Neymar je natančno izvedel najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Neymar je natančno izvedel najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Eusebio Sacristan in Luis Enrique
Trenerja Eusebio Sacristan in Luis Enrique sta se pozdravila pred začetkom srečanja. Foto: Reuters

Barcelona je v Primeri division vse od leta 2007 brez zmage na Anoeti, 27. novembra se je prvenstvena tekma končala z remijem (1:1). V kraljevem pokalu so Katalonci uspeli priti do prednosti pred povratno tekmo, ki bo naslednji četrtek zvečer na Camp Nouu.

Trener Barcelone Luis Enrique je precej premešal začetno postavo v primerjavo s sobotno tekmo proti Las Palmasu (5:0). V vratih je bil Jasper Cillessen, priložnost pa so dobili Sergi Roberto, Gerard Pique, Lucas Digne, Ivan Rakitić, Andres Iniesta in Neymar.

V uvodnih 20 minutah so Baski odbili vse poskuse Barce, nato pa je Aritz Elustondo v kazenskem prostoru podrl Neymarja. Brazilec je kar sam izvedel strel z bele točke in poslal Geronima Rullija v napačno smer. Najlepšo priložnost za Real Sociedad v prvem delu je zapravil Asier Illarramendi, ki je osem minut pred odmorom streljal mimo vrat.

Neymar in Lionel Messi sta na začetku drugega polčasa zapravila priložnosti za poviašnje vodstva. Yuri Berchiche ni bil natančen v 63. minuti, v nadaljevanju pa Baski niso bili zbrani pred kazenskim prostorom Kataloncev.

Madridski Atletico je odpravil Eibar s 3:0 in je z nogo in pol že v polfinalu.

Četrtfinale, prve tekme:
ATLETICO MADRID - EIBAR 3:0 (1:0)
Griezmann 28., Correa 60., Gameiro 68.

REAL SOCIEDAD - BARCELONA 0:1 (0:1)
Neymar 21./11-m

Real Sociedad: Rulli, Yuri Berchiche, Raul Navas, Inigo Martinez, Elustondo, Xabi Prieto (76./Canales), Illarramendi, Zurutuza, Vela (72./Juanmi), Willian Jose (80./Concha), Oyarzabal.

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Umtiti, Pique, Digne, Rakitić (69./D. Suraez), Busquets, Iniesta (46./Andre Gomes), Messi, Suarez, Neymar.

Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez




Odigrano v torek:
ALCORCON - ALAVES 0:2 (0:0)
Ibai Gomez 90., 94.
RK: Bellvis 91./Alcorcon

REAL MADRID - CELTA VIGO 1:2 (0:0)
Marcelo 69.; Iago Aspas 64., Jonny Castro 70.

Povratne tekme bodo od 24. do 26. 1.