Tim Matavž (desno) se v zadnjih dveh letih pri Augsburgu in Genoi ni naigral. Foto: Reuters
Tim Matavž (desno) se v zadnjih dveh letih pri Augsburgu in Genoi ni naigral. Foto: Reuters

27-letni napadalec bo nekoliko severneje kot do zdaj, a še vedno na Bavarskem, igral kot posojen nogometaš. Spomladi so ga posodili v Genoo, kjer pa je zbral le sedem nastopov.

Nürnberg, pri katerem je kapetan Mišo Brečko, ni najbolje začel nove sezone. Po uvodnih treh krogih je z dvema točkama na 16. mestu v 18-članski ligi.

"Z njim smo zapolnili zadnje prosto mesto v ekipi in dobili želeno okrepitev v napadu. S Timom smo bili že nekaj časa dogovorjeni in zadovoljni smo, da je prestop uspel," je povedal športni direktor kluba Andreas Bornemann. Nürnberg je v poletnem prestopnem roku v klub skupno pripeljal pet novih igralcev. "Timu smo želeli dati priložnost, da se vrne v igralni ritem," je dodal športni direktor Augsburga Stefan Reuter.

S 14 zadetki najboljši strelec lanske sezone pri Nürnbergu Niclas Füllkrug je odšel v Hannover. Matavž je prevzel njegovo številko 24. Nürnberg je maja igral v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo, kjer pa je moral na dveh tekmah priznati premoč Eintrachtu.