Veselje Pontusa Wernblooma in soigralcev po izenačujočem zadetku, ki je na noge spravil 70.000 gledalcev. Foto: EPA
Veselje Pontusa Wernblooma in soigralcev po izenačujočem zadetku, ki je na noge spravil 70.000 gledalcev. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je mrežo CSKA-ja zatresel v 28. minuti. To je bil njegov 17. zadetek na 23. tekmi za Real v Ligi prvakov in skupno 32. v tem tekmovanju. Foto: EPA
Edinson Cavani
Edinson Cavani je v Neaplju za 2:1 ob koncu drugega polčasa zadel z ramo. Pri drugih dveh golih je podal Ezequielu Lavezziju. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi
Lavezzi je dvakrat matiral Petra Čecha. Foto: EPA
Juan Mata in David Luiz
Juan Mata in David Luiz proslavljata vodilni gol Chelseaja. Foto: EPA

Končni izid je bil 1:1. Real je prišel v vodstvo v 28. minuti, ko je zadel Cristiano Ronaldo. Po predložku z leve strani in izbiti žogi domače obrambe je Portugalec s približno 14 metrov natančno meril z diagonalnim strelom iz "prve".
Nato se vse do sodnikovega podaljška mreža ni več zatresla. Tedaj so gostitelji krenili v enega zadnjih napadov. Sledil je predložek z desne strani, pred vrati Ikerja Casillasa so bili dvakrat od gostujočih branilcev višji domači nogometaši, odbito žogo pa je v mrežo iz bližine potisnil 25-letni Šved Pontus Wernbloom, ki je januarja prišel iz Alkmaarja.
Real je imel sicer na umetni travi več od igre, gostitelji so le redko zapretili.
Poškodba Benzemaja
Že v 16. minuti je moral zaradi poškodbe z igrišča Karim Benzema, zamenjal ga je Gonzalo Higuain. Minuto pozneje se je z izjemno dvojno obrambo po strelih Argentinca in Samija Khedire izkazal vratar CSKA-ja Sergej Čepčugov, ki je zaradi poškodbe Igorja Akinfejeva prvič branil v Ligi prvakov.
Na začetku drugega polčasa je preprečil tudi nov zadetek Ronalda. Ta je ob koncu tekme z roba kazenskega prostora za las meril mimo.
Real je do te tekme dobil 27 od zadnjih 30 srečanj v vseh tekmovanjih. Za CSKA-jem je bil dolg premor, saj je bila zadnja tekma v ruskem prvenstvu na sporedu konec novembra.
Lavezzi dvakrat v polno
Na drugi tekmi je Napoli doma s 3:1 premagal Chelsea. Kljub boljšemu začetku italijanskega moštva (dvakrat se je izkazal Petr Čech) so prvi zadeli Angleži. V 27. minuti je po napaki Paola Cannavara goste povedel v vodstvo Juan Mata. 11 minut pozneje je z lepim strelom z 18 metrov izenačil Ezequiel Lavezzi, ki je dosegel prvi gol v Ligi prvakov. Dobro si je nastavil žogo in natančno meril ob levi vratnici.
V sodnikovem podaljšku je izid prvega polčasa po podaji Gökhana Inlerja v kazenski prostor ob razglašeni obrambi Chelseaja z ramo (!) postavil Edinson Cavani.
Anglija po 16 letih brez četrtfinalista?
Londončani so v drugem delu pritisnili proti domačim vratom, a so jih v 65. minuti gostitelji znova šokirali iz hitrega protinapada. Cavani je po dolgi globinski podaji prišel do žoge ob premalo čvrstem Davidu Luizu, Čech je stekel iz vrat, Urugvajec pa je le na kratko podal Lavezziju, ki mu s 14 metrov ni bilo težko zadeti v prazno mrežo.
Ob koncu tekme je strel Christiana Maggia z golove črte odbil Ashley Cole. Potem ko je prejšnjo sredo Arsenal proti Milanu klonil z 0:4, Angliji grozi, da bo po 16 letih prvič brez predstavnika v četrtfinalu.

Johnu Terryju grozi dvomesečna prekinitev sezone zaradi hujše poškodbe kolena. Nekateri angleški mediji poročajo, da bo moral kapetan londonske ekipe celo na operacijo. Terry se je poškodoval na tekmi pokala FA s Portsmouthom, ko je z nogo zadel v okvir vrat. V torek ga tako ni bilo moštvu na tekmi v Neaplju.

Osmina finala, prve tekme:
CSKA MOSKVA - REAL MADRID 1:1 (0:1)
Wernbloom 93.; Ronaldo 28.

CSKA Moskva: Čepčugov, V. Berezucki, Ignaševič, A. Berezucki, Ščenikov, Wernbloom , Aldonin ( 68./Honda), Tošić ( 82./Necid), Džagojev, Doumbia, Musa ( 64./Oliseh).

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos , Coentrao , Khedira, Xabi Alonso , Özil ( 84./Albiol), Callejon ( 75./Kaka), Ronaldo, Benzema ( 16./Higuain).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


NAPOLI - CHELSEA 3:1 (2:1)
Lavezzi 38., 65., Cavani 45.; Mata 27.

Napoli: De Sanctis, Aronica, Campagnaro, Cannavaro, Maggio, Gargano, Inler, Zuniga, Hamšik ( 82./Pandev), Lavezzi ( 74./Džemaili), Cavani .

Chelsea: Čech, Ivanović, Luiz, Bosingwa ( 12./Cole), Cahill , Ramires, Malouda ( 70./Essien), Meireles ( 70./Lampard), Mata, Sturridge, Drogba.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo

Povratni tekmi bosta 14. marca.


Sreda ob 20.45:
BASEL - BAYERN
MARSEILLE - INTER
Povratni tekmi bosta 13. marca.


Že odigrano:
ZENIT
- BENFICA 3:2 (1:1)
Širokov 27., 89., Semak 71.; Maxi Pereira 20., Cardozo 87.

MILAN - ARSENAL 4:0 (2:0)
Boateng 15., Robinho 38., 49., Ibrahimović 79./11-m

Povratni tekmi bosta 6. marca.

LYON - APOEL NIKOZIJA 1:0 (0:0)
Lacazette 58.
BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA 1:3 (0:1)
Kadlec 52.; Sanchez 41., 55., Messi 88.

Povratni tekmi bosta 7. marca.