"Jan Oblak je postal član Atletica. Podpisal je 6-letno pogodbo," so ob zgornji sliki zapisali na uradnem profilu Atletica iz Madrida na Twitterju. Foto: Twitter

Oblak je sicer po igranju za Olimpijo že leta 2010 prestopil k lizbonski Benfici. Ta ga je nato v naslednjih sezonah posodila Beira-Maru, Olhanenseju, Uniao Leirii in Rio Aveju, v pretekli sezoni pa je s svojimi predstavami potrdil sloves enega najbolj nadarjenih vratarjev na svetu v članski vrsti Benfice.

Nekdanji vratar Olimpije je postal najdražji slovenski nogometaš, prehitel je tudi Zlatka Zahoviča, ki je leta 1999 iz Porta v Olympiacos prestopil za 13,5 milijona evrov. Samir Handanović se je pred dvema letoma iz Udineseja preselil k Interju za 12 milijonov evrov.

Caminero: To je vesela novica za nas
Škofjeločan, ki ga v četrtek zjutraj v Madridu čaka še zdravniški pregled, je lani osvojil tako naslov portugalskega prvaka kot tudi pokalno tekmovanje in ligaški pokal. "Jan Oblak je vratar, ki ga čaka svetla prihodnost. Prinaša nam veliko kakovost na vratarskem položaju. Je eden najobetavnejših vratarjev na svetu in veseli smo, da se nam je pridružil. To je res vesela novica za naš klub," je dejal športni direktor Atletica Jose Luis Perez Caminero.

Oblak je peti Slovenec, ki bo zaigral v La Ligi. Pred njim so tam igrali Zahovič, Dalibor Stevanović, Branko Ilić in Bojan Jokić. Po prestopni vsoti je tudi peti najdražji vratar vseh časov.