Vratar Stoka Jack Butland je v peti seriji ubranil enajstmetrovko Edenu Hazardu. Foto: Reuters
Vratar Stoka Jack Butland je v peti seriji ubranil enajstmetrovko Edenu Hazardu. Foto: Reuters
Jonathan Walters
Jonathan Walters je s pravim evrogolom povedel domače v vodstvo. Foto: Reuters
Loic Remy
Loic Remy je v 91. minuti Chelsea vrnil v igro. Foto: EPA
Jose Mourinho
Bo trener Chelseaja Jose Mourinho po novem spodrsljaju ostal na položaju? Verjetno bo za njegovo usodo odločilen sobotni derbi z Liverpoolom. Foto: Reuters
Ross Wallace
Ross Wallace je dosegel prvi gol za Sheffield in podal za drugega. Foto: Reuters

Pottersi so na stadionu Britannia povedli v 52. minuti. Jonathan Walters je na robu kazenskega prostora prejel žogo, nato pa jo iz obrata poslal za hrbet Asmirja Begovića. Žoga se je v mrežo odbila od prečke. Zares fantastičen zadetek.

Ko je že kazalo, da bodo modri doživeli še en boleč poraz, je v 90. minuti Loic Remy izenačil na 1:1. Po podaji iz kota je Kurt Zouma podaljšal na daljšo vratnico, kjer je osamljeni Remy žogo diagonalno poslal v levi zgornji kot Jacka Butlanda. Stoke je malo pozneje doživel še en udarec, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Phil Bardsley.

Butland ubranil enajstmetrovko Hazardu
Sledila sta podaljška, v katerih pa ni bilo golov, tako da so bile na vrsti enajstmetrovke. Odločila je peta serija, v kateri je bil Marko Arnautović uspešen pri domačih, medtem ko je Butland poskus Edena Hazarda odbil čez prečko. Chelsea je imel sicer terensko premoč (posest žoge 59:41 in streli v okvir vrat 9:5), a to je kaj slaba tolažba.

Sheffield presenetil Arsenal
Konec poti v ligaškem pokalu je tudi za Arsenal, ki ga je doma s 3:0 nadigral Sheffield. Srečanje se za Londončane ni začelo najbolje, saj se je že v 5. minuti poškodoval Alex Oxlade-Chamberlain, ki ga je zamenjal Theo Walcott. A tudi Walcott je moral v 19. minuti z igrišča. Vstopil je Ismael Bennacer. Sove so na stadionu Hillsborough povedle v 28. minuti, ko je Daniel Pudil prodrl po levi strani, podal v sredino, kjer je Ross Wallace "s prve" poslal žogo za vratnico Petra Čecha. Domači so vodstvo povišali v 40. minuti. Po akciji iz kota je Wallace poslal predložek na glavo Lucasu Joau, ki je matiral Čecha. Sheffield je tretji zadetek dosegel v 52. minuti, potem ko je po akciji s prostega strela Sam Hutchinson z nekaj metrov potisnil žogo v mrežo.

ANGLEŠKI LIGAŠKI POKAL

OSMINA FINALA

STOKE CITY - Chelsea *6:5 (1:1, 0:0)
24.886; Walters 52.; Remy 91.
: Bardsley 93./Stoke
* - po enajstmetrovkah

Stoke: Butland; Bardsley , Shawcross, Wollscheid, Muniesa (49./Wilson ); Whelan, Adam; Diouf, Afellay (76./Shaqiri), Arnautović; Walters (90./Odemwingie).

Chelsea: Begović; Zouma, Cahill, Terry, Baba (70./Kenedy); Ramires (80./Traore), Mikel; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa (33./Remy).

Sodnik: Kevin Friend



SHEFFIELD WEDNESDAY - Arsenal 3:0 (2:0)
35.056; Wallace 28., Joao 40., Hutchinson 51.

Sheffield: Wildsmith, Loovens , Lees, Hunt, Pudil, Hutchinson (80./McGugan), Helan, Lee, Wallace , Bannan (75./Semedo), Joao (85./Nuhiu).

Arsenal: Čech, Debuchy , Gibbs, Mertesacker, Chambers, Oxlade-Chamberlain (5./Walcott 19./Bennacer), Flamini, Campbell , Kamara (60./Bielik), Giorud, Iwobi.

Sodnik: Graham Scott



EVERTON - Norwich *5:4 (1:1, 0:0)
Osman 68.; Bassong 51.
* - po enajstmetrovkah

HULL - Leicester *6:5 (1:1, 0:0)
Hernandez 105.; Mahrez 99.
* - po enajstmetrovkah

Sreda ob 20.45:
LIVERPOOL - BOURNEMOUTH

MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE

SOUTHAMPTON - ASTON VILLA

Ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - MIDDLESBROUGH