešil italijanske finance, predlaga pa tudi rešitev za očiščenje "umazanije" v italijanskem nogometu. Foto: Reuters

"To sicer ni predlog vlade, a sam osebno menim, da to mogoče ne bi bilo slabo za šport," je Monti dejal ob robu srečanja s poljskim kolegom Donaldom Tuskom. "Posebej žalostno je to, da se take stvari dogajajo v svetu, ki naj bi promoviral najvišje etične vrednote. Namesto tega se izkazuje polnega prevar in demagogije," je dodal Monti.

Abete: Montijev predlog ni rešitev
Predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abete nad predlogom Montija ni bil najbolj 'navdušen': "S predsednikom delim razočaranje in grenkobo, a če prekinemo prvenstvo, bi to pomenilo, da s tem kaznujemo večino, ki v nogometu dela pošteno. Poleg tega bi izgubili na tisoče delovnih mest. To ni rešitev."

Policija je pred dnevi zaradi suma, da so sodelovali v stavah in nameščanjih izidov, aretirala številne nogometaše, nekaterim pa preiskala domove.

Srečanje z Luksemburgom odpovedano
Italijanska reprezentanca bi sicer morala v torek v Parmi odigrati prijateljsko tekmo z Luksemburgom, a je bilo srečanje zaradi potresa odpovedano. "Azzurri" bodo tako formo pred Eurom preverili v petek, ko se bodo v Zürichu pomerili z Rusijo, ki se je v torek v Nyonu z Litvo razšla brez golov (0:0).