Po odsluženi kazni se vrača Boštjan Cesar, a vprašanje je, če bo dobil prednost pred Prekmurcema Mörecom in Cipotom. Foto: Reuters
Po odsluženi kazni se vrača Boštjan Cesar, a vprašanje je, če bo dobil prednost pred Prekmurcema Mörecom in Cipotom. Foto: Reuters
Slovenci pogumno v boj
Nogometaši po presenečenje

Selektor Kek pravi, da morajo njegovi fantje odigrati brez ročne zavore, ki je bila "vidna" v 2. polčasu tekme proti Albaniji. Kljub temu da so domači veliki favoriti, Kek ne meče puške v koruzo. "Če je Luksemburg ugnal Beloruse v Minsku, zakaj ne bi mi Nizozemcev. Presenečenja se dogajajo, " je optimističen slovenski selektor, ki ne želi izdati prve enajsterice, je pa potrdil, da bo začel le z enim napadalcem. Bržkone bo to kapetan Klemen Lavrič, medtem ko bo Milivoje Novakovič na klopi.

Kako vi vidite slovensko nogometno reprezentanco? Izrazite svoje mnenje na blogu.


Točke, ne točka
"Najlažje bi bilo reči, da bi bil uspeh ne izgubiti več kot z enim golom, vendar nisem tak. Ne želim vas vleči za nos, vsi vemo, kdo in kaj so v svetovnem nogometu Nizozemci, pa vendar. Uspeh bi bile točke, ne točka," je pogumno napovedal Mariborčan.

Slovenci res nimajo veliko izgubiti, kar pa ne moremo trditi za domače, ki si po porazu v Romuniji ne morejo privoščiti novega spodrsljaja, saj jim za vrat dihajo Bolgari. Večji pritisk bo torej na tulipanih, vprašanje pa je, če bodo Kekovi varovanci to znali izkoristiti.

SKUPINA G

Kvalifikacije za EP                    
                                       
Eindhoven, danes ob 20.30 (TVS 2)  
NIZOZEMSKA SLOVENIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Steklenburg Handanovič Emmanuelson Ilič Heitinga Mörec Ooijer Cesar Boulahrouz Brečko De Zeeuw Komac Bouma Žlogar Van Persie Kirm Sneijder Koren Robben Birsa Huntelaae Lavrič --------------------------------------- Sodnik: Nicola RIZZOLI (Italija)



Ob 20.15:
LUKSEMBURG - ROMUNIJA

Ob 20.45:
ALBANIJA - BOLGARIJA

Lestvica:                           
ROMUNIJA          9  7 2 0  18:5  23
NIZOZEMSKA        9  6 2 1  11:3  20
BOLGARIJA         9  5 3 1  14:6  18
SLOVENIJA        10  3 2 5   9:12 11
ALBANIJA          9  2 4 3   8:7  10
BELORUSIJA       10  2 1 7  11:20  7
LUKSEMBURG       10  1 0 9   2:20  3
A. V.                  
Slovenci pogumno v boj
Nogometaši po presenečenje