Real bo 28. maja v Milanu naskakoval enajsti naslov. Foto: Reuters
Real bo 28. maja v Milanu naskakoval enajsti naslov. Foto: Reuters
Mrežo je zatresel tudi Cristiano Ronaldo, a le z rokometnim cepelinom. Foto: Reuters

Prvi polfinale med Bayernom in Atleticom je bil poln dramatičnih zasukov in je držal ljubitelje nogometa na trnih do zadnjih sekund, obračun Reala in Cityja pa je bil precej mirnejši. To je bila predvsem zasluga Angležev, ki so delovali, kot da branijo rezultat ali čakajo na naslednjo tekmo, ne pa da morajo nujno doseči gol.

Po zadetku Cityja zadišalo le dvakrat
Vse, kar je Pellegrinijevim varovancem uspelo, je bila vratnica Fernandinha tik pred odmorom in strel Küna Aguera ob zaključku tekme, ko je žoga za las zletela prek vrat. Manchester je v angleških medijih upravičena tarča kritik. Več 100 milijonov evrov vredna ekipa kljub zaostanku le enega gola ni bila kos Madridčanom.

S tem se ne strinja trener Manuel Pelegrini. "Ostaja grenak priokus. Nismo si zaslužili poraza. Imeli so precej sreče pri doseženem golu. Nismo imeli idej, niso nam dovolili kreiranja priložnosti. Najbolj pošten izid bi bil remi. Real je imel srečo," je povedal Pellegrini in nadaljeval: "Nihče si ni zaslužil zmage. Bilo je veliko garanja, a malo nogometa. Obe tekmi sta bili izenačeni. Obramba je zmagala pred napadom. Igrali smo proti močni ekipi, ki pa ni boljša od nas. Potrebovali smo kanček sreče, a ga nismo imeli."

Granitna obramba izenačila rekord Arsenala
Dvoboj je odločil zadetek Garetha Bala v 20. minuti. Real je bil tudi v nadaljevanju precej bližje drugemu zadetku kot City izenačenju. Veliko priložnost je na začetku drugega dela zapravil igralec tekme Luka Modrić, Bale je nato stresel še vratnico. Real je mrežo v letošnji sezoni Lige prvakov ohranil nedotaknjeno desetič, s čimer je izenačil rekord Arsenala iz sezone 2005/06.

"Uspelo nam je, čeprav je bilo težko. Zaslužili smo si finale. Igralci so izpolnili vse zamisli, navijači so bili ves čas z nami in to vedno pomaga. Vesel sem, ne zaradi sebe, ampak zaradi svojih igralcev, ker so opravili izvrstno delo. Uživamo v tem trenutku, a zavedamo se, da nismo naredili še nič. 28. maja nas čaka zapleten obračun. Vem, da bo napeto vse do konca, toda uživali bomo v vsaki minuti," je povedal trener Reala Zinedine Zidane, ki bo 14. v zgodovini, ki je zaigral v finalu in bo tam vodil ekipo s trenerske klopi.

Zidane se lahko vpiše med trenerske legende
Doslej je kot igralcu in trenerju uspelo osvojiti najprestižnejšo klubsko nogometno lovoriko na svetu šestim - Miguelu Munozu, Giovanniju Trapattoniju, Johanu Cruyffu, Carlu Ancelottiju, Franku Rijkaardu in Pepu Guardioli. Zidane je tretji po Munozu in Vicentu del Bosqueju, ki je igral in bo vodil Real v finalu.

To bo tretja ponovitev finala Lige prvakov izpred dveh let po obračunih Milana in Liverpoola (2005, 2007) ter Barcelone in Manchester Uniteda (2009, 2011).

Madrid bo prehitel Milano
Madrid bo 28. maja postal mesto z največ lovorikami v Ligi prvakov oziroma Pokalu prvakov. Zdaj imata z Milanom po 10 naslovov. Simbolično, Madrid bo prevzel primat prav na stadionu Giuseppeja Meazze v Milanu.