Tudi legendarni nekdanji igralec in trener Barcelone Johan Cruyff je prepričan, da Barcina barka dveh kapitanov ne more imeti, kot se je slikovito izrazil. Mu bosta Messi in Neymar dokazala nasprotno? Foto: Reuters
Tudi legendarni nekdanji igralec in trener Barcelone Johan Cruyff je prepričan, da Barcina barka dveh kapitanov ne more imeti, kot se je slikovito izrazil. Mu bosta Messi in Neymar dokazala nasprotno? Foto: Reuters

21-letni atraktivni napadalec naj bi katalonskega velikana izbral pred madridskim Realom, ki mu je prav tako uspel dogovor glede odškodnine z njegovim dozdajšnjim klubom Santosom. Slednji se je zadnja tri leta uspešno upiral bogatim ponudbam, na koncu pa le popustil in prodal velikega talenta leto pred domačim svetovnim prvenstvom. Neymar je v zadnjih štirih letih, kljub mladosti, igral za Santos v prvi postavi in v tem obdobju prispeval 136 golov in 77 asistenc na 224 tekmah.

Na Nou Campu se obeta Messi-Neymar šov
"V ponedeljek bom podpisal pogodbo z Barcelono. Družina in prijatelji že vedo za mojo odločitev. Santosu se želim zahvaliti za teh neverjetnih devet let. Čustva do kluba in navijačev se ne bodo nikoli spremenila. V nedeljo si želim odigrati še zadnji dvoboj, še zadnjič želim priti na igrišče v tem dresu in slišati navijače vzklikati moje ime," je povedal krilni napadalec, ki bo na Camp Nouu združil moči z velikim Leom Messijem.

Prestop vreden nekaj več kot 36 milijonov dolarjev?
Santos bo v nedeljo odprl brazilsko prvenstvo proti Flamengu na povsem prenovljenem stadionu pred SP-jem v Brasilii. Časnik Folha de Sao Paulo je ocenil ponudbo Barcelone na 36,12 milijona dolarjev, Neymar bo s Katalonci podpisal petletno pogodbo.

Uradna predstavitev 4. junija
Veliki prestop so potrdili tudi na Nou Campu: "Barcelona in Santos sta se dogovorila o vseh podrobnostih transferja Neymarja da Silve Juniorja. Brazilski napadalec bo dres Blaugrane nosil najmanj naslednjih pet sezon." Uradna predstavitev za navijače naj bi bila na sporedu 4. junija, Neymar se bo klubskim pripravam pridružil po končanem Pokalu konfederacij, ki ga tradicionalno leto pred začetkom SP-ja organizira gostitelj. Pokal konfederacij se bo odvil med 15. in 30. junijem.