Zaradi incidentov so sodniki atenski derbi devet minut pred koncem prekinili. Foto:
Zaradi incidentov so sodniki atenski derbi devet minut pred koncem prekinili. Foto:

Odvzeli so mu tri točke, štiri tekme na svojem igrišču bo igral pred praznimi tribunami, plačati pa bo moral 252 tisoč evrov zaradi slabe organizacije tekme, ki je bila dvakrat prekinjena.

Drugi polčas se je začel 45 minut pozneje, ker so huligani v policiste metali bakle, rakete in druge pirotehnične pripomočke, tudi molotovke, tekma pa je bila dokončno prekinjena devet minut pred koncem, ko so vodili gostje iz Pireja z 1:0. Na olimpijskem stadionu v grški prestolnici je bilo poškodovanih 20 policistov, priprli pa so prek 50 izgrednikov. Tri gasilska vozila so morala posredovati in pogasiti požar na tribunah.

Olympiakos na pragu 39. naslova državnih prvakov
Tekma je bila zato registrirana z izidom 3:0 za Olympiakos, ki vodi v prvenstvu in ima zdaj 10 točk prednosti pred drugouvrščenim Panathinaikosom, s tem je pet krogov pred koncem prvenstvo praktično že odločeno in Olympiakos je na pragu 39. naslov prvaka. Panathinaikos bo obenem sezono 2012/13 začel z dvema točkama minusa.

Ostre kazni so del ukrepov, ki jih je prinesel novi zakon o športu, ki so ga februarja sprejeli zaradi preprečevanja nasilja na stadionih. Panathinaikos, ki je v tej sezoni zaradi izgredov navijačev že igral eno tekmo pred praznim stadionom, se je na kazen disciplinske komisije grške zveze pritožil.