Andrea Pirlo bo kariero nadaljeval v ZDA. Foto: EPA
Andrea Pirlo bo kariero nadaljeval v ZDA. Foto: EPA

Že nekaj časa se je govorilo, da bo 36-letni vezist zapustil evropske podprvake in odšel v ZDA, zdaj pa je to tudi uradno. Pirlo je tako novo slovito ime, ki se bo preizkusilo v Ligi MLS. V New Yorku pa bo moči združil še z dvema legendarnima nogometašema, Špancem Davidom Villo in Angležem Frankom Lampardom.

"Prišel je čas, da začnemo novo avanturo v svoji karieri, a nikoli ne bom pozabil vezi, ki smo jo ustvarili z Juventusom," je povedal Pirlo. Z Juventusom je letos osvojil dvojno italijansko krono, do prvega trojčka pa je stari dami le malce zmanjkalo, saj je v finalu Lige prvakov v Berlinu morala priznati premoč Barceloni (3:1).

Ligo prvakov je Pirlo, ki velja za enega najboljših vezistov svojega časa, dvakrat osvojil z Milanom, kjer je igral deset let. Predtem je bil član Interja, kariero pa je začel v Brescii. Inter ga je posodil Brescii in Reggini. Vmes si ga je pri Barceloni zaželel tudi Pep Guardiola, ki je imel v načrtu sanjsko vezno linijo s Pirlom, Xavijem in Andresom Iniesto, a ga Milan ni izpustil. Leto pozneje je brez odškodnine odšel k velikemu tekmecu Milana Juvetu. Od leta 2002 je član italijanske izbrane vrste, za katero je zbral 115 nastopov in dal 13 golov. Z azzurri je leta 2006 postal svetovni prvak.