Willian je takole pred nekaj urami opravljal zdravniški pregled pri Chelseaju. Nosil bo številko 21. Foto: Twitter/BrazilStats
Willian je takole pred nekaj urami opravljal zdravniški pregled pri Chelseaju. Nosil bo številko 21. Foto: Twitter/BrazilStats
Jose Mourinho
Jose Mourinho je pred novo sezono sestavil izjemen igralski kader. Foto: Reuters

Modri s Stamford Bridgea so novico o najnovejši okrepitvi iz Anži Mahačkale potrdili na svoji spletni strani, prestop pa bo uradno končan po izdaji delovnega dovoljenja, najverjetneje v sredo. 25-letnika so že vsi za ceno 30 milijonov funtov videli v dresu drugega londonskega premierligaša Tottenhama, kjer je že opravil zdravniški pregled, a je Chelsea očitno vskočil v zadnjem trenutku. S svojim vplivom v ruskem nogometu pa je k temu pripomogel tudi lastnik kluba s Stamford Bridgea Roman Abramovič.

Chelsea si želi še Eto'oja
Willian, ki lahko igra na mestu napadalnega vezista ali krila, je pred januarsko selitvijo v Rusijo igral za ukrajinski Šahtar, kjer je zbral 140 nastopov, lastnik Anžija Suleiman Kerimov pa je letos poleti na prodaj dal celotno prvo ekipo, v Londonu se tako potegujejo tudi za kamerunskega napadalca Samuela Eto'oja.

Kdo odhaja iz Londona?
Willian je po Marcu van Ginklu in Andreju Schürrleju tretja okrepitev Chelseja po vrnitvi Joseja Mourinha v klub. Portugalec ima v Willianu, Schürrleju, Victorju Mosesu, Oscarju, Juanu Mati, Edenu Hazardu in Kevinu De Bruynu na voljo bogat napadalni izbor, tako da se pričakuje, da bo vsaj kateri izmed igralcev odšel na posojo.

Lekcija tudi za Villasa - Boasa
Seveda je Mourinho dodatno zadovoljstvo verjetno našel tudi v tem, da je dobil "interni" dvoboj s svojim nekdanjim varovancem in zaupnikom Andrejem Villasom - Boasom, zdajšnjim menedžerjem Tottenhama. "To pa je nevarnost tega, če zdravniški pregled opraviš pred podpisom pogodbe. Ali pa ga vsaj naredi skrivaj," je bil v petek Mourinho piker na račun Tottenhama, potem ko je slednji po opravljenem zdravniškem pregledu in poročanju angleških medijev o prestopu dobil košarico Williana in ostal brez velike poletne tarče.