Luka Majcen je v igro vstopil v 70. minuti, zamenjal je Dejana Žigona. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Majcen je v igro vstopil v 70. minuti, zamenjal je Dejana Žigona. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij v Novi Gorici iztržil remi brez zadetkov

Gorica se je prvič v zgodovini znašla v kvalifikacijah za obstanek, pred domačimi navijači pa, čeprav je imela večino tekme terensko premoč, ni dosegla želenega zadetka.

Gorica, ki ob Mariboru in Celju edina igra ves čas v prvoligaški konkurenci, je najlepšo priložnost zapravila tik pred koncem tekme, ko je zadela prečko. Na drugi strani je tudi Aluminij imel svoje priložnosti, čeprav jih ni izkoristil, pa bo zadovoljen pričakal nedeljski odločilni obračun.

Sorčan preprečil veselje Bizjaku
Novogoričani so imeli v prvem polčasu terensko premoč, ki pa je niso znali unovčiti. Šele v končnici polčasa so sprožili nekaj konkretnejših strelov, predvsem prek Dejana Žigona in Matije Široka, a je ostalo pri 0:0. Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli gostitelji prevlado na igrišču, toda brez učinka. Izstopale so predvsem nepovezana igra in nenatančne podaje. Zato pa je v 71. minuti lepo priložnost zapravil Aluminij, natančneje Lovro Bizjak, čigar prodor je ustavil domači vratar Grega Sorčan.

Jogan tik pred koncem zadel prečko
V nadaljevanju so gostje izpeljali nekaj protinapadov, ki pa niso ogrozili goriškega gola. David Lonzarič in Denis Topolovec sta ob koncu sprožila strela v okvir vrat, a tudi ta sta bila preslaba za spremembo izida, tako kot nov Bizjakov poskus že v sodniškem dodatku. V izdihljajih tekme so bili Novogoričani najbližje zmagi, saj je Alen Jogan zadel prečko po podaji iz kota in odbiti žogi.

Prva tekma:
GORICA - ALUMINIJ 0:0
800 gledalcev

Gorica: Sorčan, Boccaccini, Vetrih, Širok, Žigon (70./Majcen), Taider, Eleke (80./Osuji), Džuzdanović (71./Martinović), Jogan, Pasqualini, Johnson.

Aluminij: Murko, Topolovec, Lonzarič, Kurež (38./Bizjak), Nunić, Vrbanec, Čeh, Kozar (83./Školnik), Prašnikar, Škoflek, Medved.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Povratna tekma, nedelja:
ALUMINIJ - GORICA

Aluminij v Novi Gorici iztržil remi brez zadetkov