Marouane Fellaini je igral od 62. minute, ko je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal zamenjal celotno enajsterico. Foto: Reuters
Marouane Fellaini je igral od 62. minute, ko je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal zamenjal celotno enajsterico. Foto: Reuters

V Santa Clari v Kaliforniji sta se v okviru priprav na novo sezono pred 68.400 gledalci pomerila velikana svetovnega klubskega nogometa. Angleški klub je v vodstvo v 10. minuti tekme popeljal Wayne Rooney (zadel je z glavo, potem ko je strel s kota izvajal Ashley Young), prednost pa je v drugem polčasu povečal Jesse Lingard. Evropski prvaki so z lepim volejem Rafinhe zaostanek znižali v 89. minuti, končni izid pa je postavil Adnan Januzaj.

Za Barcelono, ki je trikrat stresla okvir vrat (dvakrat Luis Suarez), nista nastopila Lionel Messi in Neymar, zaradi lažje poškodbe pa v ekipi Manchestra ni bilo Bastiana Schweinsteigerja. Argentinca Angela Di Marie na ameriški turneji ni, ker čaka na razplet pogajanj med Manchester Unitedom in Paris St. Germainom. Časnik L'Equipe je poročal, da naj bi se United strinjal s 46,5 milijona funtov odškodnine (65,7 milijona evrov).

Panama je osvojila tretje mesto na zlatem pokalu. Izbrana vrsta Paname je do lovorike na prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov prišla po streljanju enajstmetrovk, ko je bila v Chesterju s 3:2 boljša od domače reprezentance ZDA. V velikem finalu bosta ponoči igrali reprezentanci Jamajke in Mehike.

Za Manchester je to tretja zmaga v treh tekmah na ameriški turneji, na zadnji pa bodo v sredo v Chicagu igrali proti Paris St. Germainu. Francoski prvak se je prav tako na ameriških tleh, v Charlottu, v soboto pomeril s Chelseajem. Po rednem delu je bilo 1:1 (zadela sta Zlatan Ibrahimović v 25. minuti in Victor Moses v 67.), pri loteriji z bele točke pa je imel več sreče angleški prvak.