Frank Lampard je bil junak derbija na stadionu Etihad. Chelseaju je odščipnil prvi dve točki v letošnjem prvenstvu. Foto: EPA
Frank Lampard je bil junak derbija na stadionu Etihad. Chelseaju je odščipnil prvi dve točki v letošnjem prvenstvu. Foto: EPA
Frank Lampard in Didier Drogba
Frank Lampard in Didier Drogba sta se objela po tekmi. Zadnjič sta skupaj igrala za Chelsea 19. maja 2012, ko je napadalec iz Slonokoščene obale modrim zagotovil naslov evropskega prvaka na Allianz Areni. Foto: EPA
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini je bil presenečen nad zaprto igro Chelseaja. Foto: EPA

36-letni Lampard je dosegel 211 golov na 648 tekmah za Chelsea med letoma 2001 in 2014, zadetek proti modrim v nedeljo na Etihadu pa je pomenil, da je bil strelec že proti 39 ekipam v Premier ligi, kar je rekord. Proti Chelseaju je v majici West Hama odigral deset tekem, a se ni vpisal med strelce.

"Frank Lampard je igralec Manchester Cityja. S tem, ko se je odločil, da gre k tekmecu, je ljubezenske zgodbe konec. Ne verjamem v take srčne zgodbe, nogomet doživljam popolnoma pragmatično. On je pač pravi profesionalec," je pojasnil trener Chelseaja Jose Mourinho.

"Ko igralec zapusti klub in se potem v majici drugega kluba sreča z nekdanjimi soigralci, si vedno želi zmage, saj vendar ni odšel k tekmecem na počitnice. Ko bo končal kariero, bo verjetno imel Chelsea v svojem srcu, zdaj pa nas želi premagati, tak je pač nogomet," je še dodal "The Special One".

Lampard: Tega sprejema ne bom nikoli pozabil
"Ko sem prišel na igrišče, sem dobil neverjeten sprejem. To je težko opisati, navijači obeh ekip so me spodbujali. Tega ne bom nikoli pozabil. To je bil zares poseben dan zame. Kar čudno je bilo debitirati na domačem igrišču proti ekipi, za katero sem odigral toliko nepozabnih tekem," je dejal Lampard.

Pellegrini: Zdelo se mi je, kot da igramo proti Stoku
Precej bolj kritičen je bil trener angleških prvakov Manuel Pellegrini. "Imel sem občutek, da smo igrali proti majhni ekipi, ki je osredotočena le na branjenje. Ne bi bil srečen, če bi moje moštvo igralo na tak način. Deset igralcev je ves čas stalo na svoji polovici. Zadeli so iz protinapada, potem pa so se kljub prednosti igralca več le branili do konca tekme," je razlagal 61-letni Čilenec.

City ima težave z obrambno postavitvijo tekmecev. Proti Stoke Cityju avgusta je doma senzacionalno izgubil z 0:1. "Zdelo se mi je, kot da igramo proti Stoku. Na srečo nam je tokrat uspelo zadeti. Izid vsekakor ni realni pokazatelj dogajanja na igrišču. Zelo sem srečen, da smo ves čas napadalci, tudi ko smo imeli igralca manj, smo še vedno vse misli usmerili v napad. To se nam bo na dolgi rok obrestovalo," je poudaril trener angleških prvakov.

Imel je pravi nos za menjavo
"Vedel sem, da moram nekaj spremeniti. Imel sem občutek, da lahko prav Lampard doseže zadetek na tako posebni tekmi zanj. Odlično dela na treningih, hitro se je vklopil v ekipo in prepričan sem, da bo prava okrepitev za nas. On vse dela profesionalno," je še dodal Pellegrini.
Po petih krogih angleškega prvenstva ima Chelsea na vrhu 13 točk, Manchester City pa zaostaja pet točk.
Navijač Chelseaja umrl po golu Lamparda
Navijač Chelseaja Fahad Musana iz Ugande je v nedeljo umrl zaradi posledic srčnega infarkta, ki ga je doživel ob televizijskem spremljanju tekme med njegovim ljubljenim klubom in Manchester Cityjem. Kot poročajo ugandski mediji, mu je srce odpovedalo po izenačujočem golu Cityja. Navijač očitno ni preživel šoka, ko je mrežo Chelseaja zatresel njegov nekdanji kapetan Lampard. 24-letni Musana naj bi bil tudi dejaven nogometaš, nikoli prej pa ni imel zdravstvenih težav.