Michel Platini se zavzema za to, da Katar svetovnega prvenstva ne bi gostil junija, kot je to običajno. Tedaj so temperature na Arabskem polotoku zelo visoke. Foto: EPA
Michel Platini se zavzema za to, da Katar svetovnega prvenstva ne bi gostil junija, kot je to običajno. Tedaj so temperature na Arabskem polotoku zelo visoke. Foto: EPA

"Upam, da bo tako. V Katar moramo iti, ko bo najugodneje za vse. Kaj je boljše za navijače?" je povedal Francoz za časnik London Evening Standard.
Platini je prepričan, da je dovolj časa za razmislek, kako organizirati državna prvenstva ob zimskem SP-ju: "V 10 letih se lahko dogovorimo, kako podaljšati sezono za en mesec. Januarja bi težko priredili prvenstvo, ker so v tistem času zimske olimpijske igre. Če se ustavimo med 2. novembrom in 20. decembrom, to pomeni, da se bodo državna prvenstva namesto maja končala junija. To ni velika težava. Je v dobro svetovnega prvenstva, najpomembnejšega tekmovanja na svetu."

Za Katar ni glasoval zaradi Sarkozyja
Prvi mož Uefe je na glasovanju o prireditelju SP-ja pred slabima dvema letoma svoj glas namenil prav Katarju in ne Angliji, prav tako pa Rusiji, ko so izbirali gostitelja SP-ja leta 2018. "Glasoval sem za Katar, ker je bil pravi čas, da prvenstvo organizira država v tistem delu sveta. Zanj so se potegovali petkrat," je pojasnil Platini in zanikal, da je Arabcem namenil podporo, ker mu je tako naročil tedanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

"Nekega dne me je Sarkozy povabil na večerjo, kjer je bil tudi premier Katarja. Sarkozy mi med večerjo nikdar ni dejal, naj glasujem za Katar. Povabili so me na večerjo, toda vedeli so, da bom neodvisen in da bom glasoval tako, kot bom želel."