Fernando Torres je začel zadevati in na njegov obraz se je vrnil nasmešek. Proti Benfici naj bi Španec začel v prvi postavi. Foto: Reuters
Fernando Torres je začel zadevati in na njegov obraz se je vrnil nasmešek. Proti Benfici naj bi Španec začel v prvi postavi. Foto: Reuters
Nicolas Gaitan
Argentinec Nicolas Gaitan je ob vratarju Arturu in Axlu Witselu edini igralec Benfice, ki je v tej sezoni začel vseh devet tekem Lige prvakov. Foto: EPA
Karim Benzema in Cristiano Ronaldo
Nobena skrivnost ni, kdo je najmočnejše orožje Reala - Cristiano Ronaldo. Foto: EPA
Nogometaši Apoela
Apoel je presenetil že z uvrstitvijo v četrtfinale. Da lahko Ciprčani v Madridu dosežejo štiri zadetke (ob tem pa Real nobenega), verjetno ne verjamejo niti najzvestejši navijači kluba. Foto: EPA
Jose Mourinho
Real je edini poraz doživel lani v polfinalu proti največjemu tekmecu - Barceloni. Foto: Reuters

Real je večino dela opravil že na Cipru (0:3), kljub temu pa bo Jose Mourinho tudi na Bernabeu igral z najmočnejšo postavo. "Nobenih sprememb ne bo. Gre za tekmo Lige prvakov. Redki verjamejo, da bo Apoel v Madridu dosegel štiri zadetke, a v nogometu moraš pokazati spoštovanje, tudi do navijačev," je napovedal Portugalec.

Vodilno moštvo španskega prvenstva je pred tem, da se drugič zapored uvrsti v polfinale. "Igralci niso utrujeni, želijo igrati. V zadnjih dveh sezonah v Ligi prvakov dobro igramo, imamo veliko zmag, nekaj remijev in en sam poraz. Dobro igro želimo nadaljevati," je povedal Mourinho, pri tem pa ošvrknil španske medije zaradi - po njegovih besedah - zlobnih poskusov destabilizacije moštva z govoricami o tem, kam se v naslednji sezoni seli kateri izmed igralcev. "Skupina je močna in skupaj bomo držali do konca, ko se bomo smejali skupaj ali pa jokali skupaj," je še povedal razvpiti trener, ki so ga med drugim povezovali s selitvijo k Manchester Unitedu.

Apoel se želi posloviti z visoko dvignjenimi glavami
Ciprčani so se presenetljivo uvrstili v četrtfinale v svoji prvi sezoni nastopanja v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Proti Realu na domačem igrišču niti enkrat niso streljali proti gostujočim vratom. Trener Ivan Jovanović je bil zadovoljen, da je njegovo moštvo na prvi tekmi 70 minut držalo neodločen izid z Realom in se želi od Lige prvakov posloviti z visoko dvignjeno glavo. V Madridu ne bo mogel računati na branilca Marcela Oliveira, ki ima natrgane kolenske vezi. Manjkal bo še Ivan Tričkovski, ki si je na prvi tekmi zlomil roko.

Torres znova zadeva in uživa v igri
Zanimivo bo lahko predvsem v Londonu, kjer bo Chelsea branil minimalno vodstvo pred Benfico (0:1). V napadu modrih naj bi poškodovanega Didierja Drogbaja zamenjal Fernando Torres. Španec je v soboto za zmago nad Aston Villo (2:4) prispeval zadetek, svoj prvi v angleškem prvenstvu od septembra. Na zadnjih štirih tekmah je dosegel tri zadetke. Obujena strelska forma "el Nina" je pomagala dvigniti moštveno moralo, saj se je izkazal tudi z nekaj odličnimi podajami, tudi tisto, po kateri je Salomon Kalou moštvu Roberta Di Mattea prinesel zmago nad Benfico. "Trdo dela za moštvo. Uživa v igri. Na obrazu ima nasmešek in je samozavesten," je o 28-letniku, ki po prestopu iz Liverpoola nikakor ni našel stare strelske forme, povedal Di Mattea.

Poleg Drogbaja, ki si je na petkovem treningu poškodoval prst na nogi, je za sredino tekmo vprašljiv še David Luiz, njegova verjetna zamenjava je Gary Cahill. Chelsea, ki je izgubil le eno od osmih tekem pod taktirko Di Mattea - ta je na klopi zamenjal odpuščenega Andrea Villas-Boasa -, lovi šesti polfinale v zadnjih devetih letih.

Jesus: Chelsea je imel srečo, da je zmagal
Trener Benfice Jorge Jesus je prepričan, da bi si njegovo moštvo na prvi tekmi zaslužilo vsaj remi. "Benfica je bila boljša, celo večina angleških medijev je priznala, da je imel Chelsea srečo, ko je zmagal," je dejal in potarnal, da njegovi igralci že čutijo utrujenost. Za drugouvrščeno moštvo portugalskega prvenstva bo lahko zaigral Pablo Aimar, najnevarnejše orožje Portugalcev pa je Nicolas Gaitan. Trenerju največ skrbi povzročajo poškodbe v obrambi - Ezequiel Garay, Jardel in Miguel Vitor so poškodovani.

Delivec pravice v Londonu bo Damir Skomina.

Četrtfinale, povratne tekme, sreda ob 20.45:
REAL MADRID - APOEL 3:0

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Sahin, Kedira, Özil; Ronaldo, Benzema, Higuain.

Apoel: Chiotis; Poursaitides, Boaventura, Jorge, Alexandrou, Pinto, Morais, Charalambides, Almeida, Manduca, Sousa.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)


CHELSEA - BENFICA 1:0

Verjetni postavi:
Chelsea:
Cech; Ivanović, Cahill, Terry, Cole; Essien, Lampard; Ramires, Mata, Kalou; Torres.

Benfica: Moraes; Pereira, Luisao, Garcia, Emerson; Witsel, Matić, Gaitan, Cesar; Aimar, Cardozo

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

POLFINALE
Torek, 17. aprila, ob 20.45:
MARSEILLE/BAYERN - APOEL/REAL MADRID

Sreda, 18. aprila, ob 20.45:

BENFICA/CHELSEA - MILAN/BARCELONA

Povratni tekmi bosta 24. in 25 aprila.