Igralci Aluminija (v rdečem) se selijo v drugo ligo. Foto: Aleš Fevžer
Igralci Aluminija (v rdečem) se selijo v drugo ligo. Foto: Aleš Fevžer
V Kidričevem razočarani nad odločitvijo NZS-ja
Krka po 19 letih znova v Prvi ligi

Vodilni možje NZS-ja so za popolnitev prve lige v zadnjem tednu odločali med Krko, ki je v drugi ligi osvojila tretje mesto, in Aluminijem, ki je z desetim mestom sicer neposredno izpadel v nižji rang. Na koncu so se odločili na Novomeščane.

Klub iz Kidričevega meni, da so bili vsi argumenti na njihovi strani, kljub temu pa se je NZS odločil drugače. V sporočilo za javnost, ki ga objavljamo v celoti, so zapisali:



Odločitev IO NZS, da NK Aluminij v novi sezoni ne bo nastopal v prvi nogometni slovenski ligi, spoštujemo, vendar smo nad takšno odločitvijo razočarani. Prepričani smo namreč, da so vsi argumenti bili na strani našega kluba, saj so bila v preteklosti določena jasna pravila in kriteriji, na podlagi katerih so se takšne odločitve sprejemale.

V tem primeru ni bilo tako, zato smo zaskrbljeni nad načinom, kako se sprejemajo odločitve pri NZS, ki imajo navsezadnje tudi velik vpliv na razvoj nogometa v Sloveniji. NK Krka čestitamo za njihovo napredovanje in jim želimo veliko športnih uspehov. Ne moti nas njihovo napredovanje, moti pa nas sprejemanje odločitev, ki niso utemeljene in upravičene.

Za NK Aluminij obstoj v prvi ligi ni življenjskega pomena, saj razvoj kluba gradimo na zdravih finančnih temeljih in vlaganju v mlajše generacije. Danes v naši nogometni šoli sodeluje več kot 250 mladih, ki se skozi nogomet med drugim naučijo tudi osnovnih življenjskih vrednot. Zato je razočaranje nad odločitvijo NZS toliko večje, ker s svojimi odločitvami mlajšim generacijam daje slab zgled, kar pa posledično vpliva tudi na stanje duha slovenskega nogometa.
V Kidričevem razočarani nad odločitvijo NZS-ja
Krka po 19 letih znova v Prvi ligi