Je Dalibor Volaš zadržal formo iz jesenskega dela sezone? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Je Dalibor Volaš zadržal formo iz jesenskega dela sezone? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Napadalec Maribora, ki je v ponedeljek dopolnil 25 let, je bil pred nadaljevanjem DP-ja v nogometu gost spletne klepetalnice MMC-ja. Odgovoril je na marsikatero zanimivo vprašanje. Všeč mu je stil Diega Milita in Maria Gomeza, med klubi pa je najbolj navdušen nad Realom Madridom. Če bi lahko izbiral, bi zaradi stila igre in njihovega razumevanja nogometa najraje igral v angleški ligi.

Celoten klepet si lahko preberete TUKAJ.

"Priprave v Turčiji so bile zadetek v polno. Če bomo pravi, naslov ne bi smel biti pod vprašajem. In to superiorno, na prepričljiv način," pravi o boju za naslov najboljšega v slovenski ligi, kjer ima Maribor pred spomladanskim delom 15 točk prednosti pred Hitom Gorico in Olimpijo. V jesenskem delu sezone je dosegel 11 zadetkov in bo najbrž kmalu presegel svoj rekord iz ene sezone, ki je 12 golov.

Rajčevića še ni videl utrujenega
Meni, da ima od soigralcev največ prostora za napredek Martin Milec, najbolj pa mu je všeč igra Aleksandra Rajčevića, ki ga še ni videl utrujenega. Prav z njim in Jovanom Vidovićem se v klubu najbolje ujame, v reprezentanci pa z Josipom Iličićem in Jasminom Handanovićem. Kot tistega branilca, proti kateremu mu je bilo v slovenski ligi najtežje igrati, je izpostavil nogometaša Domžal Darka Zeca.
Volaš je jeseni blestel tudi v Evropski ligi, med drugim je dosegel zgodovinski gol v Glasgowu, ki je Mariborčane popeljal v to tekmovanje. Z dobrimi predstavami si je prislužil prvi vpoklic v reprezentanco, sodeloval je na pripravah pred tekmo proti Škotski, a v sredo na Bonifiki ni zaigral.