47-letni trener iz Vukovarja Siniša Mihajlović je Milan vodil na 37 tekmah, šesto mesto na lestvici pa je premalo za okus Silvia Berlusconija. Foto: EPA
47-letni trener iz Vukovarja Siniša Mihajlović je Milan vodil na 37 tekmah, šesto mesto na lestvici pa je premalo za okus Silvia Berlusconija. Foto: EPA

40-letni Brocchi je bil do zdaj trener mladinske ekipe in nekdanji igralec Milana. Brocchi bo peti trener Milana v zadnjih petih letih. Ekipo bo vodil že v soboto, ko bo gostovala v Genovi proti Sampdorii, ki jo je Mihajlović vodil pred prihodom v Milano.

15 točk zaostajajo za Ligo prvakov
Nekdanji nogometaš srbske reprezentance, ki je na klop Milana sedel na začetku sezone, je bil že nekaj časa na izhodnih vratih enega najuspešnejših klubov na svetu, ki je osemnajstkrat osvojil italijansko nogometno prvenstvo, sedemkrat ligo prvakov, štirikrat svetovni klubski naslov, petkrat evropski superpokal in dvakrat pokal pokalnih zmagovalcev. Milan je trenutno šele na šestem mestu, s kar 15 točkami zaostanka za tretjim mestom, ki še prinaša nastop v ligi prvakov, čeprav je v letošnji sezoni za okrepitve porabil 90 milijonov evrov.

Usoden poraz z novim starim prvakom
Le dva dni po še enem porazu Milana, v soboto ga je doma z 1:2 premagal Juventus, se je lastnik kluba Silvio Berlusconi odločil, da srbskega trenerja, ki je bil v tem času z družino v Rimu, zamenja. V zadnjih petih krogih so rdeče-črni osvojili le dve točki. Berlusconi je prepričan, da je Brocchi, ki je leta 2014 v mladinski ekipi zamenjal Filippa Inzaghija, pravi izbor za Milan.