Ricardo Carvalho in Jose Mourinho bosta v torek zvečer na nasprotnih straneh. Foto: EPA
Ricardo Carvalho in Jose Mourinho bosta v torek zvečer na nasprotnih straneh. Foto: EPA
Ross Turnbull
Ross Turnbull je v soboto branil proti West Hamu, v torek zvečer pa ga čaka tekma kariere. Foto: EPA
Alvaro Negredo
Alvaro Negredo je dosegel izjemno pomemben gol za Sevillo v Moskvi. Foto: Reuters
Mourinho se vrača na Stamford Bridge

Mourinho je najuspešnejši trener Chelseaja, saj je osvojil dva naslova angleškega prvaka (2005 in 2006), dva ligaška pokala (2005 in 2007) in Pokal FA (2007). Septembra 2007 je zapustil Stamford Bridge.

"Vsi vedo, da Mourinho ne izgublja na Stamdord Bridgeu. Moj rekord je res neverjeten, nemogoče ga je preseči," se je pohvalil 47-letni portugalski strateg, ki s Chelseajem ni izgubil niti ene domače tekme v Premier ligi med letoma 2004 in 2007, v Ligi prvakov pa je klonil le proti Barceloni v izjemno napeti tekmi februarja 2006 (1:2).
Mourinho se je počutil zelo domače
Na novinarski konferenci je bil najprej zelo zadržan, ko so ga italijanski novinarji spraševali o presenetljivem porazu v petek v Catanii (1:3), potem pa je v svojem slogu zabelstel, ko je beseda nanesla na Premier ligo. "Kar žal mi je, ko vidim, da so veliki trije (Alex Ferguson, Arsene Wenger in Rafa Benitez) še vedno na svojih stočkih, jaz pa manjkam. Dosegel sem več kot dovolj, da bi tudi jaz ostal, a smo se pač razšli, vsak je šel svojo pot. Jaz sem osvojil nekaj pomembnih lovorik, tudi Chelsea je osvojil lovoriko - lani so bili naboljši v Pokalu FA," je v svojem slogu sklenil Mourinho. Po njegovem odhodu modri niso več uspeli prehiteti Manchester Uniteda in seveda se je na to hitro spomnil.
V 50-minutnem zabavnem pogovoru z novinarji se je počutil zelo domače: "Tu poznam vse ljudi, v vsakem nadstropju poznam večino zaposlenih. Za Inter bi bila jutrišnja zmaga res velik dosežek. Jaz sem se tu že dokazal, igralci, navijači in vodstvo Chelseaja me dobro poznajo."

Ancelotti napovedal previdno taktiko
"Za Mourinha bo to prav gotovo poseben večer. Prepričan sem, da bo dobil aplavz ob prihodu na stadion. Mi imamo v glavah samo tekmo, druge stvari nas ne zanimajo. Ne razmišljam o kakšnem jurišu od začetka. Zavedamo se, da moramo zadeti, a imamo dovolj časa," je razmišljal trener gostiteljev Carlo Ancelotti, ki Mourinha dobro pozna iz mestnih derbijev italijanskega prvenstva v lanski sezoni. Chelsea je doma v Ligi prvakov nepremagan že 21 tekem zapored, dobil je tudi zadnje tri tekme proti italijanskim klubom.

"Verjetno bo treba doseči več kot en zadetek, a popoln napad od začetka bi se nam lahko maščeval," je dejal Florent Malouda. Francoz je v sijajni formi, v soboto je dosegel en zadetek in pripravil še dva proti West Hamu (4:1).

Vrača se Carvalho, v vratih Turnbull
V postavo se vrača Ricardo Carvalho, ki je zaradi poškodbe kite v podkolenskem zgibu počival dva tedna. Največjo težavo ima Ancelotti z vratarji. 25-letni Ross Turnbull, ki je večino kariere branil v drugi ligi (Barnsley, Crewe Alexandra), je pred izzivom kariere. Prvi čuvaj mreže Petr Čech se je poškodoval na prvi tekmi na San Siru, tudi Henrique Hilario ni pripravljen za srečanje.

Pri Milančanih bosta manjkala Thiago Motta in Mario Balotelli (koleno). Inter je v petek klonil v Catanii z 1:3 in Serie A je po nedeljski zmagi Milana nad Chievom (1:0) znova odprta.

Sevilla v vlogi favorita
Sevilla je v mrzli Moskvi uspela iztržiti remi (1:1). Predsednik Andaluzijcev Jose Maria del Nido resno računa na lep kos finančne pogače, ki jo prinese četrtfinale Lige prvakov. "Preboj med osmih najboljših ekip v Evropi je bil načrtovan. Če nam ne uspe, bo to za seboj pustilo precej negativnih posledic," je poudaril del Nido, ki je govoril o eni izmed najpomembnejših tekem v zgodovini kluba. CSKA je dokazal, da tudi v gosteh igra zelo dobro, na Old Traffordu je s sijajno igro izvlekel točko (3:3).

Torek ob 20.45:
SEVILLA - CSKA MOSKVA 1:1

CHELSEA - INTER 1:2

Sreda ob 20.45:
BARCELONA - STUTTGART 1:1

BORDEAUX - OLYMPIACOS 1:0

Že odigrano:
Real Madrid - LYON 1:1 (1:0) 0:1
Ronaldo 6.; Pjanić 75.

MANCHESTER UNITED - Milan 4:0 (1:0) 3:2
Rooney 13., 46., Park 59., Fletcher 88.

ARSENAL - Porto 5:0 (2:0) 1:2
Bendtner 10., 25., 90./11-m, Nasri 63., Eboue 66.

Fiorentina - BAYERN 3:2 (1:0) 1:2
Vargas 28., Jovetić 54., 63.; van Bommel 60., Robben 65.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

Mourinho se vrača na Stamford Bridge