Nogometaši Reala se sproščeno pripravljajo na tekmo z Milanom. Foto: EPA
Nogometaši Reala se sproščeno pripravljajo na tekmo z Milanom. Foto: EPA
Alexandre Pato
Alexandre Pato je 21. oktobra lani odločil tekmo na stadionu Santiago Bernabeu. Milan je zmagal s 3:2. Foto: Reuters
Wayne Rooney in Alex Ferguson
Wayne Rooney in Alex Ferguson se v zadnjih mesecih ne razumeta najbolje. Vse pogosteje se govori o odhodu zvezdnika. Foto: EPA
John Terry
John Terry nikoli ne bo pozabil 21. maja 2008 na stadionu Lužniki, a v torek zvečer bo popolnoma drugačna tekma. Foto: EPA
Mario Gomez
Mario Gomez je lani dosegel 13 zadetkov za Bayern, a v spomladanskem delu ni bil v pravi formi. V soboto je spomnil na stare čase, ko je neusmiljeno tresel mreže v dresu Stuttgarta. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas se vrača po poškodbi. Foto: EPA

Madridčani so neporaženi v Primeri division, v Ligi prvakov pa imajo maksimalen izkupiček, a pravi test jih čaka prav proti Milanu. Z zmago bi si varovanci Joseja Mourinha tako rekoč že zagotovili nastop v osmini finala in naredili velik korak k prvemu mestu v skupini G.

Tudi Mourinho se boji Inzaghija
"Zelo sem zadovoljen z napredkom ekipe, vsako tekmo igramo bolje. Vidi se, da imamo kakovost, a še nismo uigrani. Moje prejšnje ekipe niso imele tako velike posesti žoge, tudi v obrambi stojimo zelo dobro," je po prepričljivi zmagi v Malagi (1:4) dejal Mourinho, ki si želi postati prvi trener s tremi zmagami v Ligi prvakov z različnimi klubi. Leta 2004 je bil najboljši s Portom, maja letos pa z Interjem. "Imamo že šest točk, potrebujemo pa jih 10 za napredovanje. Položaj je zelo ugoden za nas, smo sproščeni. Milan je velika ekipa. Ne vem, koliko napadalcev bo začelo tekmo, upam le, da ne bo igral Pippo Inzaghi. Če bo on zaigral, nam bo vsekakor težje," je opozoril Mourinho.

"To je klasična tekma Lige prvakov. Tako težke preizkušnje v letošnji sezoni še nismo imeli, za vse nas bo to velik izziv," je dodal vratar Iker Casillas.

Pato že blestel v Madridu
Tudi Milan je zelo samozavesten, v Ligi prvakov ima štiri točke, v prvenstvu pa zaostaja le za Laziem. Manjkal bo kapetan Massimo Ambrosini, vratar Christian Abbiati pa bo stisnil zobe. Mrežo Chieva je dvakrat zatresel Alexandre Pato, ki ima odlične spomine na stadion Santiago Bernabeu. Lani je v skupinskem delu dvakrat zatresel mrežo kraljevega kluba, rdeče-črni pa so slavili s 3:2. V napadu odlično sodeluje z Zlatanom Ibrahimovićem, oba bosta zelo nevarna za obrambo Reala.

Bo Rooney zapustil Old Trafford?
V sredo se bo Manchester United srečal z Bursasporom, a ta tekma je popolnoma v senci nove vroče zgodbe na Otoku. Po poročanju številnih britanskih časnikov naj bi Wayne Rooney želel zapustiti klub že v naslednjem prestopnem roku. Klub govorice zanika in trdi, da o tem sploh ne razmišljajo.

Po razkritju letošnje zasebne afere Rooneyja naj bi se nogometaš in legendarni trener Alex Ferguson sprla. Rooneyju se pogodba s klubom izteče junija 2012, zaradi nezadovoljstva in osebnih težav pa angleški reprezentant naj ne bi želel podpisati nove pogodbe in želi zapustiti Otok. Rooney je nov spor s trenerjem zanetil po tekmi angleške reprezentance proti Črni gori (0:0), ko je dejal, da njegova poškodba gležnja sploh ni obstajala. Prav zaradi tega pa je izpustil nekaj zadnjih tekem v domačem prvenstvu in Ligi prvakov.

Na zadnji tekmi angleškega prvenstva med Manchester Unitedom in West Bromwich Albionom (2:2) je Rooney prišel v igro 20 minut pred koncem tekme. Za rdeče vrage je od marca zadel le enkrat, tudi njegove igre pa so pod povprečjem, ki so ga bili navijači vajeni v preteklih letih. Čeprav škotski trener ne želi komentirati preteklih dogodkov, pa ga v torek čaka novinarska konferenca pred tekmo Lige prvakov proti Bursasporu, ki se je mora po pravilih Uefe udeležiti.

"Ferguson bo prepričal Rooneyja"
Največ zanimanja za nekdanjega igralca Evertona naj bi pokazali Manchester City, Barcelona in Real Madrid. Na novinarski konferrenci v Madridu je sedma sila hitro vprašala Mourinha o prihodu Rooneyja. "Mislim, da ne bo zapustil Manchester. Na koncu ga bo Ferguson le prepričal, da naj ostane," je bil kratek portugalski strateg. Direktor kraljevega kluba Jorge Valdano noče niti slišati o tej možnosti, saj je prepričan, da ima Real dovolj močno ekipo, kjer marsikdo še čaka na pravo priložnost.
V Amsterdamu boj za tretje mesto
Na drugi tekmi skupine G se bosta pomerila Ajax in Auxerre. Zmagovalec lahko še upa na drugo mesto, precej verjetneje pa na prezimitev v Evropski ligi. Francozi so v domačem prvenstvu v veliki krizi, v soboto so izgubili z Bordeauxom (0:1), Valter Birsa pa je vse srečanje sedel na klopi.

Chelsea se vrača na nesrečne Lužnike
John Terry je bil veliki nesrečnik finala Lige prvakov v Moskvi maja 2008. Spodrsnilo mu je pri odločilnem strelu z bele točke, ki bi Chelseaju lahko prinesel prvi naslov evropskega prvaka. Takrat je imel več sreče Manchester United. Terry se v torek ob 18.30 vrača na stadion Lužniki. Trener Carlo Ancelotti se pred derbijem skupine F veseli vrnitve nekaterih poškodovanih nogometašev, ki niso igrali v soboto proti Aston Villi (0:0). Salomon Kalou in Daniel Sturridge sta okrevala po poškodbah. Manjkali bodo Didier Drogba, Ramires, Alex in Frank Lampard, medtem ko Yossi Benayoun letos ne bo več igral. Spartak je po zmagah v Marseillu (0:1) in nad Žilino (3:0) zelo motiviran. Trener Valerij Karpin ostaja na realnih tleh, zaveda se, da bi bila že točka izjemen uspeh.

Gomez postal adut Bavarcev
Bayern je v Bundesligi v veliki krizi, v Ligi prvakov pa ima že šest točk in lahko v torek zvečer na Allianz Areni naredi nov korak k zmagi v skupini E. Cluj (11. mesto v romunskem prvenstvu) ne bi smel biti prevelika ovira za Bavarce, ki so se pobrali z zmago nad Hannovrom (3:0). Hat-trick je dosegel Mario Gomez, ki je bil ves čas na udaru kritik. Najdražji nakup v zgodovini Bundeslige je bil lani v zelo slabi formi, trener Louis van Gaal ni stavil nanj. Po številnih poškodbah je dobil priložnost in jo izkoristil na najboljši mogoč način. Tudi proti Romunom bo začel v prvi postavi, v napadu se mu bo pridružil Ivica Olić, v obrambo pa se vrača Daniel van Buyten. Še vedno bodo odsotni Frank Ribery, Arjen Robben, Miroslav Klose in kapetan Mark van Bommel.
Vrnitev Fabregasa in Walcotta
V skupini H bo derbi na stadionu Emirates, kjer bo Arsenal gostil Šahtar. Obe moštvi imata že šest točk. V enajsterico topničarjev se vrača Cesc Fabregas, ki je saniral poškodbo kite v podkolenskem zgibu. Arsene Wenger je dejal, da bo verjetno začel na klopi, po poškodbi gležnja se vrača tudi Theo Walcott.

3. krog, torek ob 20.45, skupina E:
ROMA - BASEL

BAYERN - CLUJ

Lestvica:                            
BAYERN 2 2 0 0 4:1 6
ROMA 2 1 0 1 2:3 3
CLUJ 2 1 0 1 3:3 3
BASEL 2 0 0 2 2:4 0

Skupina F:
SPARTAK MOSKVA - CHELSEA ob 18.30

MARSEILLE - ŽILINA

Lestvica:                            
CHELSEA 2 2 0 0 6:1 6
SPARTAK MOSKVA 2 2 0 0 4:0 6
MARSEILLE 2 0 0 2 0:3 0
ŽILINA 2 0 0 2 1:7 0

Skupina G:
REAL MADRID - MILAN

AJAX - AUXERRE

Lestvica:                            
REAL MADRID 2 2 0 0 3:0 6
MILAN 2 1 1 0 3:1 4
AJAX 2 0 1 1 1:3 1
AUXERRE 2 0 0 2 0:3 0

Skupina H:
BRAGA - PARTIZAN

ARSENAL - ŠAHTAR


Lestvica:

ARSENAL 2 2 0 0 9:1 6
ŠAHTAR 2 2 0 0 4:0 6
PARTIZAN 2 0 0 2 1:4 0
BRAGA 2 0 0 2 0:9 0