Massimiliano Allegri je vodil Milan od junija 2010. Foto: EPA
Massimiliano Allegri je vodil Milan od junija 2010. Foto: EPA

Sedemkratni evropski prvaki so bili tudi v letošnji sezoni le bleda senca nekdanjega velikana. Rdeče-črni so na 19 tekmah v Serie A zbrali le 22 točk in so v spodnji polovici lestvice na 11. mestu.

46-letni Allegri je Milan prevzel junija 2010 in ga takoj popeljal do naslova italijanskega prvaka, ki ga je pred tem nazadnje osvojil pred šestimi leti. To je bila tudi edina Allegrijeva lovorika na San Siru. Milan je bil naslednjo sezono drugi, padec pa se je nadaljeval tudi lani, ko je po prodaji Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve zasedel tretje mesto.

Allegri, ki je imel pogodbo do konca letošnje sezone, je bil že dalj časa na udaru kritik. Stolček si je rešil z uvrstitvijo v osmino finala Lige prvakov, v katerem se bo Milan čez dober mesec pomeril z Atleticom iz Madrida.

Klub bo začasno vodil Mauro Tassotti, ki je bil dlje časa v trenerskem štabu Milana. Kot dolgoročno možnost se omenjata dve imeni. Prvo je nekdanji napadalec Milana Filippo "Pippo" Inzaghi, ki se je upokojil po koncu lanske sezone in se posvetil trenerskemu delu. Trenutno vodi mlado ekipo Milana. Drugo je Clarence Seedorf, ki še vedno igra v Braziliji in nima trenerskih izkušenj.