Kapetan Mure Fabijan Cipot in soigralci niso bili kos Ukrajincem. Foto: Marko Vanovšek
Kapetan Mure Fabijan Cipot in soigralci niso bili kos Ukrajincem. Foto: Marko Vanovšek
Leon Sreš
Leon Sreš (v sredini) je zapravil najlepšo in poleg poskusa Erika Janže edino priložnost za Muro. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Prekmurcem v ukrajinski prestolnici ni uspelo izvleči ugodnega izida. Domači so bili vseskozi boljši nasprotnik (streli v okvir vrat 8:1), njihova zmaga pa bi bila kaj lahko še višja, a je nekajkrat odlično posredoval vratar Filip Draković. Povratna tekma bo 9. avgusta v Ljudskem vrtu, a zdi se, da bodo "muraši" po presenetljivih zmagah nad Bakujem in sofijskim Cskajem težko izločili še Arsenal.

Mazilu zadel že v 6. minuti
Srečanje se za Muro ni začelo najbolje, saj je že v 6. minuti Arsenal povedel. Da Silva je z desne strani kazenskega prostora poslal predložek v sredino, kjer je bil najvišji Romun Mazilu, ki je žogo z glavo poslal za hrbet Filipa Drakovića.

Draković ustavil poskus Šackiha
Gol je dal krila domačim, ki so močno pritiskali proti Murinim vratom. V 15. minuti je za las zgrešil Kobahidze, malo pozneje pa še Mazilu. V 24. minuti je Šackih po odlični podaji sam streljal z roba kazenskega prostora, a je zadetek s parado preprečil Draković. Arsenal je bil do konca prvega dela občutno boljši nasprotnik, vendar mu še enega zadetka ni uspelo zabiti. Na drugi strani "muraši" niso resneje ogrozili domačih vrat.

Kovpak v polno nekaj minut po vstopu
V 54. minuti se je znova izkazal Draković, saj je ubranil projektil Šahova z okoli 20 metrov. Sedem minut pozneje pa je bil mladi soboški vratar nemočen. Tako kot pri prvem zadetku je tudi tokrat Da Silva z desne strani - a po tleh - podal v sredino kazenskega prostora, kjer je rezervist Kovpak, ki je vstopil malo pred tem, žogo poslal v mrežo.

Srešu ni uspelo, Matoukouju pač
Mura je v nadaljevanju poskušala z nekoliko napadalnejšo igro. Še najlepša priložnost se je v 77. minuti ponudila Leonu Srešu, ki je z okoli 11 metrov meril mimo vrat. Malo pozneje je poskus Erika Janže kot edini Murin šel v okvir vrat, kjer pa ga je pričakal vratar Borovik. Kar ni uspelo Srešu, je čez šest minut na drugi strani Matoukouju. Branilec je namreč po podaji Šackiha s kota zadel z glavo za visokih 3:0.
Izjava po tekmi
Franc Cifer, trener Mure:
"Čestital bi Arsenalu za zmago, danes so bili boljši od nas. Mi smo preveč grešili v sredini in prehodu v napad. Za razliko od prejšnjih evropskih tekem tokrat nismo delovali kompaktno in nismo igrali, kot bi morali. Na povratni tekmi pričakujem, da bomo dali vse od sebe in poskušali zmagati."

Handanović zmagoslavno zapustil Poljud
Samir Handanović
je z Interjem gostoval pri splitskem Hajduku in ob zmagi s 3:0 ohranil mrežo nedotaknjeno. Na polnem Poljudu so zadeli Wesley Sneijder, Yuto Nagatomo in Coutinho.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO LIGO
3. PREDKROG, prva tekma

ARSENAL KIJEV (UKR) - MURA 05 3:0 (1:0)
Mazilu 6., Kovpak 61., Matoukou 83.

Arsenal Kijev: Borovik, Matoukou, Poliovij , Maksimov, Gičenko, Da Silva, Šahov (67./Stargorocki), Mazilu, Šackih, Kobahidze (77./Mikoliunas), Adijiah (57./Kovpak).

Mura 05: Draković, Cipot, Majer , Kramar, Janža, Sreš (84./Vaš), Kouter (62./Buzeti), Maruško, Bohar (91./Gruškovnjak), Jelić, Eterović .

Sodnik: Antti Munukka (Finska)

Povratna tekma bo 9. avgusta v Ljudskem vrtu.

HAJDUK SPLIT - INTER 0:3 (0:2)
Sneijder 18., Nagatomo 44., Coutinho 73.