Zlatko Kranjčar po samo dveh mesecih in pol zapušča klop Dinama. Foto: EPA
Zlatko Kranjčar po samo dveh mesecih in pol zapušča klop Dinama. Foto: EPA

"To nima nobene zveze z upravo kluba, to je moja odločitev. Napovedal sem, da se bom umaknil, če ne bom zadovoljen in srečen," je povedal eden največjih nekdanjih zvezdnikov kluba. Kranjčar priznava, da je pritisk v Dinamu velik, ta pa se je še stopnjeval, ko je Dinamo prejšnji konec tedna izgubil doma z Osijekom (0:1) ter po več kot šestih letih prvič klonil na Maksimiru. V sredo je Dinamo neuspešno začel tudi Ligo prvakov, ko je gostoval v Lyonu, in izgubil z 0:3.

Gasilec bo njegov pomočnik Sopić
Vodstvo kluba je že imenovalo njegovega naslednika. To je dozdanjšnji Kranjčarjev pomočnik, 42-letni Željko Sopić, ki bo moštvo prvič vodil na torkovi tekmi 1/16 finala hrvaškega pokala proti Velem Vrhu.

Sopić, za katerega bo to prvi samostojen posel na najvišji ravni, pa naj bi bil le začasna rešitev. Dinamo uradno ni sporočil, koliko časa se bo zadržal na trenerskem stolčku, toda hrvaški mediji trdijo, da se bo moral hitro umakniti. Glavni kandidat za Dinamovega trenerja v nadaljevanju sezone naj bi bil Željko Kopić, trenutno trener Slaven Belupa.

Kranjčar je tretjič na klop Dinama sedel julija. Tokrat je bil trener le dva meseca in pol. Predtem je klub vodil med letoma 1994 in 1996 ter tudi leta 1998. Vmes je bil trener Zagreba, s katerim je leta 2002 osvojil prvenstvo, med letoma 2004 in 2006 pa je bil tudi selektor hrvaške izbrane vrste, ki jo je vodil na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji.

Na Hrvaškem na lestvici po devetih odigranih krogih vodi Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, točko zaostaja Osijek, Dinamo na tretjem mestu pa že štiri. Splitski Hajduk, ki ga vodi Marijan Pušnik, ima še dve točki manj od zagrebškega velikana.