Veselje Olimpije po vodilnem golu Roka Baskere. Foto: Aleš Fevžer
Veselje Olimpije po vodilnem golu Roka Baskere. Foto: Aleš Fevžer
Rudar Velenje
Rudar je nadigral Celjane. Foto: Aleš Fevžer
Gorica
Gorica je napravila velik korak proti polfinalu. Foto: Aleš Fevžer

še ni vodil Milorad Kosanović, ampak Darko Karapetrović, pod čigar vodstvom so zmaji v prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije z 2:0 ugnali Domžale.

Za zeleno-bele sta v Stožicah zadela Rok Baskera, ki je v 22. minuti z 20 metrov zadel pod prečko, in Andraž Šporar, ki je v 37. minuti po prekršku nad Đorđem Iveljo izkoristil enajstmetrovko.

Novi trener Olimpije Kosanović, ki je v torek zamenjal Razdrha, še ni uredil vse dokumentacije, in zato ni sedel na klopi Ljubljančanov.

Bratanović in Eterovič pokopala Celjane
Blizu napredovanja v polfinale je tudi Rudar, ki je s 4:0 porazil Celje. Rudar je povedel v 24. minuti, ko je Denis Klinar z desne strani poslal predložek na drugo stran, kjer je odlično skočil Elvis Bratanović in s strelom z glavo za desno vratnico matiral Matica Kotnika. Velenjčani so v 41. minuti povišali na 2:0, potem ko je Mate Eterović odvzel žogo zadnjemu možu obrambe Mateju Centrihu, sam stekel proti Kotniku in ga premagal. Eterović je v 49. minuti poskrbel za potezo tekmo. Hrvaški napadalec se je na levi strani kazenskega prostora otresel enega izmed gostujočih branilcev, nato pa diagonalno sprožil v levi zgornji kot nemočnega Kotnika. Pravi evrogol. Malo pozneje bi Ivan Firer lahko povišal še na 4:0, a se je z izjemno parado izkazal Kotnik. Kar ni uspelo Firerju, je v 87. minuti Rajku Rotmanu, ki je po dvojni menjavi z Leonom Črnčičem z leve strani kazenskega prostora žogo z diagonalnim strelom poslal v malo mrežico. Bledi Celjani so bili najbližje zadetku v 75. minuti, ko je Igor Jugović zadel vratnico.

Bazzoffia mož odločitve v Kidričevem
Nogometaši Gorice so v prvi tekmi dneva z 1:0 premagali Aluminij. Edini zadetek je v 57. minuti dosegel Daniele Bazzoffia, ki je mrežo domačih zatresel s strelom z okoli 12 metrov.

Šenčur z zmagovalcem dvoboja Kalcer Radomlje - Maribor
Šenčur bo moral na tekmeca v četrtfinalu še počakati, saj bosta Kalcer Radomlje in Maribor srečanje osmine finala odigrala v sredo, 30. oktobra.

POKAL SLOVENIJE


ČETRTFINALE, prve tekme

RUDAR - CELJE 4:0 (2:0)
500; Bratanović 24., Eterović 41., 49., Rotman 87.
OLIMPIJA - DOMŽALE 2:0 (2:0)
Baskera 22., Šporar 37./11-m

ALUMINIJ - GORICA 0:1 (0:0)
100; Bazzoffia 57.

Preloženo:
ŠENČUR - KALCER RADOMLJE/MARIBOR

Povratne tekme bodo 30. oktobra in 6. novembra (Domžale - Olimpija).

PRELOŽENA TEKMA OSMINE FINALA:

Sreda, 30. oktobra, ob 18.00:
KALCER RADOMLJE - MARIBOR (v Domžalah)

Bazzoffia mož odločitve v Kidričevem
Olimpija pod Karapetrovićem do zmage nad Domžalami
Eterović dvakratni strelec v Velenju
Bazzoffia mož odločitve v Kidričevem
Olimpija pod Karapetrovićem do zmage nad Domžalami
Eterović dvakratni strelec v Velenju