Nogomet
Nogometni klub Maribor se je pred iztekom prestopnega roka okrepil z Romunom Alexandrujem Cretujem. 25-letni vezist je podpisal pogodbo za tri leta, odkupna klavzula pa je vijoličaste stala 100.000 evrov. Foto: www.alesfevzer.com
       Če bi bil jaz športni direktor Olimpije, bi se posul s pepelom, priznal napako. Cretu je odličen igralec in je tukaj zato, ker ga potrebujemo. Nismo ga vzeli zato, da bi ga vzeli Olimpiji. Mene zanima samo Maribor, vodimo na lestvici, smo odvisni sami od sebe, ne želimo slabiti ljubljanske ekipe.       
 Zlatko Zahovič, športni direktor Maribora
Zlatko Zahovič
"Okrepili smo se z novim igralcem, znancem z naših zelenic Alexandrujem Cretujem, ki bo konkurenca na sredini igrišča. Po odhodu Marvana Kabhe smo bili 'tanki' na tej poziciji, zato smo osvežili moštvo in dobili, kar smo želeli," je dejal Zlatko Zahovič. Foto: BoBo
       Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti.       
 NK Olimpija
Prvenstvo se bo s tekmami 19. kroga nadaljevalo 24. februarja. Foto: BoBo

Dodaj v

Olimpija zanika prestop, Zahovič Cretuja že predstavil, končno besedo bo imel NZS

Registracijska komisija bo zasedala po končanem prestopnem roku
13. februar 2018 ob 15:07,
zadnji poseg: 13. februar 2018 ob 17:07
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Tik pred koncem prestopnega roka je slovensko nogometno prizorišče razburkal prestop Alexandruja Cretuja iz Olimpije v Maribor. Medtem ko so vijoličasti prepričani, da je igralec po plačilu odkupne klavzule njihov član, pri Olimpiji menijo, da so bili izigrani in da dokumenti niso veljavni.

Zadnjo besedo ob prestopu Romuna iz slovenske prestolnice v klub pod Kalvarijo bo po besedah pravne službe pri Nogometni zvezi Slovenije imela registracijska komisija NZS. Ta bo zasedala po končanem prestopnem roku, ki se v Sloveniji zaključi v četrtek, 15. februarja.

25-letni romunski nogometaš, ki zadnjih šestih mesecih ni dobil veliko priložnosti v dresu zmajev, si je že dalj časa želel drugam, dolgo so nadarjenega vezista opazovali pri Mariboru. A sta kluba pred časom sklenila dogovor, da si ne bosta jemala igralcev, prav tako je imel Cretu v svoji pogodbi z zmaji, ki velja do 30. junija 2020, klavzulo, ki mu dovoljuje le odhod v tujino. Sinoči pa je z Mariborom podpisal pogodbo do leta 2021.

Mandarić se strinja le s Cretujevim odhodom v tujino
Pri ljubljanski Olimpiji so zanikali prestop, saj naj bi klubski dokument, ki je predpogoj za kasnejšo morebitno prodajo, dovoljeval le prodajo v tujino, ker Olimpija ne želi igralcev prodajati konkurenčnim klubom. "Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti," so sporočili iz Olimpije.

Po zagotovilu Cretujevega agenta, da je igralcu našel klub v tujini, je v. d. direktorja NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenkovič izdal pisno dovoljenje, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejšo morebitno prodajo, ima naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate) - torej velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati konkurenčnim klubom. "Dokument, ki smo ga poslali agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor," je povedal Stamenkovič.

Maribor plačal odkupno klavzulo 100.000 evrov
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič pa je igralca že predstavil na uradni novinarski konferenci, kjer sta si segla v roko, Cretu pa je že poziral tudi z novim vijoličastim dresom s številko 8. "Okrepili smo se z novim igralcem, znancem z naših zelenic Alexandrujem Cretujem, ki bo konkurenca na sredini igrišča. Po odhodu Marvana Kabhe smo bili 'tanki' na tej poziciji, zato smo osvežili moštvo in dobili, kar smo želeli," je uvodoma dejal Zahovič.

Viole le sprejele Cretuja
Čeprav Olimpija Mariboru naj ne bi prodajala igralcev, ima športni direktor uradni dokument Olimpije, da lahko igralec odide kamor koli proti plačilu odškodnine. "Mi smo odškodnino, ki ne velja samo za tujino, plačali. Naša pravna služba je dokumente pregledala in Maribor ima eno boljših pravnih služb v Evropi, to mi verjemite, zato ne vidim težav," je povedal prvi kadrovnik ekipe pod Kalvarijo. "Ima dobro pogodbo za tri leta, ki se še zvišuje, če pridemo v Ligo prvakov, tako da motivov za dobre igre je dovolj. Plačali smo odkupno klavzulo, potem ko smo se dobili z njegovim predstavnikom," je povedal Zahovič, ki je dosegel soglasje tudi z navijaško skupino Viole. Slednji namreč sprva niso podpirali prihoda igralca iz ljubljanskega kluba: "To je bil prvi del stavka, drugi del je bil, razen če bo to potrebno. Zdaj je potrebno, zato se tudi oni strinjajo."

"Nismo ga vzeli zato, da bi ga vzeli Olimpiji"
"Vse skupaj je prišlo zelo nepričakovano, dogovorili smo se, da si igralcev ne bomo jemali. A proti plačilu nam je bil ponujen, proti plačilu, to je čisto druga situacija. Vse nas je presenetilo, da nam je bil ponujen. Dolgo smo ga imeli na radarju, z veseljem smo ga vzeli, stvari so jasne,"
je zaplet komentiral Zahovič in zaključil: "Če bi bil jaz športni direktor Olimpije, bi se posul s pepelom, priznal napako. Cretu je odličen igralec in je tukaj zato, ker ga potrebujemo. Nismo ga vzeli zato, da bi ga vzeli Olimpiji. Mene zanima samo Maribor, vodimo na lestvici, smo odvisni sami od sebe, ne želimo slabiti ljubljanske ekipe."

Cretu bi z Mariborom rad osvojil naslov prvaka
Čeprav zaplet verjetno še ni končan, pa je Cretu, ki v Olimpiji zadnjih šest mesecev ni dobival priložnosti, s prestopom izredno zadovoljen, računa, da bi si z dobrimi igrami v vijoličastem dresu priboril tudi nastope v članski romunski reprezentanci, do zdaj je igral le za mlajše selekcije. "Za začetek bi se rad zahvalil za podporo celemu klubu, sem zelo vesel, da sem tukaj. Rad bi osvojil naslov prvaka, rad bi dobro treniral in da bo vse dobro. Ne želim komentirati, zakaj v prvem delu prvenstva nisem igral za Olimpijo, to je zdaj za mano. Maribor je velik slovenski klub, velik evropski klub, želim vse najboljše za klub in ekipo. Sem profesionalni igralec, ne dosežem veliko golov, ko pa ga, ga rad proslavim. Borim se za navijače in za vse v tem klubu."

Cretu se bo Mariborčanom na igrišču pridružil že na sredinih pripravah v Moravskih Toplicah.

Prvenstvo se bo s tekmami 19. kroga nadaljevalo 24. februarja.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
japplek
# 13.02.2018 ob 15:45
Cretu je zame super igralec. Biščan pač rad svoje hrvate tišči na sredino, zato ni igral. Odličen nakup Maribora...Zaho pač ve in zna!
Bubi
# 13.02.2018 ob 15:37
Žabarji se spet blamirajo, sploh ne vejo kaj bi radi. Po eni strani Cretu ni igral, ampak ga vseeno ne bomo prodali konkurenci. Očitno ne poznajo vsebine klavzul, ki so jih sami spisali. Zaho vas spet šola, to je že komično.
Guinness
# 13.02.2018 ob 15:44
Tega igralca so si v Mariboru zeleli prakticno odkar je prisel v Slovenijo, Ekipa je ze zadnja 2 prestopna roka pisala o interesu Maribora. Verjetno ocenjujejo, da rabijo tak tip igralca v tem sistemu.
drg
# 13.02.2018 ob 15:42
Haha .. še ena maestralna poteza ZZ. Lahko je debel in pijanček, je pa genij na svojem področju.
drg
# 13.02.2018 ob 15:48
Pa da ne bo kdo mislil, da sem navijač Maribora. Niti slučajno. Sem navijač Celja in Maribora ne maram .. niti najmanj. Samo .. pač dejstvo je, da MB dela pametno, sistematično, načrtno .. Olimpija je pa samo še slaba parodija tiste ekipe, ki je osvojila naslov. ;)
frlekin
# 13.02.2018 ob 15:40
slovenska barcelona
Guinness
# 13.02.2018 ob 15:50
Mimogrede, na Nogomaniji in nekaterih drugih straneh je tudi objavljen agreement med manegerjem in Olimpijo, v katerem ni napisano, da se lahko Cretu proda le v tujino...
Guinness
# 13.02.2018 ob 15:45
Mb pobira odpadke Olimpije, super.

Mislim, da je vsem jasno, da ni bil glavni razlog za njegovo neigranje pomanjkanje kvalitete, ampak je kar hitro poknilo med njim in klubom (tudi o tem je Ekipa pisala).
drg
# 13.02.2018 ob 15:45
Bi pa Olimpija morala dobiti nagrado za humanitarnost .. iz Bosne bodo namreč na boljše pripeljali na stotine ljudi. :)
drg
# 13.02.2018 ob 16:00
Olimpija zanika prestop

Zgleda, da so se učili pri Hrvatih. :)
drf2006
# 13.02.2018 ob 15:49
poglejte kaj je Ekipa objavila, uraden dokument, vse je bilo čisto, vrjetno so nekako mutno to izpeljali, ker je bil dokument, ki to dopušča, podpisan 10.2.2018, veljal pa do 1.3.2018...in nič ni pisalo o klubu iz tujine..vrjetno je bilo to nekaj mimo Mandarića, s kakšnim kovčkom pod mizo...ampak tudi če ni igralska okrepitev nevem kakšna (pa se mi je vseeno zdel Cretu lani zelo dober,nevem zakaj ni igral), pa je to direktna brca birokratom Olimpije
Velemojster ostaja velemojster ! (bi rekel Ivek)
RedMiner
# 13.02.2018 ob 15:58
Iz dokumentov je jasno (vsaj meni), da ni ovire za prestop Cretuja v Maribor.

crtomirjansa
# 13.02.2018 ob 15:52
Skoda, ker ga Olimpija ni bolj izkoristila. Meni je bil cretu od zacetka izjemno vsec, potem so se ga pa kar nekako odpovedali in anmesto njega dajali v igro Alvesa, Kapuna, Canadijo in ostale cvetke... skoda
drg
# 13.02.2018 ob 15:52
Včasih so se norca delali, ko ga je Stojić hvalil na vse pretege, zdej je pa naenkrat super igralec in točno to, kar rabijo :) smeh. Cretu razen nekaj tekem ni pokazal NIČ. Bolj nevaren za svoj gol, kot za nasprotnega, podarjanje 11- metrovk konstantno. Kar se mene tiče ga kar imejte. Ena večjih okrepitev Olimpije v tem prestopnem roku. Če jim pa ob tem lahko še malo ponagajamo, pa le ;)

Haha .. to je prov tisti .. šolski primer obupnega poskusa tolažbe .. :)
Guinness
# 13.02.2018 ob 15:53
vrjetno je bilo to nekaj mimo Mandarića, s kakšnim kovčkom pod mizo

Po mojem pa nima Mandaric nic proti dodatnim 100k na svojem racunu. Ostalo so le izjava za javnost...
Kotnik90
# 13.02.2018 ob 16:49
Zdrava močna NK Olimpija, z temelji na slovenskih igralcih z dodatki tujih ki so nadgradnja domačih. To so moje želje za Olimpijo. A ker je vse bolj jasno da to ni niti najmanjša želja vodilnih pri Olimpiji, mi je povsem vseeno če se zadeva ali ''proda'' ali pa resetira. Tole kar je v klubu zdaj, je pač sramota.
markomb
# 13.02.2018 ob 15:55
@oblaktom
Prosim povej mi, zakaj bi mogel biti Cretu do julija 2018 na tribuni. V javnost so prišli dokumenti, v katerih ni ne duha ne sluha o tem, da Cretu ne bi smel prestopiti v Maribor. To je tudi povedal Zahovič. Je pa zelo zanimivo, da so bili ti dokumenti podpisani 10.2.2018. Zelo verjetno je, da za vsem tem stoji Mandarič, ki poizkuša še nekaj zaslužiti preden bo odšel...
Demosten18
# 13.02.2018 ob 15:49
ČE je res kar pravi Olimpija, torej, da Olimpija agentu Cretuja izdala zgolj dovolilnico za začetek pogajanj (ki je predpogoj za kasnejše morebitno prodajo) in, da ima le-ta tudi izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej da velja le za tujino potem se je Zlatko tokrat dejansko opekel.

Dejansko pa mislim, da je tole konstrukt obeh strani. Olimpija se je znebila igralca, ki ga ne rabi, Maribor je dobil igralca, ki ga potrebuje, da pa ne bo scen z navijači so si pa sedaj izmislili tole zgodbo, ki bo obojim služila kot izgovor (druga stran goljufa), pa še vse skupaj bo medijsko zanimivo.

Sedaj samo čakam kako Zlatkotovo sočno izjave, da še dodatno razpiha ogenj in tako dvigne zanimanje za SNL.

Malo preveč prozorno je vse skupaj...
matkurja93
# 13.02.2018 ob 15:44
Bomo videli v Stožicah na derbiju prašičjo glavo na igrišču?
markomb
# 13.02.2018 ob 16:35
Še eno vprašanje za navijače Oimpije.
Kako si razlagate, da sta objavo Cretuja v mariborskem dresu všečkala tudi Abass in Vodišek.
mums
# 13.02.2018 ob 16:05
@Gandhi1

Prosim malo več spoštovanja do slovenskega jezika in do ljudi, ki so za slo.nogomet za razliko od tebe nekaj naredili! Takšni komentarji so primerni za izbris. Pa lep pozdrav!
Kotnik90
# 13.02.2018 ob 16:11
Demosten18 razumem kaj želiš povedati, vendar ti je tam nekdo prej objavil oba sporna dokumenta. In ne na enem ne na drugem ni navedeno da mora klub biti izven Slovenije. Ali sploh karkoli v tem kontekstu. Kar lahko pomeni samo eno, Mandariču je bilo povsem vseeno kam gre, samo da gre. In to je vsa zgodba. Kaj se bo z Olimpijo in Mariborom dogajalo po koncu te sezone, je njemu povsem vseeno.
success
# 13.02.2018 ob 16:07
Gandhi1, btw si olos totalni. Vzemi tablete. Zaho je pokazal zelo veliko kot igralec prav tako zelo veliko kot direktor kluba Maribor, ki ga je dvignil na nivo, na katerem olimpija se dolgo ne bo. Pljuvanje haterjev po Zahotu razumem tako, da dela zelo dobro in vam s tem dviguje tlak raznim "tausendkunstlerjem", ki ste nicle v zivljenju zaradi drugih seveda. Se enkrat Bravo Zaho !
najdise
# 13.02.2018 ob 17:06
@fs
Olimpija ima 17 tujcev in tri domačine, se zavedaš kaj bluziš?
japplek
# 13.02.2018 ob 15:53
Sporna dokumenta...

http://ekipa.svet24.si/clanek/nogomet/pr
va-liga/5a82f1c171b0b/poglejte-si-dokumenta-ki-ga-v-aferi-cretu-vecna-rivala-tolmacita-vsak-po-svoje
moj komentar
# 13.02.2018 ob 20:33
Nekateri igralci so v Olimpijo prišli taktizirat z željo, da bo to zanje le vmesna postaja, dokler jih Mandarić ne proda na tuje v boljše destinacije. Ker pa na tujem zanje ni nobenega zanimanja, jim ostane iskati nov klub le še v naši ligi. Tu se pa rahlo zatakne. Edini klub, ki bi jim nudil vsaj enake pogoje je samo MB.
Kaj hočem reči?
Olimpija ima preveč tujcev brez perspektive, ki ne bodo nikoli igrali za klub s srcem in žarom, kot so tega zmožni domači igralci. Tudi če jim Mandarić omogoči super plače, bo potreboval okostje ekipe sestavljeno iz domačih igralcev, ki bodo gonili te tuje mešetarje in jih prisilili v resen pristop.
miss_theory
# 13.02.2018 ob 16:35
LOLimpija :) Na Ekipi so objavili pogodbo, po kateri prestop v Maribor ni sporen. V pogodbi piše le to, da se za igralca zahteva odškodnina v višini 100.000 evrov in da mora biti nakazana na klubski račun. To sta edina pogoja za prestop. Nikjer ni nobenega člena o tem, da ne sme biti prodan slovenskemu klubu.

Zahovič je očitno edini nogometni profič v Sloveniji, ki ve, kako se stvarem streže.
drg
# 13.02.2018 ob 16:07
Super za Olimpijo .. prosto mesto za novega Bosanca. Haha :)
drg
# 13.02.2018 ob 15:44
Baje bi Cretu lahko ostal pri Olimpiji, a le, če bi pridobil bosansko državljanstvo. :)

#plimpija_100_odstotno_slovenska_ekipa
lookaaa
# 14.02.2018 ob 08:19
kakorkoli ze, ce bo cretu lahko zaigral za mb ali ne, je mb s tem primazal zausnico olimpiji.

v kolikor bo lahko igral, bodo verjetno z njim zapolnimli manjkajoco vrzel zaradi odhoda kahbe, v kolikor ne, so pa za znosnih 100 jurckov vseeno oslabili olimpijo. navsezadnje ga je biscan videl v kadru olimpije (vsaj glede na priprave sodec), zato bodo primorani iskati nove resitve znotraj ekipe. vprasanje je, kaksno bo sedaj vzdusje v ekipi itd.

je pa ZZ verjetno se enkrat vec sprovociral upravo olimpije z mandaricem na celu. isto je bilo, ko olimpija ni podaljsala pogodbe z cimetom, pa mu je on ponudil, da zaigra za mb. panika, prepiri med navijaci, ceprav cime za mb ni zaigral.

kakorkoli obrnemo, tip se zna iti zakulisne igrice, vedno mu rata, da dviga temperaturo pred derbiji oz. pred prvenstvom, zna vedno napaliti tako svoje igralce kot tudi navijace...ko je treba, vedno sprovocira medije in navijace v pravem trenutku in se izpostavi. mnenja se kresejo okoli mnjega, s tem pa on razbremeni igralce...

ce ti je vsec ali ne, ZZ vedno naelekri vzdusje in o fuzbalu nezavedno na dolgo in siroko razglabljamo predvsem zaradi njega.
Kotnik90
# 13.02.2018 ob 16:55
darej, ta je res zmagal ja. Z grbom Jesenic govori o Olimpiji z besedami: ''Če jim pa ob tem lahko še malo ponagajamo''. Ta je res prvak, taprav rojen Jeseničan :))
darej
# 13.02.2018 ob 16:50
Pričakovani komentarji... eni tako, drugi v drugo smer, a da plavžar "dolinc" zagovarja žabce. O.o Tukaj pa me je vrglo na rit.
Kotnik90
# 13.02.2018 ob 15:49
U bravo, vm je ratal narest novico, 2 uri po prestopu...

moj komentar
# 13.02.2018 ob 17:32
prlek

Če ima Olimpija z agentom pisni dogovor, da igralec ne sme biti prodan direktnemu konkurentu, potem od prestopa ne bo nič.
Če pa ima uprava Olimpije samo prijateljski in ustni dogovor z agentom, potem je prestop v MB regularen.
NZS bo upoštevala seveda samo papir in štempelj.
najdise
# 13.02.2018 ob 16:41
Aneks je čist kot solza. Ni potrebno pravniškega znanja, prestop je popolnoma čist.
Seveda se poraja vprašanje neprofesionalnosti tega kluba, ki podpiše takšen aneks. Tukaj in na splošno lahko prebiraš komentarje nekih kvazi navijačev Olimpije, ki kradejo zgodovino drugim klubom, ampak to me ni motilo, pač bedaki. Sedaj pa vidim, da je celoten klub z vodstvom nesposoben, imam še veliko primerjav ki niso za ta portal...
Zyga
# 13.02.2018 ob 16:25
Saj za g. Mandarića je Maribor TUJ klub!
Krissssss
# 13.02.2018 ob 16:20
ce kdaj zadanem eurojacpot kupm Olimpijo k to ne pele vec nikamor hah .. uaa
2px_orbitala
# 13.02.2018 ob 16:04
Olimpija naj raje poskrbi za podmladek. Dokler bodo v klub prihajali še neki tujci sumljive kakovosti, bo ljubljanski nogomet ostal nezanimiv za nas gledalce.
veza
# 13.02.2018 ob 21:05
moj komentar
# 13.02.2018 ob 20:58

ja itak, in pazi nekaj, če bo ta Cretu igral v MB, ga bodo spravili na tako raven, da se bomo vsi čudili ali pa bo letel, to v MB znajo, pri OLI pa nekako vse tako akademsko, na fino.
peteršiljček
# 13.02.2018 ob 20:52
Imam občutek, da je ta "spor" le gluma za publiko, da se jo zapali pred nadaljevanjem prvenstva. Sploh Zaho je znan po tem.
Mi pa kot navijaču Olimpije ni všeč, da se prodaja rivalu, to se ne dela. Pa tudi če lahko dobre predstave Cretuja preštejemo na prste ene roke.
moj komentar
# 13.02.2018 ob 20:01
Naj bo to za v bodoče dobra šola za Olimpijo.
Fer zaobljubo odtehta samo jasen dogovor na papirju overjen z notarjem in s štempljem.
V naši državi besedni dogovor ne zaleže. Nasprotniki komaj čakajo, da ga pogazijo, pa naj si gre za šport ali gospodarstvo.
primos
# 13.02.2018 ob 17:53
Ustni dogovori imajo povsem enako veljavo kot pisni dogovori
IMAŠ POPOLNOMA PRAV, zgleda da si prebral obligacijski zakonik

je pa to prekleto težko dokazat na sodišču, ker gre za besedo proti besedi

Počakajmo in bomo videli kako se bodo odgovorni organi odločili
moj komentar
# 13.02.2018 ob 17:51
tedy123

Saj ni štos v tem, da ga Olimpija ne želi prodati.
Seveda ga želi, a ne direktni konkurenci.
lookaaa
# 14.02.2018 ob 09:55
@DLeagueStar
in zakaj slepoto?
in zakaj je ta tvoj kao >>odpadek<< toliko igral na pripravah olimpije? morda pa je biscan vendarle racunal nanj, da ga uvrsti zopet v ekipo...?
navsezadnje tudi provokacija nekaj steje (poglej malce v tujino). morda se s to potezo malce zamaje stabilnost rivala, nekaj negotovosti tak prestop vendarle prinese, se ti ne zdi?
in navsezadnje, ko je bil cretu zdrav (pred poskodbo) ni igral slabo.

kakorkoli obrnemo, poteza zahota, tudi ce cretu ne bo mogel zaigrati ni tako slaba. bo pa cas pokazal, kdo je pridobil vec. Mb z nakupom ali olimpija, ki se je resila odpadka.
veza
# 14.02.2018 ob 03:30
ROBI123
# 13.02.2018 ob 23:13

veza
Ena velika tujina ste vi v kotlini katerim je Slovenija "španska vas"


za pusta hrusta se moramo malo pošalit, pa še nič nimam s kotlino
Nha Trang
# 14.02.2018 ob 00:21
Ljubljančani, Zaho vas je peljal scat. Vem da je težko to sprejeti in požreti, samo tako je. Boljše da ste zdaj tiho, bolj kot boste cvilili bolj se boste blamirali in osmešili.
Mandarić se je pokazal kak poslovnež je. Niti pogodbe ne zna sestaviti, vse njegovo poslovanje je po domače.
moj komentar
# 13.02.2018 ob 21:38
true blue mb

Ko je Cretu prišel v Olimpijo je igral redno, potem pa se je poškodoval in so mu mesto v defenztivni zvezni liniji prevzeli boljši igralci ( Alves, Miškić, Čanađija, Kapun). Po poškodbi je Cretu bolj slabo treniral in se premalo dokazoval. Prišel je Biščan in ga vseeno poizkušal nekako rehabilitirati in ga je vlekel s seboj tudi na priprave, kjer je imel Cretu enako minutažo kot vsi ostali. Ponavadi se igralce, na katere se ne računa več resno ne pelje na glavne priprave.
Cretu očitno ni bil zadovoljen s statusom rezerve, Biščan pa mu je za igranje v prvem moštvu ponudil drugo igralno pozicijo (v obrambi), kjer si ni niti malo obnesel.
Zanimivo, da je Cretu že prvi dan, ko so igralci prišli s priprav že svetil pri Zahotu in podpisoval pogodbo, brez predhodnega obvestila upravi Olimpije. Se pravi, da je že med pripravami pripravljal odhod v MB in jemal prostor drugemu igralcu. Seveda pa je največja odgovornost na njegovem agentu, k ije vse to izpeljal brez vednosti uprave Olimpije.
Jaz osebno še raje vidim, da gre, a pri navijačih Olimpije vre. Pa ne zaradi odhoda Cretuja, ampak zato, ker ga je klub prepustil rivalom za naslov. Potem pa še všečki nekaterih igralcev Olimpije, ki se za te igralce s strani navijačev ne bodo končali dobro.
V glavnem je že prvi dan prihoda s priprav kemija v moštvu precej porušena, navijači pa iščejo odgovorne za vse to sranje, ki se trenutno dogaja.
moj komentar
# 13.02.2018 ob 21:08
veza
ja itak, in pazi nekaj, če bo ta Cretu igral v MB, ga bodo spravili na tako raven, da se bomo vsi čudili ali pa bo letel, to v MB znajo, pri OLI pa nekako vse tako akademsko, na fino.


Ravno zato, ker se v Olimpiji s tujci dela kot z bogovi v rokovičkah, slednji ne dajo od sebe vsega tistega kar znajo.
V MB delajo po sistemu ali boš plaval ali utonil. Tretje poti ni, kar tudi jaz zagovarjam. Igralci so že tako ali tako dobro plačani.
Pri Olimpiji pa se imajo tujci za bogove, ki jim nihče nič ne more.
kok
# 13.02.2018 ob 19:47
Sedaj sem videl tudi aneks. Ta je res jasen in so pri Olimpiji pač kreteni ali pa se sprenevedajo.
nightwing
# 13.02.2018 ob 17:38
Meni osebno je Cretu dober drvar. Škoda ker ga je Biščan zanemaril. Je pa zanimivo videti, kako je nekaterim postal zelo dober igralec, potem ko je prestopil v Maribor.
Kazalo