Mile Ačimović:
Mile Ačimović: "Vsi fantje so redno plačani, kar se je nekemu igralcu obljubilo, je dobil vsak mesec." Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Ermin Šiljak
Ermin Šiljak - bo trener Olimpije tudi v novi sezoni? Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

"Trenutno imamo samo enega, generalnega pokrovitelja, ki pa ne zadostuje za tekočo likvidnost oziroma zagotavljanje proračuna, ki ga Olimpija potrebuje. Delno se financiramo tudi s posojili. Podjetja sredstva za šport zmanjšujejo. Primorani smo vzgajati igralce in jih prodajati. To se bo dogajalo tudi v prihodnje, če ne bomo dobili novih pokroviteljev. Naš cilj je, da pridemo na ničlo. V zadnjih treh letih se je klub ukvarjal s težavami glede investicij v športni center Jama, zdaj pa se ukvarjamo s težavami glede zagotavljanja tekočih obveznosti vsem ekipam," je povedal direktor Sanel Konjević.

Konjević o tem, kaj za klub pomeni, da vodenje tekmovanja in marketing v Prvi ligi si v novi sezoni znova prevzema Nogometna zveza Slovenije: "Prizadevali si bomo bolje sodelovati z marketinško ekipo NZS-ja. Zagovarjali bomo svoje pravice. Olimpija je poleg Maribora najbolj tržen klub v Sloveniji, zato si želi in mora priti v boljši položaj za pogajanja v primerjavi z drugimi."

Vršič na priprave Austrie 11. junija
Velikega dviga proračuna v novi sezoni tako ne bo. "Ne bomo si privoščili velikega dviga, ker si ne želimo privoščiti tistega, kar so si nekateri v preteklosti, sami pa veste, kam je to enkrat že pripeljalo," je dodal Konjević.

Športni direktor Mile Ačimović upa, da bo vseeno lahko kakšnega pomembnega igralca v klub zvabil tudi za plačilo odškodnine, potem ko je do zdaj vse pripeljal "zastonj". O Vršiču (podpisal je štiriletno pogodbo, Dunajčanom pa se bo na pripravah pridružil 11. junija) je dejal naslednje: "Izgubili smo najboljšega igralca, ni ga izgubila samo Olimpija, ampak liga. V Sloveniji alternative zanj ni, niti je ne bom iskal. Z Daretom smo se pogovarjali, da bi ostal z nami še julija in avgusta ter nam pomagal v Evropi, a je bila ponudba Austrie zelo zanimiva in korektna, zato jo je sprejel. Daretovo obdobje v Olimpiji je bilo perfektno, dal ji je mogoče celo več, kot smo vsi skupaj pričakovali. Nisem si upal iti brez njega v spomladanski del, vedel sem, da ga bomo potrebovali v boju za Evropo. Želim mu, da bi kariero uspešno nadaljeval tudi na Dunaju."

V soboto v Maribor
Trener Ermin Šiljak, ki je pred dnevi zamenjal Bojana Prašnikarja, ima pogodbo do 30. maja, tako sam kot Ačimović pa sta zatrdila, da se bosta o morebitnem podaljšanju pogovarjala po koncu sezone. V soboto čaka Olimpijo derbi v Ljudskem vrtu. Nikola Nikezić je začel znova trenirati, zaradi kartonov pa bo manjkal Blaž Božič.
"Maribor je resda že prvak, mi pa točke nujno potrebujemo za Evropo. Rad bi, da bi si že na tej tekmi zagotovili nastope v Evropi," je dejal Ačimović. In njegova želja za novo sezono? "Da bi nadaljevali tako, kot delamo zdaj. Olimpija je v enem letu naredila velik korak pri organizaciji in infrastrukturi. V mlajših selekcijah je narejen preskok, želimo vzgajati svoje igralce, mogoče lahko vzgojimo tudi novega Vršiča."