Alexis Sanchez po treh letih zapušča Barcelono. Foto: EPA
Alexis Sanchez po treh letih zapušča Barcelono. Foto: EPA
Samir Nasri
Samir Nasri bo za Manchester City igral še pet let. Foto: EPA

Čeprav je Sanchez v zadnji sezoni odigral nekaj zelo dobrih tekem, ni upravičil pričakovanj vodstva katalonskega velikana. Po dobrih igrah na svetovnem prvenstvu in novici, da je Barca pripravljena na prodajo ob primerni odškodnini, je postal tarča številnih klubov. Predvsem Juventus in Liverpool nista bila dovolj konkretna, ob tem pa je Sanchez želel prav med topničarje. Pri Barceloni ga bo zamenjal Luis Suarez, toda prestop še ni uraden, a naj bi bil potrjen v prihodnjih dneh.

Pred prihodom v Katalonijo je Sanchez, ki je za Čile odigral 71 tekem in dal 24 golov, dva tudi na letošnjem SP-ju, igral za Udinese, Riber Plate, Colo-Colo in Cobreloo. "Zelo sem vesel, da sem prestopil v Arsenal. To je velik klub, z odličnim trenerjem, fantastično ekipo, izjemnim stadionom in številnimi navijači povsod po svetu. Komaj čakam, da spoznam svoje nove soigralce in zaigram za Arsenal. Dal bom vse od sebe, da bodo navijači zadovoljni," je ob prestopu dejal 25-letni Čilenec.

Cuenca odhaja v Galicijo
Barcelono je zapustil tudi Isaac Cuenca. 23-letni Katalonec je z Barco sporazumno prekinil pogodbo, kariero pa bo nadaljeval pri Deportivu La Coruni. Pri Pepu Guardioli je dobil v sezoni 2011/12 kar nekaj priložnosti, nato pa se je težje poškodoval. Lani je bil posojen Ajaxu.

Hierro bo zamenjal Zidana
Legendarni kapetan Reala Fernando Hierro bo v novi sezoni pomočnik Carla Ancelottija. Zamenjal bo Zinedina Zidana, ki bo vodil rezervno moštvo. Hierro je 14 sezon igral za Real, potem pa so se mu v kraljevem klubu odrekli skupaj s tedanjim trenerjem Vicentejem del Bosquejem. Igral je še za Valladolid, Bolton in katarski Al Raijan.

Nasri do leta 2019 v sinjemodrem
Francoski nogometaš Samir Nasri je podaljšal pogodbo z Manchester Cityjem. Vezist bo za angleške prvake igral še pet let. Nasri, ki ga Didier Deschamps ni poklical v francosko izbrano vrsto za svetovno prvenstvo, je v pretekli sezoni za sinjemodre dosegel 11 golov. Za klub z Etihada igra od leta 2011, ko je prestopil iz londonskega Arsenala. "Star sem 27 let, in če poslušamo nekatere najboljše trenerje, ti pravijo, da so za vezista najboljša leta med 27 in 30. Upam, da bom svoja najboljša leta pustil prav v Cityju," je dejal Nasri, ki je s Cityjem dvakrat postal angleški prvak.

Diego se seli v Carigrad
Brazilski vezist Diego Ribas, ki je drugo polovico pretekle sezone kot posojeni igralec Wolfsburga igral za madridski Atletico, je podpisal triletno pogodbo s Fenerbahčejem. Pogodba z Wolfsburgom se mu je sicer iztekla. Diego je pred dvema letoma z Atleticom osvojil Evropsko ligo, letos pa špansko prvenstvo.