Alex Oxlade-Chamberlain in Wayne Rooney sta blestela na Maracani. Foto: EPA
Alex Oxlade-Chamberlain in Wayne Rooney sta blestela na Maracani. Foto: EPA
Fred
Fred je bil na pravem mestu v 57. minuti. Foto: EPA
Neymar in Joe Hart
Joe Hart je v prvem polčasu preprečil vodstvo Brazilcev. Foto: Reuters
Clint Dempsey
Clint Dempsey je bil najbolj zaslužen za prestižno zmago ZDA. Foto: Reuters
Marc-Andre ter Stegen
Marc-Andre ter Stegen je po četrt ure igre naredil začetniško napako, ko se je spotaknil ob podaji Benedikta Höwedesa in žoga je končala v mreži. Foto: EPA

Srečanje na Maracani je bilo pod vprašajem zaradi številnih nedokončanih del, a v petek so Brazilci le dobili zeleno luč. Izbrani vrsti sta se pomerili že februarja na Wembleyju, ko so bili Angleži boljši z 2:1.
Hart preprečil vodstvo Brazilije
Pred 66.000 gledalci so bili Brazilci v prvem polčasu precej boljši. Angleški vratar Joe Hart se je večkrat izkazal. Najbližje zadetku sta bila Neymar in Oscar.
Rooney izjemno razpoložen
V 57. minuti je rezervist Hernanes z izjemnim strelom s 25 metrov zadel vratnico, odbito žogo pa je Fred pospravil v mrežo. Angleži so izenačili deset minut zatem, po podaji Wayna Ronneyja je bil natančen Alex Oxlade Chamberlain, ki je bil v igri le šest minut.
Pravi evrogol je dosegel razigrani Rooney v 79. minuti, ko je po hitrem prodoru streljal z 20 metrov, žoga je zadela Fernanda in v loku preletela Julia Cesarja. Osem minut pred koncem je Lucas Moura podal predložek v kazenski prostor, Paulinho pa je s sijajnim volejem postavil končni izid.

Neverjetna napaka ter Stegna
Jürgen Klinsmann
je znal motivirati Američane, ki so zaigrali odlično proti rezervistom Nemčije. Manjkali so vsi nogometaši Bayerna, velika večina igralcev dortmundske Borussie in tudi Sami Khedira in Mesut Özil iz madridskega Reala. 56.000 gledalcev se je veselilo že v 13. minuti, ko je Jozy Altidore z desnico zatresel mrežo. Le tri minute zatem je Benedikt Höwedes z desne strani podal žogo nazaj do vratarja Marca-Andreja ter Stegna, ki se je spotaknil in žoga je končala za njegovim hrbtom. Začetniška napaka vratarja Borussie iz Mönchengladbacha.

Dempsey v štirih minutah zadel dvakrat
Joachim Löw
se je lahko le držal za glavo ob igri svojih izbrancev v Washingtonu. Ob odmoru je zamenjal štiri igralce in to se je obrestovalo že v 52. minuti. Max Kruse je izvajal kot, obramba ZDA pa je popolnoma pozabila na Heika Westermanna, ki je z glavo znižal. Po uri igre je Altidore v kazenskem prostoru našel Clinta Dempseya, ki je z volejem z desnico zatresel mrežo. Le štiri minute zatem je Dempsey švignil mimo Lukasa Podolskega in z izjemnim strelom z desnico z 20 metrov zadel levi zgornji kot.

"Elf" se je prebudil prepozno
Nemci so pritisnili v zadnje četrt ure, saj si niso želeli doživeti pravega poloma. V 79. minuti je po podaji Podolskega z roba kazenskega prostora zadel Kruse, le dve minuti zatem je strel Sidneyja Sama vratar Tim Howard odbil, pritekel je Julian Draxler in z bližine znižal na 4:3. V zadnjih minutah je bilo vroče pred vrati ZDA, a izenačenja ni bilo.

Nedeljske prijateljske tekme:
ZDA - NEMČIJA 4:3 (2:0)
56.692; Altidore 13., Höwedes 16./ag, Dempsey 60., 64.; Westermann 52., Kruse 79., Draxler 81.

ZDA: Howard, Evans, Altidore (80./Boyd), J. Jones, F. Johnson (46./Davis), Gonzalez, Besler, Beasley (56./Castillo), Bradley, Dempsey, Zusi (56./E. Johnson).

Nemčija: ter Stegen, L. Bender (46./Westermann), Höwedes, Mertesacker (46./Wollscheid), Jansen (46./Aogo), S. Bender (46./Kruse), Reinartz, Schürrle (65./Sam), Draxler, Podolski, Klose (79./N. Müller).

Sodnik: Paul Henrique Delgadillo Haro (Mehika)




BRAZILIJA - ANGLIJA 2:2 (0:0)
66.015; Fred 57., Paulinho 82.; Oxlade-Chamberlain 67., Rooney 79.

Brazilija: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Filipe (46./Marcelo), Paulinho (83./Bernard), Dias (46./Hernanes), Oscar (56./Lucas), Hulk (72./Fernando Martins), Neymar, Fred (80./Leandro Damiao).

Anglija: Hart, Johnson (61./Oxlade-Chamberlain), Jagielka, Cahill, Baines (31./Cole), Jones, Carrick, Lampard, Walcott (84./Rodwell), Rooney, Milner.

Sodnik: Wilmar Roldan Perez (Kolumbija)


IRSKA - GRUZIJA 4:0 (1:0)
Keogh 42., Cox 48. Keane 77., 88.
RK: Loria 21./Gruzija

UKRAJINA - KAMERUN 0:0

Ponedeljek ob 19.00:
ESTONIJA - BELORUSIJA

ŠVEDSKA - MAKEDONIJA