Neymar bo v novi sezoni vendarle zaigral v Evropi. Foto: EPA
Neymar bo v novi sezoni vendarle zaigral v Evropi. Foto: EPA
Lionel Messi in Neymar
Neymar je večkrat povedal, da občuduje najboljšega nogometaša na svetu Lea Messija. Foto: Reuters

Santos je na uradnem računu na Twitterju potrdil novico, da so se uspešno dogovorili z dvema evropskima velikanoma za prodajo 'čudežnega dečka' in končal triletni boj, s katerim so zadržali Neymarja v domovini. Zdaj sta na potezi Neymar in njegov oče, ki bosta izbrala, kje bo 21-letni mladenič nadaljeval svojo kariero.

Naveza najboljšega Brazilca in Argentinca?
Izjemno talentirani napadalec, ki je bil dvakrat že izbran za najboljšega nogometaša leta v Južni Ameriki, je večkrat že dejal, da si želi zaigrati za Barcelono, kar nekajkrat pa ni skoparil s komplimenti na račun najboljšega nogometaša na svetu in prvega zvezdnika španskih prvakov Lionela Messija. Bo torej verjetno trenutno najboljši Brazilec zaigral ob boku najboljšega Argentinca? Kdo izmed napadalcev je boljši, je bila večkrat tema, zaradi katere sta se sporekla tudi velika Pele in Diego Armando Maradona.

Predstavniki obeh španskih velikanov so bili v Braziliji. Časnik Folha de Sao Paulo je v svoji spletni izdaji zapisal, da pri Barceloni za Neymarja ponujajo 28 milijonov evrov ter dve prijateljski tekmi z brazilskim klubom, medtem pa Real zanj nudi kar 65 milijonov, pa poroča tudi mreža ESPN. Pri Barci naj bi nogometašu ponudili po sedem milijonov evrov letne plače, medtem ko so v vodstvu kraljevega kluba še bolj segli v žep in mu ponujajo kar enajst milijonov evrov na leto.

Neymar z odločitvijo ne bo hitel
"Odločitve še nismo sprejeli. Šli bomo domov in se pogovorili. V tem trenutku se še ne moremo odločiti. Videli bomo, kaj bo želel Neymar," je prestop pokomentiral oče, mladi nogometaš pa je dodal: "To je velika čast zame in najbolj srečen trenutek v mojem življenju. Dobro bom premislil glede teh dveh ponudb. Nikamor se ne mudi, odločil pa se bom skupaj z družino. Odločitev lahko pade v petih minutah, v pol ure ali pa tudi v nekaj dneh."

V nedeljo bo Neymar odigral zadnjo tekmo v dresu Santosa, ki se bo pomeril s Flamengom in brazilsko prvenstvo začel s slovesom prvega zvezdnika Brasileiraa.

Barcelona po vsaj tri okrepitve
Neymarju se pogodba s klubom iz Sao Paula izteče prihodnje leto, ko bo tehnično izvrstno podkovani nogometaš tudi eden glavnih brazilskih adutov na domačem svetovnem prvenstvu. Za reprezentanco je sicer odigral že 32 tekem in zabil kar 20 golov. Za Neymarja, ki v zadnjih letih sijajno igra v Braziliji, bo zdaj pravi preizkus, ali bo v Evropi pokazal razkošno znanje in upravičil velika pričakovanja ali bo le še eden izmed velikih talentov, ki ni izkoristil potenciala.

Z morebitnim prihodom Neymarja v Barcelono bi katalonski velikan izpolnil prvo izmed treh želja, drugi dve sta vratar in osrednji branilec. Po napovedanem odhodu Victorja Valdesa naj bi bila glavna kandidata Marc-Andre ter Stegen in Barcin "otrok" Pepe Reina, čeprav se je omenjal tudi Samir Handanović. Za položaj centralnega branilca pa sta glavni želji Mats Hummels in Thiago Silva.