Strelca na Emiratesu - Santi Cazorla in Aaron Ramsey. Foto: EPA
Strelca na Emiratesu - Santi Cazorla in Aaron Ramsey. Foto: EPA
Luis Suarez
Pri Liverpoolu je bil najnevarnejši Luis Suarez, ki je zadel tudi okvir vrat. Foto: Reuters
Aaron Ramsey
Aaron Ramsey še naprej igra v izvrstni formi. Vezist je zabil že šestič letos v Premier ligi. Foto: Reuters
Santi Cazorla
Arsenal je v vodstvo popeljal Santi Cazorla. Asturijec je najprej zadel vratnico, nato pa v mrežo pospravil odbito žogo. Foto: Reuters
Loic Remy
Takole je Loic Remy postavil končni izid v Newcastlu. Foto: Reuters
Yoan Gouffran
Veselje Yoana Gouffrana po vodilnem zadetku. Foto: Reuters
Alvaro Negredo, Sergio Agüero
Najlepšo akcijo na tekmi je zaključil Alvaro Negredo, toda počasni posnetek je pokazal, da je bil predtem Sergio Agüero v prepovedanem položaju. Foto: Reuters
Sergio Agüero
Sergio Agüero je bil na 100. tekmi v sinjemodrem dresu izjemno razigran. Dosegel je gol in dve podaji. Foto: Reuters
Adnan Januzaj, Robin van Persie, Wayne Rooney
Veselje Adnana Januzaja, Robina van Persieja in Wayna Rooneyja. Foto: Reuters
Antonio Valencia
Na Craven Cottageu je mrežo Fulhama načel Antonio Valencia. Foto: Reuters

Arsenal je igral odlično in zasluženo osvojil tri točke. Za Londončane, ki prijetno presenečajo letos, se je s tem začelo obdobje težkih tekem. Že prihodnji konec tedna bodo gostovali na Old Traffordu.

Topničarji so bolje začeli tekmo in bili nevarnejši. V šesti minuti je nevarno z desne strani streljal Tomaš Rosicky, a je bil Simon Mignolet na mestu. Terensko premoč so kronali v 19. minuti. Hitro akcijo je začel Mikel Arteta, ki je podal Bacaryju Sagnaju. Francoski bočni branilec je v naletu po desni podal predložek, z glavo je odlično sprožil Santi Cazorla, toda zadel je le okvir vrat, a prišel do odbite žoge in jo z volejem pospravil v mrežo.

Coutinho poživil napad Liverpoola
Arsenal je bil v prvem polčasu boljši. Večino časa je nadziral potek srečanja in si priigral zrelejše priložnosti. Liverpool sicer ni igral slabo, toda resneje vrat Wojciecha Szczesnyja redsi niso ogrozili. Sicer so žogo spravili v mrežo, toda prehitro po prekršku Sagnaja nad Luisom Suarezom izvedli prosti strel, ob neaktivni domači obrambi pa je Daniel Sturridge podal Jordanu Hendersonu, ki je dosegel neveljavni zadetek.

Brendan Rodgers je na začetku drugega polčasa namesto Alyja Cissokhoja na zelenico poslal povratnika po poškodbi Philippeja Coutinha in tako zaigral z bolj ofenzivno postavo. Takoj se je gostom ponudila velika priložnost, a je Suarez prepozno podal Coutinhu, zatem pa je Urugvajec lepo našel Hendersona, ki pa je streljal močno, toda meril prek vrat.

Mojstrovina Ramseyja za 2:0
Nato je pobudo znova prevzela vrsta Arsena Wengerja. Po veliki napaki nekdanjega topničarja Kola Toureja se je sam pred Mignoletom znašel Olivier Giroud, vendar je z lobom nekoliko z leve strani meril mimo vrat. Takoj se je francoskemu napadalcu po podaji Cazorle ponudila še ena velika priložnost, vendar je bil Belgijec v vratih Liverpoola ob šibkem strelu na mestu. Nalet je Arsenalu vendarle uspelo kronati z zadetkom. Mesut Özil je na robu kazenskega prostora našel Aarona Ramseyja, ki je ob neodločnih Toureju in Mamadouju Sakhoju mojstrsko žogo poslal pod prečko Mignoleta.

Po zaostanku z 2:0 je Liverpool vse moči usmeril v napad. Suarez je po akciji Sturridgea v 73. Minuti zadel vratnico, po lepi kombinaciji pa je Coutinho deset minut pozneje nastreljal Szczesnyja. Ob koncu rednega dela sta Suarez in Sturridge sama stekla proti vratom, vendar je Urugvajec sam zaključil in streljal mimo vrat. Özil je zatem z nekaj metrov meril naravnost v Mignoleta.

Newcastle preprečil popoln teden Chelseaja
Vrsta Joseja Mourinha je v preteklem tednu dosegla dve veliki zmagi. Najprej je v državnem prvenstvu ugnala Manchester City, v ligaškem pokalu med tednom pa še letos odlični Arsenal. Na St James Parku sta mreži v prvem polčasu obmirovali. Najlepšo priložnost so imeli gostje, ko je John Terry streljal z glavo, s črte pa je žogo odbil in preprečil zadetek Davide Santon.

V drugem polčasu so "srake" močno pritisnile. Najprej je veliko priložnost imel Moussa Sissoko, ki je natančno meril po tleh povsem z desne strani, a se je Petr Čech ravno dovolj dotaknil žoge, da je ob vratnici končala zunaj igrišča. Napadalna igra se je gostiteljem obrestovala v 68. minuti. Yohan Cabaye je izvajal prosti strel. V kazenskem prostoru je bil najvišji Yoan Gouffran, ki je žogo z glavo ob Branislavu Ivanoviću, ta je slabo posredoval, poslal v mrežo.

Pred domačimi vrati je bilo najbolj nevarno v 80. minuti, ko je streljal Samuel Eto'o, ki je imel lepo priložnost že nekaj minut predtem. Najprej je streljal Willian, Tim Krul je ubranil, veliko priložnost je po odbiti žogi imel kamerunski napadalec, a je pravočasno razčistil Mathieu Debuchy. Dvome o zmagovalcu je v 89. minuti dokončno razblinil Loic Remy, ki je z roba kazenskega prostora z levico in s pomočjo vratnice premagal Čecha. Akcijo je sicer začel Santon, nato pa je po lepem preigravanju Vurnon Anita našel Remyja.

Sedmica Cityja v mreži Norwicha
Manchester City je napolnil mrežo Norwicha (7:0). Zaradi slabših predstav v zadnjem času je Manuel Pellegrini na klopi pustil Joeja Harta, med vratnicama pa je tako priložnost dobil Costel Pantilimon. Sinjemodri so gostujočo mrežo štirikrat zadeli že v prvem polčasu. Do vodstva so prišli nekoliko srečno, ko se je po strelu Sergia Agüera žoga od Bradleyja Johnsona odbila v mrežo.

Zatem je po lepi podaji Kuna v protinapadu zadel David Silva, branilec Matija Nastašić je bil uspešen z glavo, izjemno akcijo Yaye Toureja, Silve in Agüera, ki je bil sicer v prepovedanem položaju, pa je v mrežo pospravil Alvaro Negredo. V drugem delu je bil najprej uspešen Toure, na 100. tekmi v dresu Cityja je razigrani Agüero poleg dveh podaj prispeval še zadetek, končni izid pa je postavil rezervist Edin Džeko.

Že v 22. minuti rdeči vragi razblinili dvome
Nogometaši Manchester Uniteda so že v prvem polčasu trikrat zadeli mrežo na Craven Cottageu, na koncu pa ugnali Fulham s 3:1. S to zmago so rdeči vragi še dodatno zamajali stolček trenerja Londončanov Martina Jola, saj je Fulham trenutno šele na 15. mestu, aktualni prvaki pa se počasi vzpenjajo po lestvici. Gostje so povedli prek Antonia Valencie, ki je pospravil žogo v mrežo po podaji Wayna Rooneyja. Po podaji Adnana Januzaja je vodstvo podvojil Robin van Persie, nizozemski napadalec pa je dve minuti pozneje podal Rooneyju, ki je povišal na 3:0. V drugem polčasu je častni zadetek za gostitelje dosegel Alex Kačaniklić.

Vratar Begović dosegel gol
Vratar Stoke Cityja Asmir Begović je na proti Southamptonu (1:1) po 14 sekundah tekme dosegel zadetek čez celotno igrišče. Zadnji vratar, ki se je v angleškem prvenstvu vpisal med strelce, je bil Tim Howard, ki je mrežo zatresel lani.

10. krog:
NEWCASTLE - CHELSEA 2:0 (0:0)
Gouffran 68., Remy 89.

Newcastle: Krul, Santon, Williamson, Yanga-Mbiwa, Debuchy, Tiote (53./Anita), Cabaye, Sissoko, Gouffran (84./Obertan), Remy, Ameobi (62./Cisse).

Chelsea: Čech, Ivanović, David Luiz, Terry, Cole, Ramires, Lampard (70./Schürrle), Oscar, Hazard, Mata (62./Willian), Torres (62./Eto'o).

Sodnik: Lee Mason


MANCHESTER CITY - NORWICH 7:0 (4:0)
Johnson 16./ag, Silva 20., Nastašić 25., Negredo 36., Toure 60., Agüero 71., Džeko 86.

Manchester City: Pantilimon, Zabaleta, Demichelis, Nastašić, Clichy, Fernandinho, Toure, Nasri (71./Milner), David Silva (73./Jesus Navas), Agüero, Negredo (46./Džeko).

Norwich: Ruddy, Martin, Whittaker (46./Elmander), Bassong, Turner, Olsson, Johnson, Howson, Fer, Pilkington, Hooper (46./Murphy).

Sodnik: Phil Dowd


FULHAM - MANCHESTER UNITED 1:3 (0:3)
Kačaniklić 65.; Valencia 10., van Persie 20., Rooney 22.

Fulham: Stekelenburg, Senderos, Riether, Amorebieta, Richardson, Sidwell, Dejagah (61./Kačaniklić), Parker (83./Bent), Kasami, Ruiz (75./Taarabt), Berbatov.

Manchester United: de Gea, Rafael (46./Smalling), Evans (46./Fellaini), Vidić, Evra, Jones, Valencia, Cleverly (46./Kagava), Januzaj, Rooney, van Persie.

Sodnik: Lee Probert


STOKE CITY - SOUTHAMPTON 1:1 (1:1)
Begović 1.; Rodriguez 42.

HULL - SUNDERLAND 1:0 1:0)
Cuellar 25./ag
RK: Cattermole 45., Dossena 45./oba Sunderland
Koren (Hull) je igral od 57. minute.

WEST HAM - ASTON VILLA 0:0

WEST BROMWICH - CRYSTAL PALACE 2:0 (1:0)
Berahino 44.; McAuley 83.


ARSENAL - LIVERPOOL 2:0 (1:0)
Cazorla 19., Ramsey 59.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (78./Vermaelen), Rosicky (71./Monreal), Arteta, Ramsey, Cazorla (84./Jenkinson), Ozil, Giroud.

Liverpool: Mignolet, Flanagan (68./Moses), Cissokho (46./Coutinho), Toure, Škrtel, Sakho, Lucas, Gerrard, Henderson, Suarez, Sturridge

Sodnik: Martin Atkinson



EVERTON - TOTTENHAM 0:0

CARDIFF - SWANSEA 1:0 (0:0)
Caulker 62.
Velikonje (Cardiff) ni bilo v ekipi.

Lestvica:
ARSENAL             10  8 1 1 22:9  25
CHELSEA             10  6 2 2 16:8  20
LIVERPOOL           10  6 2 2 17:10 20
TOTTENHAM           10  6 2 2  9:5  20
MANCHESTER CITY     10  6 1 3 28:11 19
SOUTHAMPTON         10  5 4 1 11:4  19
EVERTON             10  5 4 1 14:10 19
MANCHESTER UNITED   10  5 2 3 17:13 17
NEWCASTLE           10  4 2 4 14:16 14
HULL CITY           10  4 2 4  8:10 14
WEST BROMWICH       10  3 4 3 10:10 13
CARDIFF             10  3 3 4  9:13 12
SWANSEA             10  3 2 5 12:12 11
ASTON VILLA         10  3 2 5  9:12 11
WEST HAM            10  2 4 4  8:8  10
FULHAM              10  3 1 6 10:15 10
STOKE CITY          10  2 3 5  7:11  9
NORWICH             10  2 2 6  6:20  8
SUNDERLAND          10  1 1 8  7:22  4
CRYSTAL PALACE      10  1 0 9  6:21  3