Nacer Chadli je zanesljivo zadel iz najstrožje kazni. Foto: Reuters
Nacer Chadli je zanesljivo zadel iz najstrožje kazni. Foto: Reuters
Paul Onuachu
Paul Onuachu je vstopil po uri igre, v 77. minuti pa je priigral Midtjyllandu najbolj odmevno zmago v zgodovini kluba, ki je bil ustanovljen leta 1999. Foto: Reuters
Lukasz Piszczek
Lukasz Piszczek je zadel v Evropski ligi prvič po septembru 2009, ko je igral za berlinsko Hertho. Foto: Reuters
Karim Bellarabi
Karim Bellarabi je bil najboljši igralec srečanja v Lizboni. Foto: Reuters
Valencia je na Mestalli kar s 6:0 odpravila Rapid. Foto: Reuters

.

Trener Maurico Pochettino je premešal začetno postavo, saj Spursi igrajo na treh frontah. Poleg prvenstva in Evropske lige jih konec tedna čaka še nastop v FA-pokalu. Zaradi poškodbe je manjkal prvi vratar Hugo Lloris.
Chadli natančen z bele točke
V 37. minuti so Londončani povedli z zadetkom Nacerja Chadli z bele točke, potem ko je Gonzalo Rodriguez v kazenskem prostoru podrl Thomasa Carrolla.
Bernardeschi izenačil s 30 metrov
V drugem polčasu so gostitelji pritisnili. V 59. minuti je Federico Bernardeschi močno streljal s 30 metrov z levico, žoga je zadela rezervista Mousso Dembeleja, spremenila smer in preletela vratarja Michela Vorma in se od prečke odbila v mrežo.
Minuto zatem je Iličića zamenjal Milan Badelj, kmalu zatem je vstopil še napadalec Nikola Kalinić. Fiorentina je imela pobudo v zadnjih minutah, najlepšo priložnost za zmago pa je zapravil Gonzalo Rodriguez z glavo v zadnji minuti po podaji Bernardeschija iz kota. Za las je meril mimo vrat.
Basel brez Šporarja poražen
Nekdanji napadalec Olimpije Andraž Šporar je konec tedna debitiral v dresu Basla in odigral zadnjih 20 minut, tokrat pa ga ni bilo v kadru. St. Etienne je ugnal Švicarje s 3:2, pri gostiteljih zaradi poškodbe ni igral Robert Berić. Zmagoviti zadetek je prispeval Jean-Christophe Bahebeck v 77. minuti.
Rezervist Onuachu šokiral rdeče vrage
Za veliko presenečenje je poskrbel danski Midtjylland, ki je premagal Manchester United z 2:1. Louis van Gaal ni mogel računati na poškodovanega Wayna Rooneyja, na ogrevanju se je poškodoval še vratar David de Gea. Med vratnici je stopil Sergio Romero.
V 37. minuti so gostje povedli, po podaji Jesseja Lingarda je bil z bližine natančen Memphis Depay. Minuto pred odmorom je izenačil Pione Sisto z roba kazenskega prostora. Odločilni zadetek je v 77. minuti prispeval rezervist Paul Onuachu z močnim strelom z 18 metrov, potem ko se je otresel Juana Mate.
Dortmundčani nadigrali Porto
Velik korak proti osmini finala je naredila dortmundska Borussia, ki je ugnala Porto z 2:0. Pred 65.000 gledalci na razprodanem stadionu Westfalen je v 6. minuti z glavo zadel Lukasz Piszczek. Njegov prvi strel je vratar Porta Iker Casillas odbil, Poljak pa je nato z glavo zlahka zatresel mrežo. Končni izid je postavil Marco Reus v 71. minuti z desnico po podaji Henrika Mhitarjana. Navijači Borussie so se razveselili vrnitve Nurija Sahina, ki se je po številnih poškodbah vrnil v postavo črno-rumenih po 355 dneh, igral je do 57. minute.
Bayer brez Kampla slavil v Lizboni
Kevina Kampla
zaradi kartonov ni bilo v postavi Bayerja iz Leverkusna pri obračunu z vodilno ekipo portugalskega prvenstva Sportingom. Farmacevti so na stadionu Jose Alvalade v Lizboni prišli do zmage (0:1). Odločilni zadetek je v 25. minuti dosegel Karim Bellarabi s kolenom desne noge po podaji Tina Jedvaja. Gostitelji so četrt ure pred koncem ostali brez Rubena Semeda, ki je pokosil Bellarabija na sredini igrišča in prejel drugi rumeni karton. Gostitelji so imeli veliko srečo tri minute pred koncem, ko je Bellarabi z močnikm strelom od daleč stresel vratnico. Ažbe Jug je sedel na klopi Sportinga, v vratih je stal Rui Patricio.

Liverpool brez idej v Augsburgu
Pravi nogometni praznik v Augsburgu se je končal brez golov. Liverpool ni navdušil, a je vseeno iztržil dober izid pred povratno tekmo naslednji četrtek na Anfieldu. Najlepšo priložnost na tekmi so imeli izbranci Markusa Weinzierla, v 86. minuti je rezervist Dong Von Dži z devetih metrov iz voleja zadel vratnico.
Valencia povozila Rapid
Najvišjo zmago večera je dosegla Valencia, ki je s 6:0 razbila dunajski Rapid. Santi Mina je prispeval dva zadetka in dve podaji. Španci so že po prvem delu vodili s 5:0.

ŠESTNAJSTINA FINALA, prve tekme:
FENERBAHČE - LOKOMOTIV MOSKVA 2:0 (1:0)
Souza 18., 72.

ANDERLECHT - OLYMPIACOS 1:0 (0:0)
Mbodji 68.

BORUSSIA (D) - PORTO 2:0 (1:0)
Piszczek 6., Reus 71.

Borussia (D):
Bürki, Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Weigl, Sahin (57./Leitner), Kagava (86./Ginter), Mhitarjan, Reus (87./Pulisic), Aubameyang.

Porto: Casillas, Varela, Layun, Martins Indi, Jose Angel, Herrera, Ruben Neves, Sergio Oliveira (76./Evandro), Brahimi (59./Andre), Marega, Aboubakar (87./Suk).

Sodnik: Luca Banti (Italija)





FIORENTINA - TOTTENHAM 1:1 (0:1)
Bernardeschi 59.; Chadli 37./11-m

Fiorentina: Tatarusanu, Tomović, Rodriguez, Astori, Alonso, Blaszczykowski (62./Kalinić), Facundo Costa (68./Vecino), Valero, Bernardeschi, Iličić (61./Badelj), Zarate.

Tottenham: Vorm, Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies, Mason, Carroll (46./Dembele), Chadli (79./Dier), Alli, Eriksen, Son (69./Kane).

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)




MIDTJYLLAND - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:1)
Sisto 44., Onuachu 77.; Depay 37.

SEVILLA - MOLDE 3:0 (1:0)
Llorente 35., 49., Gameiro 72.

ST. ETIENNE - BASEL 3:2 (2:1)
Sall 9., Cohade 39., Bahebeck 77.; Samuel 44., Janko 56./11-m

VILLARREAL - NAPOLI 1:0 (0:0)
D. Suarez 82.



AUGSBURG - LIVERPOOL 0:0

Augsburg: Hitz, Verhaegh, Janker, Klavan, Stafylidis, Feulner, Kohr, Esswein, Hal. Altintop (87./Ku), Werner (81./Dži), Bobadilla (23./Caiuby).

Liverpool: Mignolet, Clyne, K. Toure, Sakho, Alberto Moreno, Milner (81./Ibe), Henderson, Can, Coutinho, Roberto Firmino, Sturridge (68./Origi).

Sodnik: David Fernandez Borbalan (Španija)




GALATASARAY - LAZIO 1:1 (1:1)
Sabri Sarioglu 12.; Milinković Savić 21.

MARSEILLE - ATHLETIC BILBAO 0:1 (0:0)
Aduriz 54.

ŠAHTAR - SCHALKE 0:0
RK: Kučer 86./Šahtar

SION - BRAGA 1:2 (0:1)
Konate 53.; Stojiljković 13., Rafa Silva 61.
RK: Vukčević 90./Braga

SPARTA PRAGA - KRASNODAR 1:0 (0:0)
Julis 64.
Sodil je Slavko Vinčič.

VALENCIA - RAPID DUNAJ 6:0 (5:0)
Mina 4., 25., Parejo 10., Nagredo 29., A. Gomes 35., Rodrigo 89.

SPORTING LIZBONA - BAYER LEVERKUSEN 0:1 (0:1)
Bellarabi 26.
RK: Ruben Semedo 74./Sporting

Sporting Lizbona:
Rui Patricio, Joao Pereira, Coates (73./Ewerton), Semedo, Jefferson, Aquilani (62./A. Silva), William Carvalho, Joao Mario, Carlos Mane, Gutierrez (61./Slimani), Ruiz.

Bayer Leverkusen: Leno, Jedvaj (84./Hilbert), Tah, Toprak, Wendell, Kramer, Calhanoglu, Bellarabi, Brandt (65./Papadopoulos), Mehmedi (79./Henrichs), Kiessling.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Povratne tekme bodo 25. februarja.