Raphael Varane je mojstrsko zadel z glavo. Foto: EPA
Raphael Varane je mojstrsko zadel z glavo. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas je zadel po lepi podaji Messija. Foto: EPA
Jordi Alba
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi tokrat nista bila v glavnih vlogah. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho se je večji del tekme jezil, na koncu pa je bil lahko zadovoljen z remijem. Foto: EPA

Katalonci so imeli več lepih priložnosti, pri Madridčanih pa se je v obrambi zelo poznalo, da so manjkali nosilci igre. Poškodovan je bil Pepe (gleženj), Sergio Ramos, Fabio Coentrao in Angel di Maria pa so bili kaznovani.

Ronaldo ogrel dlani Pinta
"El clasico" se je začel brez začetnega ogrevanja. Cristiano Ronaldo je že v 2. minuti z leve strani krenil proti kazenskemu prostoru, podrl ga je Gerard Pique in si prislužil rumeni karton. Portugalec je s prostega strela meril po sredini vrat, Jose Manuel Pinto pa je žogo odbil.

Xavi s prostega strela stresel prečko
V 13. minuti je Andres Iniesta lepo našel Jordija Albo, ki se je izognil prepovedanemu položaju, a z volejem meril precej mimo vrat. V 21. minuti je Xavi s prostega strela z 20 metrov z leve strani stresel prečko, vratar Diego Lopez ne bi imel možnosti.

Varane rešil z golove črte
V 24. minuti je veliko napako storil Ricardo Carvalho, ki je želel podati vratarju Diegu Lopezu, Cesc Fabregas je prestregel žogo in podal do Xavija, njegov strel pa je z golove črte odbil 19-letni Varane. Dve minuti pozneje je Ronaldo našel Karima Benzemaja, ki je z leve strani zadel zunanji del mreže. V prvem polčasu je imela Barca 64 odstotkov igralnega časa žogo v svoji posesti.

Fabregas izkoristil napako Callejona
V 47. minuti je Benzema po podaji Mesuta Özila meril prek vrat. Tri minute pozneje je po veliki napaki Joseja Callejona žoga prišla do Messija, ki je na desni strani našel Fabregasa. Napadalec je z diagonalnim strelom matiral Diega Lopeza.
Nebeški skok Varana za 1:1
Po uri igre je imel izjemno priložnost Ronaldo, z glavo je iz bližine streljal za las mimo vrat po podaji Michaela Essiena z desne strani. V 72. minuti je Xavi z dolgo žogo začel protinapad, po desni strani je ušel Pedro, stekel je že v kazenski prostor, a preveč čakal s strelom, nato pa iz težkega kota z diagonalnim strelom meril mimo vrat. Kazen je prišla devet minut pred koncem, ko je Özil podal z desne strani v kazenski prostor, Varane pa je z glavo z desetih metrov zatresel mrežo. To je bil njegov prvi zadetek v letošnji sezoni.
Povratna tekma čez mesec dni
Dve minuti pred koncem je močan strel Jordija Albe odbil Diego Lopez, tudi v treh minutah sodnikovega dodatka pa se izid ni več spremenil. Povratna tekma bo 27. februarja na Camp Nouu.
To je bil že četrti obračun večnih tekmecev v tej sezoni. Superpokal je avgusta osvojil kraljevi klub, potem ko je prvo tekmo izgubil z 2:3, na povratni pa slavil z 2:1. Oktobrski prvenstveni obračun se je končal z neodločenim izidom 2:2.

Španski kraljevi pokal, polfinale, prvi tekmi:
REAL MADRID - BARCELONA 1:1 (0:0)
Varane 81.; Fabregas 50.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Varane, Carvalho , Arbeloa, Khedira, Xabi Alonso , Özil, Callejón ( 58./Modrić), Ronaldo, Benzema ( 63./Higuain).

Barcelona: Pinto, Dani Alves , Pique , Puyol , Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas ( 85./Thiago Alcantara), Pedro ( 76./Sanchez), Messi, Iniesta.

Sodnik: Carlos Clos Gomez

ATLETICO MADRID - SEVILLA 2:1 (0:0)
D. Costa 49./11-m, 71./11-m; Negredo 56./11-m
RK: Godin 55.; Spahić 48., Navarro 85.

Povratni tekmi bosta 27./28. februarja.

Nizozemski pokal, četrtfinale:
PSV EINDHOVEN -
Feyenoord 2:1 (1:1)
15.000; Mertens 20., van Bommel 78.; Pelle 29.
Tim Matavž (PSV) je igral vso tekmo.