Neymar je v Barcinem dresu na 141 tekmah dosegel 85 golov. Foto: EPA
Neymar je v Barcinem dresu na 141 tekmah dosegel 85 golov. Foto: EPA
Samuel Umtiti
Samuel Umtiti bo v novi sezoni nosil dres Barcelone. Foto: EPA

Čeprav so se pojavila namigovanja, da bo brazilski zvezdnik zapustil Katalonijo, saj naj bi bil na seznamih želja tudi nekaterih drugih evropskih velikanov, pa je Neymar večkrat potrdil, da se pri Barceloni dobro počuti. Zdaj je klub 24-letnemu napadalcu ponudil novo pogodbo, ki jo je podpisal danes. Gre za petletno pogodbo, ki bo potekla 30. junija 2021.

Morebitnim snubcem so v nedosegljive višave postavili odkupno klavzulo. Ta je postavljena na 200 milijonov evrov, če bi Neymar klub zapustil po sezoni 2016/17, za sezono potem znaša odškodnina 222 milijonov evrov, za preostale sezone pa 250 milijonov evrov.

Tako bo Neymar še naprej tvoril udarno napadalno trojko z Lionelom Messijem in Luisom Saurezom, ki blesti v zadnjih dveh sezonah. Lani je bil udarna sila drugega zgodovinskega trojčka lovorik Barce, nato pa so v letošnji sezoni Katalonci osvojili še štiri naslove.

Umtiti Barco stal 25 milijonov evrov
Predsednik Barcelone Josep Bartomeu je medtem potrdil tudi novo okrepitev Barcelone. Lyonu bodo Katalonci odšteli 25 milijonov evrov za branilca Samuela Umtitija, ki igra v osrčju obrambe, lahko pa se postavi tudi na levi bok. 22-letni Umtiti se je rodil v Kamerunu, trenutno pa s francosko reprezentanco igra na evropskem prvenstvu. Barca sicer v zadnjih letih ni imela srečne roke pri izbiri obrambnih igralcev.

Tudi Dani Alves dolguje davkariji
Dani Alves
je v Španiji pod drobnogledom tamkajšnjih davčnih oblasti. Španska davkarija od brazilskega bočnega branilca skuša izterjati skupaj 1,3 milijona evrov davkov. Po osmih sezonah v dresu Barcelone, s katero je osvojil kar 23 lovorik, in štirinajstih sezonah, ki jih je preživel v španskem prvenstvu - pred Barcelono je igral za Sevillo - se bo v novi sezoni 33-letni nogometaš preselil k Juventusu, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo. V Torino prihaja kot prost igralec. Pred odhodom v Italijo pa bo, kot kaže, moral poravnati neplačane obveznosti, davčni dolg se nanaša na plačilo zamudnih in zapadlih obresti, ki se jih je nabralo za kar 1,3 milijona evrov.