Prva liga
Igor Bišćan je Olimpijo popeljal do dvojne krone - naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca. Foto: www.alesfevzer.com
       Hvala navijačem za neizmerno podporo in hvala vsem mojim najbližjim sodelavcem za maksimalno pomoč pri delu z ekipo. Hvala tudi igralcem, ki so najzaslužnejši za izjemen uspeh, ki smo ga dosegli.       
 Igor Bišćan
Bišćan je Olimpijo vodil na 42 tekmah, na katerih je grenkobo poraza okusil le štirikrat. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Mandarić: To je bila najb...
VIDEO
Bišćan ponosen na opravlj...

Dodaj v

Bišćanova zgodba pri Olimpiji se je končala

Kdo bo nasledil uspešnega Hrvata?
6. junij 2018 ob 15:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zdaj je postalo tudi uradno: po več sestankih sta se predsednik Olimpije Milan Mandarić in trener Igor Bišćan odločila, da sodelovanje, ki bi bilo v skupnem interesu, preprosto ni več mogoče.

Zagrebčan je letos ljubljanski klub popeljal do dvojne krone, potem ko je z Olimpijo slavil v domačem prvenstvu, zmagal pa je tudi v finalu Pokala Slovenije, v katerem je s 6:1 odpravil Aluminij iz Kidričevega.

Med navijači zelo priljubljen
Olimpijini navijači so v sklepnem delu sezone na tekmah večkrat skandirali Bišćanovo ime in vodstvu kluba jasno dali vedeti, da želijo umirjenega Zagrebčana, sicer evropskega klubskega prvaka z Liverpoolom leta 2005, na klopi zeleno-belih videti tudi v prihodnje, a zadnjo besedo je imel predsednik Mandarić, ki je letos spomladi večkrat javno pokritiziral igro Ljubljančanov. Po njegovem mnenju ta ni bila dovolj napadalna, ekipa bi si morala tudi že prej zagotoviti naslov prvaka in ne na sklepni dan prvenstva. Za nameček bi moral Bišćan dati več priložnosti mladim in v klubu vzgojenim nogometašem.

Odločitev ni bila enostavna
"Takšna odločitev nikoli ni bila enostavna, a stojim za njo brez pomislekov in verjamem, da je v interesu NK Olimpija. Ne glede na to želim poudariti, da je Igor Bišćan opravil svoje poslanstvo v našem klubu v skladu s cilji. Želim mu vse dobro in veliko uspehov v nadaljnji karieri," je povedal predsednik Mandarić, ki z zdaj že nekdanjim trenerjem Olimpije ni bil zadovoljen predvsem glede nenapadalne igre.

Bišćan: Hvala navijačem za neizmerno podporo
Bišćan, ki je v sezoni 2017/18 z Olimpijo v Prvi ligi Telekom Slovenije na 36 tekmah dosegel 23 zmag, 11 remijev in dva poraza, je ob odhodu iz vrst aktualnih državnih prvakov dejal: "Zahvaljujem se predsedniku za zaupanje, zahvaljujem se tudi vsem zaposlenim v klubu in vsem drugim, ki so prispevali, da je bila ta sezona za nas zgodovinska. Hvala navijačem za neizmerno podporo in hvala vsem mojim najbližjim sodelavcem za maksimalno pomoč pri delu z ekipo. Hvala tudi igralcem, ki so najzaslužnejši za izjemen uspeh, ki smo ga dosegli."

Ime novega glavnega trenerja zeleno-belih bo vodstvo kluba potrdilo v prihodnjih dneh.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Hardworker
# 06.06.2018 ob 15:55
Mandarić je v 3 letih zamenjal 7 trenerjev in pripeljal/odpeljal okrog tujih igralcev. Pri tem je popolnoma ignoriral domač igralski kader.
Izgovor da je Biščana odpustil zaradi tega, ker ni dal priložnosti domačim igralcem je smešen in neresen.
Lesinar
# 06.06.2018 ob 15:52
No zdaj pa pride gitarist in bomo gledali napadalno Olimpijo s 15-letniki v napadu, ker to je tisto kar Milane želi, čeprav vozi v klub ves odpad iz Evrope pa i širše
Heldarion
# 06.06.2018 ob 15:51
Hvala za vse in srečno naprej.
SpicyWeiner
# 06.06.2018 ob 15:56
To je pa tako, ko imaš Cimerotiča za svetovalca. Normalnim ljudem nerazumne poteze.
REAL MADRID
# 06.06.2018 ob 15:51
Haha od Biscana do Stojanovica. (Ce so govorice resnicne).
Kdo je tu nor?
davide
# 06.06.2018 ob 15:52
Prihaja Zidane?
lojal
# 06.06.2018 ob 15:57
Ko ima pa Cime s 6 razredov osnovne šole glavno besedo, potem je res nekaj zelo narobe.
taddei23
# 06.06.2018 ob 15:58
jaz, če bi bil na mestu dragonsov bi tega karaselimoviča ali kaj je že lastnoročno odnesel iz kluba!!! in pa tega cimeta- legendo nepismonosti zraven!
skydrumm
# 06.06.2018 ob 16:08
Pa res nerazumem navedenega razloga. Preveč defenziven nogomet?! Jebote Mandarina stakimi igrami se pride v Evropi dlje kot pa z ofenzivno. Sploh z klubi kot so slovenski. Idiot
zugec
# 06.06.2018 ob 15:56
Se pravi Mandarić je želel na cesto zabrisati Biščana preden proda klub? Po drugi strani pa je res, da bo verjetno s prodajo počakal do konca Evrope, da še proda in odvede v svoja podjetja, kar je še vrednega na trgu in novemu trenerju bo lahko zabičal kdo mora igrati, da mu zraste vrednost pred prodajo.

Naj se ta agonija že enkrat konča in klub pade v transparentne roke...
macak
# 06.06.2018 ob 16:01
Srečno, Igor
bili smo skeptični, ko si prihajal in nisi imel nič kredita pri navijačih. Z zmagami in všečnim delom in odgovori si zrasel v največjega trenerja Olimpije zadnjih let. Res škoda, da nekateri ne vidijo tvojega dela ali pa mi ne vemo vsega....hvala
Belphegor
# 06.06.2018 ob 15:54
Zaklali se boste sami. Očitno imajo določeni v klubu ogromno interesov in le-ti niso naravnani na dolgoročni (morda celo evropski uspeh kot Maribor) cilj. Škoda.
robnin9
# 06.06.2018 ob 16:08
Ker Biščan ni želel poslušati Mandarića glede moštva je moral iti, čeprav je osvojil dvojno krono. Torej bo naslednjemu trenerju ekipo sestavljal predsednik. Če bo izgubljal bo letel spet trener. Zakaj hudiča Mandarič ne ustoliči kar sebe za trenerja. ADIJO PAMET.
Hardworker
# 06.06.2018 ob 15:57
Mandarić je v 3 letih zamenjal 7 trenerjev in pripeljal/odpeljal okrog tujih igralcev.

Pozabil napisati: pripeljal okrog 30 tujih igralcev.
Bombast
# 06.06.2018 ob 15:56
Ejej Mandarina, pa tak dobro vam je šlo...
Konig
# 06.06.2018 ob 15:57
Hahah, to ti je dolgoročno delo ''europske'' Olimpije :D
qwertz
# 06.06.2018 ob 16:02
Eh g.Mandarič kake bedastoče delate. Poslušate polpismenega Cimeta in boste čez pol leta spet jokcali, da ste bili žrtev napačno izbranih svetovalcev. Ko vam je pa cela Slovenija z Green dragonsi na čelu govorila, da Cime pojma nima in da je navaden pozer in zgagar ste pa zavzeli pozo "ne ćujem dobro". Opozarjam samo (ker vem da spremljate MMC) da bo, ko boste ugotovili, da je Slaviša boljši kitarist kot trener (pa tudi kot kitarist je bolj ubogi) žal prepozno. I eto spet bo šlo pol leta mimo vi pa boste korakali na mestu, lovili svoj rep in se pritoževali - kar je smešno in žalostno hkrati - nad samim sabo. Vam očitno tudi bog ne more pomagat. Škoda...
Hardworker
# 06.06.2018 ob 16:00
Stari ima samo en namen. Služiti od prodaje igralcev, Olimpiji pa na dolg prisloniti vse, kar bo vmes zapravil za plače igralcev, transferje trenerjem, odškodnine, itd.
In on trdi, da vlaga v klub.
Saj vlaga.......povečane dolgove.
PONOS
# 06.06.2018 ob 16:05
Recept je preprost zmagovalnega konja se ne menja dokler zmaguje.Očitno nekdo nima vse pispravljeno na podstrešju.
donkey
# 06.06.2018 ob 16:00
@Lesinar Fkradli Bišćana ... oprosti, moral sem :D
Haribo
# 06.06.2018 ob 17:16
Odhod Biščana je bedarija, če Mandarić misli, da bomo po Evropi vse napadalno nadigrali in dominirali, potem sanja, čeprav sem prepričan, da je to samo izgovor, da ga je lahko nagnal. Kar se tiče Stojanovića pa nevem, ni me še ravno prepričal, ampak mu dajmo možnost, jaz ga ne bi pljuval kar tako preden sploh začne delo, neke uspehe je vseeno imel, je pa menjava trenerja povsem nepotrebna.
lojal
# 06.06.2018 ob 15:58
Kaj pa Srečko?
ErazemP
# 06.06.2018 ob 20:18
Hardworker pravi: "Mandarić je v 3 letih zamenjal 7 trenerjev in pripeljal/odpeljal okrog tujih igralcev. Pri tem je popolnoma ignoriral domač igralski kader.
Izgovor da je Biščana odpustil zaradi tega, ker ni dal priložnosti domačim igralcem je smešen in neresen."

Igor Biščan je iz Olimpije poslal vse mlade igralce na posojo, ČISTO vse, med člane ni sprejel nobenga mladinca iz prejšnje sezone, čeprav so trije oddali priprave. Igralce je postavljal na nepravo mesto in s tem so izgubljali ceno. Abbas ni napadalec, temveč krilo, Alves ni nikoli igral direktno za napadalcem, na krilih so bili eksperimenti. Tudi, ko je pripeljal svoje igralce te niso bili Slovenci.

Glavna stvar, ki jo je Bišćanu potrebno očitat pa niso spori z igralci (Brkić, Miškić, Mitrović, Benko, Vodišek), ampak ziheraška igra na tekmah proti slabim nasprotnikom. Če Klemenčič ne bi storil ironičnega prekrška Bišćan z vrhunsko ekipo, ne bi bil prvak.

Je pa super za Ljubljano, pravi PR trener, ki ga vsi kupijo, čeprav dejansko ne razvija ne igralce, ne vizije kluba. Igrali so eni in isti, le pozicije so menjali. Olimpija.

Cimerotič ni noben svetovalec, to je čista laž. Cimerotič deluje tako kot reče Mandarić. Cimerotić ne menja trenerja, Mandarić ga. Z garderobo kot je (bojda so si vsaj trikrat skočili v lase igralci), tem, da trener javno prizna, da je z igralci (Benko) na bojni nogi, zraven pa nobenemu igralcu resneje ne dvigne cene, nažene še tiste redke domače igralce (Vodišek, Mitrović, Novak v Rudarja). Taktično igra enako celotno prvenstvo.

Ne vem kaj tako dobrega razen podpore Dragonsov, ki je bolj kontra Mandarić, kot za Bišćana, je pri Bišćanu. Z najboljšo ekipo prvenstva je izpadel proti Fincem, dobil že prej dobljeno prvenstvo, sekiral Savića in Brkića, daleč najboljša igralca Olimpije in potem po smešni tekmi z Domžalami dvignil kanto.

Slaviša na drugi strani je osvojil naslov z Domžalami in Crveno zvezdo, kar sta nesporno večja uspeha kot dobljeno prvenstvo Olimpije. Tako kot ste nekateri še tri kroge nazaj pljuvali Bišćana pa ob njegovem prihodu sedaj delate s Stojanović. Naj dela pa bomo videli na koncu kaj bo ali bo upravičil pričakovanja ali ne
Borut27
# 06.06.2018 ob 17:48
Cime še ni skapiru da je olimpija prvak, pa menja trenerja:)
kok
# 06.06.2018 ob 16:31
Kaj je narobe s Stojanovičem. 2 x prvak z Domžalami, 1 x s Crveno zvezdo. Slabša epizoda v reprezentanci, kjer pa se mu ni pustilo niti celega mandata.
Slovenc122
# 06.06.2018 ob 17:17
Ker mi je Maribor precej bolj pri srcu kot Olimpija sem po eni strani vesel, vendar kot nogometni navdušenec in podpornik Slovenskega nogometa sem pa zelo jezen, Biščan je odličen trener, kar je dokazal, zaradi tega je Maribor moral igrati precej bolje da so se sploh vrnili v igro za naslov ne pa kot ponavadi ko so ga osvojili s 25 točkami prednosti.
Vsi so se posmehovali Zahoviču kako je nagnal Jurčića, ki res da je imel lepo igro vendar nič kaj drugega, sedaj pa je Mandarić nagnal trenerja, ki je osvojil naslov in pokal. Kdo je tu bolj nor?
kapetan
# 06.06.2018 ob 16:00
Ne razumem zakaj bi zamenjal trenerja, ki ti je po xx letih prinesel dvojno krono? Upoštevati še treba, da je imel igralce iz vseh vetrov in da mu je to uspelo-vsaka čast. Ampak ne.
Zamenjajte uspešnega trenerja z drugim, ki bo spet rabil čas za privajanje.
Za prvenstvo je še čas, ampak ali ni cilj Olimpije priti malo dlje? S takšnim delom zagotovo ne.
Bvbolimpija
# 06.06.2018 ob 17:00
Vesel sem bil dvojnega uspeha Olimpije letos, vendar to kar se je zgodilo z GOSPODOM Biščanom ni fer do nas navijačev in tudi ni fer do Igorja. Ne nazadnje je bil on tisti, ki je fante pripeljal do dvojne krone, res je da je naredil par napak ampak jih je recimo tudi Pep Guardiola naredil in vsi ostali priznani trenerji. Res nerazumem tega dejanja Mandariča bili smo pred Mariborom in to tistim Mariborom, ki je igral v Ligi prvakov! Brez navijačev ni Olimpije, pa naj bo lastnik še tako bogat. Igorju pa želim veliko sreče v prihodnosti in hvala za vse !
DRAGON
# 06.06.2018 ob 16:22
človek pripelje klub do dvojne krone. V celotni ligi SAMO 2 PORAZA!!!! Pa nima šans, da ostane še trener za naprej za morebitno ligo prvakov ali evropo...no ja, logika kateri ni para. Biščan hvala ti za vse!!!
feltna2007
# 06.06.2018 ob 16:22
Cimeta pa Seada dat za trenerja pol se bo igral pa atomski nogomet SRAMOTA
Hardworker
# 06.06.2018 ob 16:17
Stari me spominja na onega No.1 iz Alana Forda.
komunjara
# 06.06.2018 ob 16:53
robi113
a si presaltal z maribora na olimpijo?
Quinlan
# 06.06.2018 ob 16:05
Ko trpi ego, trpi klub. Spet si številka ena razprav, uspelo ti je, bravo Milan! 80 let šteješ in dovoliš, da ego odloča. Me skrbi kaj še bo, ker se ti navijači, s takšnimi potezami, ne bodo klanjali na ulicah.
sportivko
# 06.06.2018 ob 16:05
POLITIKA IN ŠPORT - to je tako kot bi križal orla in dihurja. Smrdi do neba!

Ne morem verjet, da so poteral človeka, ki je v Ljubljano vrnil nekaj nogometne atmosfere.
Haribo
# 06.06.2018 ob 22:31
Aja, pozabil sem, da vas v MB pokal ni zanimal, ste se morali osredotočati na prvenstvo.
Haribo
# 06.06.2018 ob 22:30
vranek
LOL, v pokalu je imel pa Biščan res srečo, da ni izgubil. MB je premagal samo s 3:0 in Aluminij v finalu samo s 6:1.
woodoo
# 06.06.2018 ob 17:34
Brez Mandariča bi kaj osvojila Olimpija v zadnjih treh letih? Dva naslova in pokal?
Ko Olimpije ni bilo nikjer vas ni nič motilo, ko jo je uspešno obudil Mandarič tudi ne, pri osvajanju naslovov isto ne. Moti vas le to, da lastnik upravlja svoje podjetje. Hallo?
Res, najboljše je da gre kot nekateri želite, še bolje je, da Olimpijo postavi na tako raven kot je bila preden je prišel. Pa potem naslednjih 10 let sanjajte o naslovu!
anitahabic
# 06.06.2018 ob 17:14
gost111...zihr si z une strani Trojan doma
Bivši uporabnik
# 06.06.2018 ob 16:39
Malo za šalo, malo zares:
Novi trener bo menda Sebastijan Cimirotić.
»Jaz, Mandarić in Karaselimović smo najboljši duo.«
Bivši uporabnik
# 06.06.2018 ob 16:23
V Evropo bi bilo bolje iti z Biščanovo previdno, obrambno naravnano taktiko. Napadalna in odprta igra bo v kvalifikacijah, s tem počasnim igralskim kadrom, katastrofa.
qwertz
# 06.06.2018 ob 16:15
Eh še najhuje bo, ko bomo po tekmah poslušali Slaviševe nebuloze. Biščanove izjave so bile v primerjavi z veliko večino trenerjev, pravi balzam za ušesa.... pa čeprav v hrvaščini..
Olorin
# 06.06.2018 ob 16:14
@RUBEZ
"HAHAHAHAHAHA - Olimpija velik klub. Že pred dnevi menjava, spet ne, pa spet menjava. To VELIKI klubi ne delajo. In Olimpija nikoli ne bo velik klub."

Res je. Veliki klubi najprej odlagajo suspenz, ga pometajo pod preprogo, nato suspendirajo, pa ga hitro spet ukinejo... pa take fore.
Olorin
# 06.06.2018 ob 16:06
Dzentelmen slovenskega fuzbala, pa ga takole odrezejo, ovbe ovbe.

In? Kdo je naslednj tele za zakol?
POBEG
# 06.06.2018 ob 15:56
Evo, odprto mesto za strokovnjka Kavčiča... Dve muhi na enkrat...
qwertz
# 06.06.2018 ob 16:33
"Takšna odločitev nikoli ni bila enostavna, a stojim za njo brez pomislekov in verjamem, da je v interesu NK Olimpija...

G.Mandarič.. ste šef in 'glavni sponzor' kluba in lahko delate kar hočete... ampak za božjo voljo prihranite nam take zlajnane in sluzave izjave v slogu tretjerazrednih mehiških nadaljevank. Nihče jim ne verjame (več).
Haribo
# 06.06.2018 ob 22:27
TOZD
Namesto Bišćana bodo kupili nekoga cenejšega, ker mora v malhi še nekaj ostati za Kajtazovića, Perića, Skomino, Juga...

Pozabil si še Obrenovića, Vidalija,... uglavnem vse preostale sodnike lige. Sicer pa Mandarić s tem nima nič, iz zanesljivega vira vzhodno od Trojan sem nazadnje slišal, da je to vse zrihtal Kučan.
mojir
# 06.06.2018 ob 20:00
Hvala gospod Bišćan, veliko si naredil, cenimo in spoštujemo te. Kdor koli bo že naslednik, bo stopil v velike čevlje ...
torcida_ce
# 06.06.2018 ob 19:55
Jaz kot človek, ki mu je reprezentanca pred vsemi slovenskimi klubi ne bom kitaristu nikoli oprostil, da je proti Švici dal bratrancu prednost pred Oblakom in bratranec je potem požrl gol s 20m. Da je proti Norvežanom menjal pri rezultatu 1:1 napadalca za branilca in ta branilec je 2min pozneje zakrivil 11metrovko. Da je izgubil proti Albancem.
Kakšne uspehe ima kitarist? Prvak z Domžalami v časih neobstoja Olimpije in največje krize Maribora, pa evropski polomi s temi istimi Domžalami.
V srbski krčmi, kjer je Zvezda režimski klub bil prvak. To je nekaj takega kot zmagati na dirki s Ferrarijem proti enemu BMWju ostali pa Trabanti.
V Liersu, pa je odletel po 6 mesecih.
Bravo za Mandarića.
Kupuje tretjerazredne tujce kot je Zeba, Benko itd. potem pa odstreli trenerja, ker je premalo Slovencev v ekipi. Nekateri bodo to celo verjeli
zabowski
# 06.06.2018 ob 18:42
@woodoo

Glej, jaz sem star 50 let in zame sta rastoder kot mandarić muhi enodnevnici, ne pa (po tvojem načinu razmišljanja) "glavna akterja, da lahko danes govorimo o nekakšni tradiciji"

Kar se pa tiče tvojega merila uspešnosti, ki je "dva naslova v treh letih od načrtovanih treh", bi pa rekel da ne padam s stola od impresije, ker vem kakšen finančni vložek ima olimpija in kakšnega drugi klubi v naši ligi. Edini uspeh Olimpije je, da je v zadnjih treh prvenstvih bila 2x boljša od maribora (in še to za dlako), je pa zato doživljala amaterske debakle v evropi, ki so odraz kot sem rekel bebavega nevizionarskega vodenja in nenehnih improvizacij. Če pogledaš je danes Olimpija pred evropskimi nastopi točno tam, kjer je bila pred 3 leti: brez trenerja, brez pol ekipe, brez mladih talentov ki obetajo, brez vizije nasploh.....
Bivši uporabnik
# 06.06.2018 ob 18:08
Clovek je dobil dva naslova v treh letih in vi ga se kar kritizirate...sj isto je naredil s tistim italijanom, ko so osvojili naslov ..ja je biznisman..sam clovek ve kaj dela...drugace pa za biscana je dober, da je odsel vsaj ime ima sedaj se bolj prepoznavno..kr bog ve kam bi padel, ce drugo leto olimpija nebi osvojila naslova..zdj si pa lahk najde kaksen klub, ki si ga prej nebi moral..pa tudi z domazalam je biscan imel veliko srece glede zmage...
LESTVICA
1. MARIBOR 30
2. OLIMPIJA 25
3. GORICA 21
4. ALUMINIJ 18
5. DOMŽALE 16
6. MURA 16
7. CELJE 16
8. TRIGLAV 12
9. RUDAR 11
10. KRŠKO 9
  Razširjena lestvica  
IZIDI / NAPOVED KROGA

13. KROG

  
MURA
- RUDAR 2:1 (1:1) 

GORICA - MARIBOR 0:3 (0:1) 

ALUMINIJ - DOMŽALE 0:0 

CELJE - KRŠKO 2:1 (1:1)
 
OLIMPIJA - TRIGLAV 2:0 (1:0)

 

STRELCI in PODAJALCI

7 golov
Dino Hotić (Maribor)
Jan Mlakar (Maribor) 
Rudi Požeg Vancaš (Celje) 
Rok Sirk (Mura) 

6 golov
Rok Kronaveter (Olimpija)

5 golov
Andrija Filipović (Gorica) 
Jucie Lupeta (Olimpija/Celje) 
Jasmin Mešanović (Maribor)
Andres Vombergar (Olimpija)
Luka Zahović (Maribor) 
 


   
9 podaj
Amir Dervišević (Maribor)

      
6 podaj

Asmir Suljić (Olimpija)

5 podaje 
Luka Bobičanec (Mura)

4 podaje
Dejan Petrovič (Aluminij)

IZIDI/SPORED SEZONE 2018/19

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2018/19

IZIDI SEZONE 2017/18

 

Izidi kroga:
 1   2
  3
  4
  5
  6
 7
  8
  9
10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 32 33 34 35 36


Spored sezone 2017/18

Kazalo