Martin Pregelj in Ermin Rakovič - nekoč v Mariboru, zdaj v Ljubljani. Foto: nkinterblock.eu
Martin Pregelj in Ermin Rakovič - nekoč v Mariboru, zdaj v Ljubljani. Foto: nkinterblock.eu
Kam lahko Interblock seže v Pokalu Uefa? Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z Martinom Pregljem

31-letni v Kopru vzgojeni nogometaš se je poleti nekoliko nepričakovano preselil v Ljubljano, čeprav je bilo marsikomu jasno, da so odnosi med njim in takratnim trenerjem Maribora Marijanom Pušnikom vse prej kot rožnati. Po prestopu je Pregelj dejal, da je bil edini razlog za njegovo slovo od Ljudskega vrta Pušnik in še zdaleč ne denar. Je pa po pokalnem slavju nedvomno dobro kapnilo v njegov žep, kar je tudi sam priznal v pogovoru za MMC.

Martin, igrali ste že za oba kluba. Je bila to za vas posebna tekma? Kako ste videli razplet in osvojitev prve lovorike Interblocka v zgodovini kluba?
Zato smo prišli danes sem. Čutil sem sicer nek poseben pritisk, ker sem lani igral za Maribor, letos pa za Interblock. Lani nam je z Mariborom v finalu spodletelo, letos pa mi je uspelo osvojiti pokal. Vso sezono smo na določen način hoteli priti v Evropo. Najlažje je bilo prek pokala, in to nam je uspelo.

Po zadnji tekmi proti Livarju ste dejali, da je ekipa že zelo utrujena. Danes ste delovali zelo sveže. Tudi po vodstvu z 2:1 ste suvereno zadržali prednost.
Gotovo. Zato smo tudi bili tri dni tu v hotelu in dobesedno samo počivali. Počitek se je izkazal za dobro potezo, saj smo lahko na koncu več tekli.

Kaj mislite, da je odločilo tekmo? Dva fenomenalna zadetka Ermina Rakoviča ali večje izkušnje v vaši ekipi, saj imate več starejših igralcev?
Verjetno oboje. Danes je dal "Raka" res dva lepa, prelepa gola. Na žalost jaz in Jolič nisva izkoristila priložnosti za povišanje vodstva. Mislim, da bi lahko že v prvem polčasu odločili srečanje v našo korist, kar pa nam ni uspelo. V drugem polčasu smo si potem otežili delo, ko smo dobili zadetek.

V naslednji sezoni vas čaka igranje v Pokalu Uefa. To bo za vas najbrž velik izziv, saj se slovenski klubi v zadnjih sezonah tam niso odrezali najbolje?
Gotovo. Interblock je mlad klub, že v prvem letu priti v Pokal Uefa pa je zelo velik korak za naš klub. Mislim, da bomo dobro nastopali v tem pokalu in da bomo razmišljali iz tekme v tekmo.

Kako se bo ta uspeh poznal v vaši denarnici? Vam je mogoče predsednik kluba kaj obljubil?
Ja, samo to je naša skrivnost. Zelo dobro (smeh).

Kako se boste pa zabavali danes? Kam odhajate?
Odhajamo v Kongo.

Aleš Golob in Matej Rijavec

Pogovor z Martinom Pregljem