Se bo Mourinho izvlekel iz zagate? Foto: Reuters
Se bo Mourinho izvlekel iz zagate? Foto: Reuters
Mourinho znova obračunaval z novinarji

v ligaškem pokalu je še ena klofuta Portugalcu, ki vztraja: "Moje trenersko mesto ni ogroženo."

Mourinho še naprej bije vojno tudi z otoškimi novinarji, ki so se razpisali, da je trener izgubil podporo slačilnice. "To kar so moji igralci naredili nocoj, je bilo soočenje s tistimi, ki pišejo. Sporočili so jim, da so neumni. Mislite, da igralci ne dajo vsega od sebe, da bi dobili tekmo? To je res žalostno," je povedal Mourinho.

Chelsea je proti Stoku izpadel po enajstmetrovkah (5:4), potem ko se je redni del končal neodločeno 1:1. Londončani so podaljšek izsilili v zadnjih vzdihljajih tekme z zadetkom rezervista Loica Remyja. Chelsea je imel 59-odstotno posest žoge in 24 strelov na gol, devet v okvir vrat.

Chelsea je med 16 tekmami v letošnji sezoni izgubil že osmič. "Pred nekaj meseci smo zmagovali in osvojili naslov. Takrat so ljudje govorili, da so nekatere stvari pomembnejše kot rezultat. Zdaj govorijo, da je pomemben le rezultat. Gre za popolno nasprotje," je ogorčen Mourinho.

Na vprašanje, ali ima zagotovilo, da bo ostal na klopi, Mourinho odgovarja: "Ne potrebujem ga. Moj splošni položaj je fantastičen. Jutri imam prost dan, imam izjemno družino. Ponoči spim zelo dobro. Užival bom, to bo le še en dan, ki ga bom preživel v zadnjih 15 letih."

Ne glede na Mourinhove besede angleški novinarji na veliko špekulirajo o njegovi zamenjavi. Imeni, ki se najpogosteje omenjata, sta Pep Guardiola in Carlo Ancelotti. Nov preizkus čaka Mourinha v soboto, ko se bo Chelsea na domači zelenici pomeril z Liverpoolom, ki ga vodi Jürgen Klopp. To bo hkrati obračun dveh trenutno najbolj razvpitih trenerjev na svetu.

Mourinho znova obračunaval z novinarji