Antoine Griezmann je s prostega strela priigral Atleticu prve tri točke v novi sezoni. Foto: EPA
Antoine Griezmann je s prostega strela priigral Atleticu prve tri točke v novi sezoni. Foto: EPA

Odločilni trenutek na stadionu Vicente Calderon se je zgodil po četrt ure igre. Antolin Alcaraz je naredil prekršek 20 metrov od svojih vrat. Antoine Griezmann je izvedel prosti strel, žoga je zadela živi zid in spremenila smer, vratar Cruz Raul je bil nemočen.

Pet minut pred odmrom je z roba kazenskega prostora poskusil Filipe Luis, a je njegov strel zletel za las mimo vrat. V zadnji minuti prvega dela je vratar gostov Cruz obranil strel Griezmanna. V prvem polčasu je bil Atletico precej boljši, Oblak pa ni imel veliko dela.

Las Palmas je v drugem delu igral precej bolje. V 55. minuti je David Simon s petih metrov z glavo stresel prečko. V 73. minuti je po podaji iz kota streljal Oliva Aythami, izkazal pa se je Oblak, ki mu je žogo uspelo odbiti iz spodnjega desnega kota.

Zadnjo priložnost na srečanju je imel Koke, ki je s prostega strela zadel levo vratnico, Atletico pa je vseeno prednost zadržal do konca.

1. krog:
MALAGA - SEVILLA 0:0
RK: N'Zonzi 69./Sevilla

ESPANYOL - GETAFE 1:0 (1:0)
Sevilla 3.
RK: Vergini 82./Getafe

DEPORTIVO - REAL SOCIEDAD 0:0

ATLETICO MADRID - LAS PALMAS 1:0 (1:0)
Griezmann 16.

Atletico: Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis, Koke, Tiago, Gabi, Oliver Torres (65./Correa), Jackson (59./F. Torres), Griezmann (81./Raul Garcia).

Las Palmas: Cruz, Simon, Aythami, Alcaraz, Bigas, Dani Castellano (80./Willian Jose), Roque (64./Momo), Hernan (62./Gomez), Javi Castellano, Viera, Araujo.

Sodnik: Eduardo Prieto Iglesias



RAYO VALLECANO - VALENCIA 0:0

Nedelja ob 18.30:
ATHLETIC BILBAO - BARCELONA

Ob 20.30:
SPORTING GIJON - REAL MADRID

Ob 22.00:
LEVANTE - CELTA VIGO

Ob 22.30:
BETIS - VILLARREAL

Ponedeljek ob 20.30:
GRANADA - EIBAR