Nogometaši Domžal imajo le točko prednosti pred Hitom Gorico, tako da bo končnica državnega prvenstva zelo razburljiva. Foto: RTV SLO
Nogometaši Domžal imajo le točko prednosti pred Hitom Gorico, tako da bo končnica državnega prvenstva zelo razburljiva. Foto: RTV SLO
Enes Demirovič s soigralcema.
Hit Gorica lahko osvoji dvojno krono. Foto: RTV SLO
Strel Viktorja Trenevskega s prostega strela proti golu Maribora.

Novogoričane v soboto čaka gostovanje v Celju, kjer izjemno težko osvajajo točke. Jeseni so tam izgubili z 2:1. Publikum je v zelo dobri formi, saj je v zadnjih štirih krogih nanizal same zmage, pred tem pa je bil v pokalu boljši še od Maribora. Pri hitovcih bosta zaradi kartonov manjkala Simon Živec in Nebojša Kovačevič, vračata pa se Enes Demirovič in Andrej Komac.

Oslabljene Domžale
Tudi sobotni nasprotnik Domžal ni od muh. Drava je nazadnje izgubila 1. aprila! Trener Slaviša Stojanovič ne bo mogel računati na kaznovana Zlatana Ljubijankiča in Miho Klineta ter poškodovanega Zorana Zeljkoviča, kar je nedvomno hud udarec za Domžalčane, ki imajo krajšo klop kot Gorica.

V 32. krogu se bodo nogometaši iz ljubljanskega predmestja odpravili v Črnomelj. V začetku aprila so Belo krajino doma komajda ugnali z 2:1, tudi prihodnji teden pa najbrž ne bodo imeli tako lahkega dela, kot bi sklepali po uvrstitvi na lestvici.

Novogoričani dvakrat s Koprom
Na urniku Novogoričanov bo dvojni obračun s Koprom - v torek najprej povratna polfinalna tekma pokala na Bonifiki, kjer bodo varovanci Pavla Pinnija lovili verjetno že prevelik zaostanek z 0:2, v soboto pa še prvenstvena tekma pred domačimi navijači. »Vrtnice« se bodo morale zgledovati po sosedih iz Ajdovščine, ki so prejšnji teden zadali »kanarčkom« edini spomladanski poraz doslej.

Prav Primorje bo tekmec Goričanov v 33. krogu. Jeseni jih je v mestu burje pred porazom v zadnji minuti rešil Valter Birsa (2:2). Domžale bodo gostovale na celjski Areni Petrol, kjer so konec oktobra v 15. krogu doživele sploh prvi poraz v letošnjem prvenstvu (2:3). 34. krog bo eden najbolj zanimivih, saj bodo Domžalčani gostili Koper, Gorica pa Maribor. Zanimivo je, da sta se obe jesenski srečanji končali z gladko zmago gostiteljev s 4:1.

Bodo vijolice pokvarile domžalsko slavje?
Podobno težko delo se obema ekipama obeta tudi v predzadnjem krogu, saj se bodo lanski viceprvaki podali k Primorju, prvaki pa k Nafti, medtem ko za konec 3. junija vsaj na papirju veliko lažji nasprotnik čaka Novogoričane, ki jim bo v goste prišel že zdavnaj odpisani Rudar. V Domžalah bo namreč gostoval Maribor, »vijolice« pa se ne bodo dale kar tako, saj imajo z Ljubijankičem in kolegi še neporavnane račune s tekme v Ljudskem vrtu, ki jo je prekinil vdor navijačev na igrišče.