Neymar je sam pri sebi dobro vedel, da ni več upanja za igranje na bližnji Copi Americi 2019. Foto: Reuters
Neymar je sam pri sebi dobro vedel, da ni več upanja za igranje na bližnji Copi Americi 2019. Foto: Reuters

Po nočnih zdravniških pregledih je brazilska nogometna zveza (CBF) že uradno sporočila, da so poškodbe vezi v desnem gležnju prehude, da bi lahko Neymar pomagal Braziliji pri naskoku na južnoameriški prestol.

"Glede na resnost in naravo poškodbe, ki jo je dobil Neymar, do začetka južnoameriškega prvenstva ne bo pripravljen niti ne bo imel dovolj časa za okrevanje," je sporočila brazilska nogometna zveza.

Objokani Neymar hitro vedel, da je prehudo
Neymar se je poškodoval v sredo na prijateljski tekmi s Katarjem v glavnem mestu Brasilii. 27-letni napadalec je zaradi poškodbe gležnja zapustil tekmo v 20. minuti. Na klopi, kjer je Neymar skrušeno obsedel in si glavo pokril z rokama, so mu zdravniki desni gleženj oskrbeli z ledom, potem ko sta ga dva odnesla z igrišča.

Selecao si na domačih zelenicah želi osvojiti naslov, prvega po letu 2007. Copa America 2019 se začne 14. junija, ducat reprezentanc (10 južnoameriških in povabljena Japonska ter Katar), se bodo v Portu Alegru, Sao Paulu, Riu de Janeiru, Belo Horizonteju in Salvadorju dobre tri tedne potegovali za naslov južnoameriškega nogometnega prvaka, ki ga bodo okronali na Maracani v nedeljo, 7. julija.

V žarišču že zaradi obtožb o posilstvu
Neymar je zaradi izpadov pri Parisu SG, ko se je zapletel v pretep z navijačem, po odločitvi selektorja Titeja ostal brez kapetanskega traku. A svojeglavi napadalec že od sobote polni časopisne strani in je glavna novica v Braziliji, potem ko ga je Najila Trindade Mendes de Souza obtožila posilstva v pariškem hotelu. Neymar je sicer odločno zanikal obtožbe, javno predstavil vse žgečkljiva sporočila. Ob tem je ravno na dan tekme s Katarjem v medije zašel še posnetek iz telefona manekenke, ki obtožuje Neymarja, kjer je posneto, kako ona pretepa nogometaša.