Jose Mourinho se vrača na Otok. Pri Chelseaju bo zamenjal Rafaela Beniteza. Foto: Reuters
Jose Mourinho se vrača na Otok. Pri Chelseaju bo zamenjal Rafaela Beniteza. Foto: Reuters

Da je vrnitev v Chelsea le še vprašanje ur, je bilo slutiti že po zadnji Mourinhovi izjavi: "V ponedeljek grem v London. Med ponedeljkom in koncem tedna, mislim, bom postal trener Chelseaja."

Na podpis pogodbe ni bilo treba čakati dolgo. Ob 15. uri je Chelsea že sporočil, da ga bo vodil karizmatični 50-letni Portugalec, ki je Ligo prvakov osvojil s Portom (2004) in Interjem (2010).
Podpisal je štiriletno pogodbo
"Zdaj smo znova skupaj. To je izjemen trenutek zame in za klub. Vsi smo pripravljeni na novo poroko, veselili se bomo novih uspehov. Prvič v moji karieri bom prevzel klub, ki ga že ljubim. Prihajam v idealnem trenutku, saj sem spoznal številne druge lige, države in kulture. Imam veliko več izkušenj, navijače Chelseaja lahko znova osrečim in ostanem na tem mestu veliko časa," je poudaril portugalski strokovnjak, ki je podpisal štiriletno pogodbo.

"Navdušen sem, da lahko spet pozdravim Mourinha v našem klubu. Njegovi neprekinjeni uspehi in ambicije so ga postavile na prvo mesto naših želja. Uspeli smo ga dobiti, kar kaže na naše cilje. Želimo napredovati in portugalski strateg je zagotovilo za to," je povedal izvršni predsednik Chelseaja Ron Gourlay.

Mourinho se torej po šestih letih spet vrača na Stamford Bridge, kjer bo zelo dobrodošel tudi pri navijačih. V Chelsea je prišel leta 2004 in z njim dvakrat zapored osvojil Premier ligo. London je zapustil septembra 2007.