Jose Mourinho ima s Chelseajem štiriletno pogodbo. Foto: EPA
Jose Mourinho ima s Chelseajem štiriletno pogodbo. Foto: EPA

"Če si vrhunski profesionalec, če nisi sebičen, če daš klub na prvo mesto, če boš delal 100-odstotno zame, za soigralce in ta klub, potem bomo imeli odličen odnos," je Portugalec svoja pravila, ki jih je postavil igralcem, ponovil novinarjem.

Brez upoštevanja pravil sledijo težave
"Če pa si sebičen, če nimaš kluba na prvem mestu in te ne zanimajo navijači, potem boš v težavah, v velikih težavah. Včasih vodim skupino igralcev, ki se jim na to ni težko privaditi. Če igralci to sprejmejo kot doktrino, potem je vse precej lahko. A obstajajo tudi igralci, ki tega ne sprejmejo, takrat lahko pride do res problematičnih odnosov," je v svojem slogu razlagal Mourinho.

Mourinho si želi več stabilnosti
50-letni trener si v svojem drugem obdobju na Stamford Bridgu želi več stabilnosti: "Chelsea je lani osvojil lovoriko, ki se je sam ne želim osvajati. Sam sem Evropsko ligo s Portom osvojil leto pred zmago v Ligi prvakov. To je pravi vrstni red: najprej Evropska liga, nato Liga prvakov, to je vrstni red napredka. Letos si želim, da bo v klubu več stabilnosti. Ta je pomembna za napredek, za klub in navijače. Verjamem pa, da ima iste cilje tudi vodstvo kluba."